Austriacul “born to fly”, la București

27 October 2014

Vă amintiți? În 2012, opt milioane de oameni i-au urmărit pe YouTube saltul de la aproape 39 de kilometri, record mondial… Da, el este Felix Baumgartner, stratonautul care s-a pregătit cinci ani pentru asta și după două încercări ratate i-a ieșit.

“Un proiect de cinci ani însă înseamnă foarte mult. În primul rând, riscul: multă lume a încercat să depășească bariera sunetului, ceea ce se spunea că e imposibil, destui au eșuat. În astfel de experimente, unii își pierd viața și n-ai cum să nu te gândești că tu ai putea fi următorul! Trebuie să înțelegeți că fără să fii extrem de concentrat, de la sculare până la culcare, n-ai cum să reușești. În cei cinci ani, mă gândeam necontenit, chiar și în vacanță, la plajă, la ce aveam de făcut, nu mă mai puteam bucura de viața simplă. Cumva, m-am simțit ca în închisoare în cei cinci ani. N-aș repeta un proiect de cinci ani, întrucât știu cât a fost de stresant și solicitant precedentul” i s-a confesat Felix lui Horia Ghibuțiu.

Felix Baumgartner

Tot interviul îl găsiți aici.

N.B. Pe 24 octombrie, Alan Eustace, 57 de ani, vicepreşedintele companiei Google, a doborât recordul mondial deţinut de Baumgartner, sărind de la 41,42 km. În căderea liberă de 4 minute și jumătate, până la 5.400 m când a deschis parașuta, el a atins viteza maximă de 1.322 km/h. Oare ce crede Felix despre reușita americanului mai vârstnic?… 🙂Citiţi şi

“Tu știi cel mai bine”, vorbele pe care nu vreau să le aud

În viața asta, adevărata bucurie o simți după o mare durere

Ce timpuri sunt astea? Refuz să trăiesc așa!


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro