Asma Assad îşi susţine soţul. Corect sau nu?

8 February 2012

Prima Doamnă a Siriei a trimis ziarului britanic The Times spre publicare un e-mail prin care îşi anunţă hotărârea fermă de a fi alături de soţul ei, Bashar Assad, Preşedintele unei ţări aflate în pragul războiului civil. 

Aceasta este prima declaraţie publică a Asmei Assad de la începutul protestelor, în martie 2011. De origine siriană, dar crescută şi educată în Anglia, Asma, mult mai puţin mondenă şi liberală decât Regina Rania a Iordaniei, este aspru judecată în presa vestică pentru această declaraţie, suspectată fiind că îşi încalcă principiile şi valorile democratice în care a fost crescută în Marea Britanie în favoarea tradiţiilor islamice şi că este complice la reprimarea sângeroasă a revoltei populare împotriva tiraniei pe care fiul lui Hafez al-Assad a perpetuat-o în Siria.

Dincolo de orice speculaţii legate mariajul ei, aranjat în doar şase luni, ori de supunerea necondiţionată faţă de soţ în ciuda tuturor diplomelor universitare, o femeie care are paşaport britanic, care are unde să se retragă împreună cu cei trei copii şi care alege să rămână alături de soţul ei, dictator sau nu, ni se pare mai degrabă un gest dictat de sentimente mai puternice decât constrângerile oricărei religii.

Voi ce-aţi face dacă aţi fi in her shoes?Citiţi şi

Mama era cea mai frumoasă femeie din lume

De ce nu zâmbește Angelina pe coperta revistei ELLE

Justin Trudeau și femeile

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,595 views

Your tuppence

 1. Vogue a șters interviul cu Asma Assad de pe ediția online | Catchy / 28 April 2012 7:39

  […] martie 2011, în revista Vogue apărea un interviu cu Asma Assad cu titlul “A rose in the desert”. Un an și două luni mai târziu,  timp în care […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
 2. Sandra / 10 February 2012 17:53

  E foarte clar ca poti avea sentimente pentru un nenorocit, stim cu toatele foarte bine. Dar de aici si pana la a sustine un nenorocit care deja a omorit mii de oameni si va continua sa o faca pana il va opri cineva, e cale lunga. O fi dragostea oarba, dar cat de oarba?

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply
 3. picatura / 9 February 2012 14:13

  fra suparare! pasaportul ala britanic n-o scoate impreuna cu cei trei copii din resedinta, n-o teleporteaza in ambasada britanica, apoi in aeroport si la final nici nu-i asigura protectie in Marea Britanie sau oriunde. e oricum numai insignifianta nu, deci sansele de viata linistita sunt practic nule.

  miscarea cea mai inteligenta mi se pare sa declari ca ii esti alaturi apoi sa te retragi strategic la Londra cu copii ca sa nu-i expui pericolelor din tara. dupa care vezi ce mai faci.
  in tarile islamice, ca femeie, ai sanse mari sa-ti pierzi copii la divort. daca isi vrea copii langa trebuie sa se miste cu multa “gratie”.

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro