Căpușa

22 April 2019

Bișnițarul care a încălecat o țară moale, plină de moluște mulțumite dacă le iese ceva, anunță că în cârca României stă o căpușă. Nu, n-a văzut oglinda.

Căpușa e, vezi Doamne, președintele, ceea ce e cu atât mai ridicol, cu cât președintele a existat la fără frecvență.

Da, da, președintele României, acest permanent absent nemotivat, care a dat șansă după șansă acelui grup organizat deghizat în partid politic.

Și ce a făcut grupul? Ce să facă? A împărțit resurse către slugi și gargaragii, s-a preocupat doar de îmbuibare și propagandă, a îndatorat România pe generații de-acum încolo.

Sursa foto: kmkz

Politici publice? E greu.

Mai ușor e să aduci pakistanezi cu ziua. E drăguț cum un partid esențial neo-conservator, care împarte pomeni după pomeni bisericilor, e toată ziua cu Dumnezeu și cu străinii (huo!) în gură, ajunge să atârne la ideea importării pakistanezilor care nu vor avea drept de vot, dar vor fi forță de muncă ieftină pentru a ne întări subdezvoltarea.

Cine e căpușa?

Căpușa este chiar președintele grupului organizat, căpușe sunt miile și zecile de mii de angajați care pierd vremea între zilele de salariu, când nu stau trambulină pentru hoție sau “capră” pentru șefi și șefuleți, căpușe sunt cumetrii, nășicile, mătușicile, amantele și nevăstuicile plantate în orice instituție de stat.

Citiţi şi Copilul din căcat

Căpușe sunt privilegiații, specialii la care le vine poștașul acasă cu roaba de bani, doar pentru că au slujit acest sistem strâmb de la A la Z.

Statul român are metastaze. E o carcasă goală plină de căpușe și vătafi fără inimă, minte și coloană vertebrală, dresori de euglene verzi cărora le dau o foaie și o funcție și le trimit să împartă grăunțe și iluzii mulțimilor de gură-cască.

Gura-cască nu are niciun criteriu critic – de unde să aibă? N-au avut parte de educație, de sănătate, de expunere la valori adevărate.

România merită mai mulți pakistanezi (de ce nu?) – acesta era sloganul just, dar șarlatanii nu spun niciodată adevărul.

O să fie din ce în ce mai frumos, mai aveți puțintică răbdare.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Jurnal de front

Românul când plătește

Dar cum să NU știți ce e ăla păstârnac și la ce se folosește?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Diana / 22 April 2019 13:57

    Si fața e tâmpă.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro