Bento Box – cutia cu papa japonez

3 December 2011

În Japonia, unde oferta este copleşitoare nu numai pentru turişti, dar şi pentru localnici, cea mai bună metodă de a testa un restaurant este Bento Box-ul – cutia din lemn lăcuit, cu cinci compartimente, în care îţi sunt oferite la alegere, porţii mici, dar suficiente, din specialităţile casei. O excelentă ocazie de a “simţi” în rezumat priceperea bucătarilor, atenţia pe care o acordă detaliilor, creativitatea şi calitatea ingredientelor, dacă nu ai timp pentru a asista la întreg spectacolul teppan care se dă în mod obişnuit la o masă “hibachi”.

În Bucureşti, doar restaurantul Benihana, de la Howard Johnson, a introdus de la jumătatea lunii noiembrie acest “prânz la cutie”. Cea mai rapidă şi convenabilă modalitate de a face cunoştinţă cu rafinamentul gastronomic asiatic. Pentru că totul durează 40 de minute de când te-ai aşezat şi până te ridici de la masă, iar preţul este între 82 şi 89 lei. 

Toate cele patru tipuri de Bento Box pregătite de bucătarii de la Benihana conţin preparatele-cheie pentru un restaurant japonez: supa Miso (de soia, cu tofu şi alge), aperitiv Sushi, orez înăbuşit, colţunaşi cu legume şi carne, creveţi Tempura (adică pané), o salată în miniatură, un preparat cald (pui, vită, peşte sau tăieţei din orez cu creveţi) şi fructe ca desert. Şi, fireşte, sosurile potrivite, home made şi ele.

  • Chicken Delight – piept de pui cu sos Teriyaki; sushi de ton şi somon. 
  • Teriyaki Steak – vrabioară de vită cu sos Teriyaki; rulouri California (avocado,castravete, orez de sushi învelite în alge).
  • Salmon & Ebi Furai – felii proaspete de somon de Atlantic; Sashimi de ton şi somon.
  • HoJo Special – creveţi şi legume pe pat de tăieţei asiatici din făină de orez; Kobachi cu ton picant (Kobachi înseamnă “vas mic”, nu un fel de mâncare) .

Dacă nu sunteţi pricepuţi în a folosi beţişoarele, nu vă sfiiţi să mâncaţi cu tacâmuri obişnuite. Dar odată şi odată, dacă vă place mâncarea japoneză, tot va trebui să învăţaţi să le mânuiţi. Şi cel mai bine vă explică un asiatic. Ei, bine, şi pe acesta tot la Benihana îl găsiţi, pentru că cine credeaţi că pregăteşte toate bunătaţile, vreun ardelean? 🙂 

Pentru rezervări sunaţi la 021. 201.50.30. Altfel, la prânz, n-o să găsiţi loc.

Iar aici găsiţi o inedită şi foarte plăcută istorie a cutiei Bento, spusă de o pasionată blogger-iţă.Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro