Carnavalul de la Veneţia, 2016

28 January 2016

„Daţi-i omului o mască şi vă va spune cine este” (Oscar Wilde) 

Între 23 ianuarie şi 9 februarie în Veneţia este sărbătoare. Cel mai spectaculos carnaval al Europei celebrează trecerea de la iarnă la primăvară printr-o explozie de culoare, muzică, dans şi bucurie. Manifestări stradale, concursuri de măşti şi costume, parade şi baluri mascate alcătuiesc un uriaş puzzle viu. Canalele Veneţiei, străzile înguste şi misterioase, podurile arcuite şi prezenţa gondolelor devin, an de an, sursă de inspiraţie şi unic decor al carnavalului. Născut în 1926 și consfințit oficial la Veneția de către Senatul Republicii, carnavalul simbolizează dreptul tuturor la bucurie şi distracţie înainte de Postul Paştelui.

carnaval venetia4

carnaval venetia2

carnaval venetia3

carnaval venetia

carnaval venetia5

carnaval venetia7

carnaval venetia6

carnaval venetia8

Anul acesta, în programul Carnavalului de la Veneţia, România are o prezenţă specială: pe 30 ianuarie 2016, la ora 16:00, în Galeria Telecom Future Centre din Veneția (Campo San Salvador 4826). Aici Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București și VELA Spa, în parteneriat cu Telecom Future Centre, organizează expoziția etnografică „Feminitate și împodobire”, cu exponate aparţinând colecţiilor Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Expoziția va fi deschisă în perioada 30 ianuarie – 21 februarie 2016.

costume traditionale romanesti la carnaval venetia

Programul Carnavalului, aici. În caz că vei trece prin Veneția… 🙂Citiţi şi

Cum să alegeți fondul de ten potrivit pentru pielea dvs.

A avea sau a nu avea un amant, aceasta este întrebarea! (argumente PRO și CONTRA)

Păziți-vă bucuria – e ceea ce face viața importantă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro