Azi, la 05:49, a venit primăvara! Chiar de Ziua Fericirii

19 March 2020

Să facem o pauză de la îngrijorări și să ne bucurăm de această zi. Sufletul nostru are nevoie să poată auzi glasul primăverii și s-o poată primi cum se cuvine. Faceți-i această bucurie!

Ziua de azi va fi egala nopții… De mâine, fiecare zi va fi tot mai lungă… Oficial e primăvară astronomică și ziua fericirii. Așa au căzut anul acesta, și asta pentru că echinocțiul poate fi în 19, 20 sau 21 martie. De ce, e prea complicat să vă explic. Dar e de reținut că atunci când cade pe 20, sărbătorim și Ziua Internațională a Fericirii, și Ziua Francofoniei.

echinocțiu

Azi, Soarele intră în Berbec (e bine), începe noul an agrar (cui îi mai pasă?) și sigur nu mai sunt copii la țară care să bată ritualic pământul cu beţele sau ciomegele zicând: „Intră frig şi ieşi căldură/ Să se facă vreme bună/ Pe la noi pe bătătură”. Atunci ieșea, la vremea lui, că nu se stricase încă rânduiala naturii…

Nu mai e cum a fost, dar tot primăvară simțim prin vene. Dacă natura se reîntoarce la belșug, și sulfetul nostru ar trebui să facă la fel. Înțelegeți? Azi chiar ar trebui să petrecem într-un fel. Să parafăm pactul cu natura noastră cea bună și răbdătoare, să-i dăm toate drepturile și să ne lăsăm în voia ei. Suntem, între cer și pământ, legătura cea mai sensibilă, cea mai inteligentă. De ce nu ne-am încrede în noi, dacă ni s-a rezervat această onoare? Am meditat, care-am meditat, am contemplat, cine a putut, că am fost în Pești. Dar acum să fim spontani și să ne afirmăm. E timpul renașterii. Îți auzi sângele? 🙂Citiţi şi

Ultima Luna Nouă din acest an astrologic – să ne concentrăm pe ceea ce simțim mai mult decât pe ceea ce gândim

Raiul n-are nevoie de asfalt

Ce meserie ți se potrivește în funcție de zodie?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro