Atria Resort – cum e să te simți acasă ca în vacanță

29 April 2019

Nu caut să mă mut și mai ales nu într-o casă nouă. S-o cumpăr adică. Dar uitatul la case și după case e ca un fel de joc pe care încă îl joc cu mare plăcere. Iar Bucureștiul mai are de oferit chiar bucureștenilor, nu mai vorbesc de cei veniți aici mai târziu în viață. Străduțe cu adevărate comori, unele splendid renovate, altele într-o dureroasă la privit ruină. Am locurile mele pe unde mă pot plimba în toate anotimpurile fără să mă plictisesc. Domenii, Vatra Luminoasă, cartierul evreiesc, Cotroceni, Toamnei, parcul Ioanid, Armenească… Doar că, trecând ei anii, constat cât de puțin în bine se schimbă locurile, câtă nelogică și pagubă e în abandonarea unor case, imobile ori instituții. Fac o mică paranteză – preumblându-mă, cum vă spuneam, am remarcat că fostele valori culturale ale neamului – poeți, scriitori, actori – au locuit în zona zero, în locuințe elegante la vremea lor, cu tot confortul pe care îl putea oferi timpul lor. Plăcuțe memoriale, unele aproape ilizibile, înștiințează trecători tot mai grăbiți de foștii lor chiriași. Am închis paranteza.

Deși îmi place să stau pe pământ, mă uit cu admirație și spre unele proiecte rezidențiale moderne. Îmi plac cele care seamănă mai degrabă a locuire de vacanță, în care nu trebuie să trăiești inevitabila întristare că pleci după două săptămâni, ci te bucuri de fiecare revenire acasă ca de un city break. Și exact așa va fi Atria Urban Resort, un proiect despre care am aflat prin Omid Ghannadi (arhitectul din emisiunea Visuri la cheie). Pe Omid îl știu și îl urmăresc de peste 10 ani și nu de mult mi-a aruncat facebook-ul sub ochi câteva fotografii ale unor camere decorate de el. Văzut, plăcut, vă spun și vouă. Dar nu cumpărați mai mult de două apartamente, să ajungă la toată lumea. 🙂

“Am plecat de la stilul nordic, scandinav, atât de apreciat pentru că elimină practic gustul personal și ridică decența vizuală. Dar l-am interpretat astfel încât oamenii să se încarce cu energie când ajung acasă, să fie stimulați. Am încălzit puțin atmosfera, ca pentru zona noastră de lume, prin schema cromatică și printr-un cadru mai vesel.”

“În această idee, de plus de energie, am gândit acel tapet floral, botanic, care iese puțin din normele estetice ale designului nordic.”

Pe dinafară, e clar, și-a atins scopul: exact la vacanță te gândești doar când vezi piscina exterioară… Pe dinăuntru, îți poți mobila apartamentul după propunerea lui Omid sau după cum te taie capul și bugetul. Dar, pe scurt, cu peisagist francez și masterplan englezesc, Atria va fi un cartier uniform și corect sistematizat, aerisit, care va oferi rezidenților din cele 1.400 de apartamente o binevenită desprindere din densitatea și agitația orașului fără a pleca din mediul capitalei (adresa poștală e tot în Sectorul 1). Mai rămâne ca și orașul să devină acel Alt fel de București gândit de proiectanții Atria. 🙂Citiţi şi

“Ori înveți, ori mergi la sapă!”

AMR 276 (6)

Dragul mamei, drag

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro