Auzi, tu, curva l-o lăsat pe prostălău!

9 July 2015

luminița popescu nouăAşa huieşte satul de vreo două zile. Eu tac şi ascult, n-am ce face, aşa mi-i serviciul. Nu, nu lucrez la Radio-şanţ, am un mic magazin în centru. Pe aici vin şi pleacă toate “ştirile” ajungând până pe cea mai îndepărtată uliţă. E fascinant şi obositor să vezi atâtea feţe şi caractere. Afli primul care cu cine, ce şi cum. Fiecare vrea să-ţi spună ce s-a întâmplat şi ce a gătit la prânz.

Aşa… subiectul principal e “curva”. Eu o cunosc din vedere pe femeie. Este plecată în Italia de mulţi ani. Acolo fiind, s-a săturat să tot audă de aventurile lui bărbată-su şi de beţiile lui. A trimis bani acasă cu duiumul, copiii au crescut mari, gardurile s-au mai înfiripat, dar el, “prostălăul”, a ajuns între timp alcoolic. Ce să-i faci? Nu-l judeci, i-o fi fost şi lui greu fără soţie, dar putea fi corect faţă de cea care a plecat la mii de km depărtare să scoată familia din necaz. De unde atâta corectitudine? Am mai spus şi-am să mai spun: de unde să culegi un mac într-un lan de curu-găinii? Mare noroc tre’ să ai, mare cât China, că lanul e cât Rusia.

Acum e puţin debusolat că ea, “curva”, şi-a cumpărat garsonieră la oraş din banii lui Franco.

Ah, ce-mi place! Aşa, fată! Îţi mai dădea Ion şi peste ochi după ce munceai atâta. Uşor-uşor, te-ai desprins de nemernic, s-o bată pe mă-sa de-acum.

A văzut Franco ce femeie vrednică e “curva”, la 52 de ani e frumoasă şi ştie ce vrea. Ea nu mai vrea să întreţină parazitul. Postează pe facebook dulcegării poptămaşe gen “Lumea rea moartă mă vrea”, anume să-şi bage vecina unghia-n gât de ciudă. Copiii sunt mari, înţeleg totul şi nu o judecă. Vorbeşte italiana perfect şi-i trimite maică-sii pachete lunar. A trimis bani fraţilor să facă frumos mormântul tatălui aşa cum a văzut ea, cu marmură.

leșin

Nu, fetelor, reformulaţi: “Auzi, tu, deşteapta l-o lăsat pe curvar!” Aşa să-mi spuneţi vestea, că aşa-i corect! Lăsaţi invidia, cu mine nu vă merge! Vă ştiu cât sunteţi de parşive la judecat viaţa altora pe când a voastră e plină de rahat şi coji se seminţe.

În timp ce voi behăiţi, femeia asta şi-a luat viaţa în mâini şi pleacă la drum. 52 de ani pot fi oricând un început de drum.

La vita è bella, i-o fi şoptit Franco la ureche. Ureche sătulă de potlogăriile lui Ion.

Şi Dumnezeu se bucură când pe Pământ se face dreptate, d’apoi eu!Citiţi şi

Cer cu vanilie

Dar dacă este mai mic de înălțime? Dar dacă este divorțat? Dacă e urât, sau prost, sau faianțar?

Bine ai venit 2021, eu sunt aici!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. geta / 10 July 2015 12:27

  Drept Ioane, drept ce spui, până la punctul în care răutatea îţi înăduşă metafora. Aici îi olecuţă de literatură, nici Povestea pulii nu-i adevărată dar Ion Creangă tot o scris-o, aşa, din imaginaţia lui. Dacă ai talent, scrie puiule, nu mai îmbla pe la toate casele să-ţi dai like singur la cele ce-ai scris mai sus. Hai, respiră calm, ogoaie-te că nu era, nica-ninicuţa, vorba despre tine.

  0
  0
  Reply
 2. Ioan 8.7 / 9 July 2015 12:57

  Cica tot pe ulita dar fara escala in bacania in care harpia isi exerseaza talentele de immaculata vestala a moralitatii de netagaduit, cica circula acum ceva ani o alta stire inrudita cu pricina eseului birfelnic:
  Auzi, tu, proasta n-o vrut sa-l lase pe curvar!
  Din ce motive nu l-o lasat pe betivanul curvar numai ea – proasta poate sa explice.
  Stirea de la Radio_șant afirma doar niste supozitii pertinente, precum ca solda si avantajele de jandarm a betivanului curvar o impiedica pe immaculata judecatoare a faptelor semenilor sa-l lase pe curvar si sa puna traista in bat catre alte zari, voioasa, senina si ingininad o melodie amintind de coloana sonora din filmul lui Roberto benigni.
  s-atunci a preferat proasta sa inghita mai departe mizeria curvarului betiv, nu inainte de a-si aduce acasa consortul printr-o actiune de tip comando intruchipata intr-un show de zile mari taman in buricul satului, la ore tarzii din nopate, spectacol de lumini si urlete gratis in care cam toata suflarea ostenita si neadormita a putut sa asculte urletele animalice ale proastei ce-si revendica betivul curvar revendicat in greata dimpreuna cu o portia inevitabila de miserie domestica.
  Acum intrebarea logica ar fi oare de ce asemenea stire nu a intrat in micul magazin din centru unde toate stirile intra de buna voie si ies silite sub forma unro rapoarte informative inaintate betivului curvar si mai departe la Tirg, la sefii betivului curvar?
  Le-o fi fost rusine la fete sa-i azvarle de la obraz asa ceva?
  Fato, ma lasi?
  Ps – dreptu-i ca–i raritate sa gasesti un mac rosu intrun lan de papadie.
  Dar si mai adevarat e ca mai decgraba trece camila prin urechea acului decit sa gasesti o orhidee intr-o tufa de cucuta.
  Fii sociabila fato si vezi-ti de lungul nasului tau conjugal.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro