Azi începe UnderCloud 2013 – Festival de Teatru Independent (de orice)

20 August 2013

În perioada 20 – 31 august 2013, cea de-a șasea editie UNDERCLOUD aduce la un loc 28 de spectacole, cele mai bune producții ale teatrelor independente din țară, care vor intra în competiție pentru premiile festivalului. Sala Horia Bernea (NCRR), Clubul Țăranului și curtea Muzeului Național al Țăranului Român din București se vor afla în fiecare seară, timp de 12 zile, sub umbra norului necesar de teatru proaspăt.

  Debutul acestei ediții va fi marcat de spectacolul „Măscăriciul”, cu Horațiu Malaele și Nicolae Urs, un adevărat eveniment teatral care se joacă de opt ani cu sala plină. Tot marți, de la ora 21:00 va avea loc „Mecanica Inimii”, spectacol-lectură produs de UNDERCLOUD în regia lui Chris Simion, cu o distribuție formată din câțiva dintre cei mai mari actori ai momentului, care susțin teatrul independent: Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Marian Râlea, Marius Manole și Vlad Zamfirescu.

Miercuri, 21 august, curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român se va transforma sub luminile primului spectacol de teatru acrobatic din Romania, „Omul Pescăruș”, iar joi, Medeea Marinescu și Marius Manole vor putea fi revăzuți într-un spectacol de excepție în regia lui Radu Beligan, „Fă-mi loc!”. Pentru prima oară, UNDERCLOUD adăpostește anul acesta spectacole-concert, prin care actritele Aylin Cadîr și Anca Sigartău pot fi redescoperite. UNDERCLOUD susține și teatrul tânăr și foarte tânăr, prezentând unele dintre cele mai bune spectacole de absolvire de la UNATC „I.L. Caragiale” precum și pe cel care va caștiga premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Ideo Ideis din Alexandria.

Festivalul UNDERCLOUD este direct, onest și curajos, este butonul de refresh care trebuie apăsat la sfârșitul unei veri lungi. Folosește poveștile zilei de azi pentru a da un imbold spectatorilor și creatorilor de teatru, pentru că vorbește despre aici și acum, pentru că e liber, pentru că provoacă la dialog.

Biletele se gasesc la Clubul Țăranului și online pe www.bilete.ro. Pentru informații și rezervări puteți suna la 0727.100 856 sau ne puteți contacta pe www.daya.ro.

Directorul Festivalului: Chris Simion, regizor & scriitor

Director Executiv: Carla-Maria Teaha, PR, actriță

Director de program: Marius Zarafescu, teatrolog

Producători: Compania de Teatru D’ AYA şi Marla Image BoutiqueCitiţi şi

Gândurile, ce pierdere de vreme!

Simulez, deci exist

Acum poți să faci toate grozăviile

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro