Ca împărații, la SPA

6 January 2016

Bucuria iernii nu înseamnă doar plăcerea sporturilor de iarnă. Nu numai zăpada este cea care încălzeşte sufletul, mai ales dacă trecerea dintre ani te găseşte în Austria, acolo unde primenirea pentru un nou început se face şi prin contemplare, şi regenerare. În ape termale, cu tratamente Spa.

Regenerare

Natură statică în zona wellness ©Österreich Werbung – Hotel Post Bezau

Nu degeaba, pe vremuri, când împăratul Austriei era de negăsit, se spunea că fie este adâncit în studiu în biroul său, fie este la tratament. Şi nu era singur, pentru că la apele curative, izvoarele termale și minele de sare veneau din toată Europa, să se relaxeze, monarhi, regenți sau nobilime cu bani. Iar astăzi, aceste plăceri sunt gustate şi de oaspeţii moderni, chiar acolo unde ţâşnesc apele termale, în regiunile de schi austriece.

Pentru că Austria fascinează şi prin comuniunea contrastelor, astfel că, după năvalnice sau mai domoale coborâri pe pârtiile cu diferite grade de dificultate, te poți reface în băile termale. Sau, la câteva minute de mers pe jos, în piscinele saline. De aici, din piscinele fierbinți de afară, nu numai natura cu ai săi munți impozanți acoperiți de zăpadă se văd dintr-o perspectivă aparte, ci chiar viața însăşi.

Pentru că relaxarea nu este doar o experiență, ci o celebrare. A clipei prezente pe care soarele, apunând dincolo de piscuri, o reflectă în toată splendoarea sa în fereastra panoramică a saunelor.

Între vacanţă, adrenalina zborului pe zăpădă, bucurie şi relaxare totală, Austria rămâne o invitaţie deschisă, tentantă şi greu de egalat.

Regenerare 2

Şemineu în camera de hotel ©Österreich Werbung – Viennaslide

De aceea, nu este de mirare că, pe vremuri, împăratul era greu de găsit… Și ce-ar fi să faci asemenea lui, pentru că n-ai nevoie de averi împărătești pentru asta? 🙂

Online www.austria.info. Aici găsiți recomandări privind tradițiile specifice iernii în Austria și informații despre evenimente.Citiţi şi

Te-aș săruta

Ce, când și cum i-ar plăcea creierului nostru să mâncăm

Și îți scriu doar în gând…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro