Bali – fără internet pe telefon de Anul Nou

15 March 2018

Sâmbătă, 17 martie, balinezii vor sărbători Anul Nou. Pentru prima dată, la cererea unor lideri religioși și din societatea civilă, a fost aprobată de guvern întreruperea pentru o zi a accesului la internet de pe telefon. Aeroportul de pe insulă va fi și el închis timp de 24 de ore.

Motivul? Prea mulți oameni au ajuns dependenți de gadget-uri și nu vor putea petrece Nyepi (“ziua tăcută”) în liniște și introspecție, așa cum cere obiceiul.

Bali

Ritualuri de purificare pe plajă (AFP/GETTY)

Excepție vor face serviciile publice și obiectivele vitale (aeroporturi, spitale, forțele de securitate și sistemul bancar) unde va funcționa Wi-Fi.

În hinduism, Ziua Tăcerii este o zi de reflecție în care există patru interdicții: fără foc, fără călătorii, fără activitate și fără distracție. Unii credincioși nu mănâncă și nu vorbesc în ziua care precede trecerea în noul an.

Se pare că doar cu forța ne mai putem întoarce la noi înșine… Ce-ați face într-o astfel de zi, fără acces la internet? 🙂Citiţi şi

Când viața face daruri otrăvite (2) – gelozia

Marea Gherțoială

Pentru ăsta mi-am consumat atâta energie?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
514 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro