Dacă ați pune mâna pe un bărbat bun, nu v-ați transforma și voi în scorpii?

23 October 2014

Articolul acesta este dovada că nu ar trebui să citim atât de multe bloguri. Problemele expuse sunt foarte personale și oricât de cunoscător s-ar da cineva sau s-ar oferi să dea sfaturi, el nu ar cunoaște situația așa cum o cunoști tu. Strigați cât va ține gura că după 30 de ani nu mai sunt bărbați inteligenți, manierați, rezolvați psihic și gladiatori în pat. Eu vă întreb: la ce standarde va raportați? Cât de manierat să fie și cât de inteligent? În momentul în care spuneți inteligent vă referiți fără să va dați seama și la faptul că trebuie să fie și înstărit. E la mintea cocoșului că un prost nu are potențial, decât dacă a moștenit ceva, dar oricum inteligența se traduce prin bunăstare. Pentru că la urma urmei ce ar reprezenta acel bărbat pentru dumneavoastră? Fericirea, împlinirea? Vedeți dumneavoastră, fericirea depinde de standardele pe care le aveți, iar standardele dumneavoastră sunt influențate de mediu, consumul de media (reviste, televiziune, advertising) și inevitabil de anturajul dumneavoastră.

Happiness-is..

Fericirea nu este altceva decât împlinirea unor așteptări. Cu cât așteptările sunt mai ridicate, cu atât veți avea acces mai greu la fericire. Expunerea la aspirații și “€œstandarde înalte” duce inevitabil la mai puțină fericire. Într-o societate care este concentrată pe ideal, perfecțiune, nu este greu să-ți dai seamă că oamenii vor continua să fie din ce în ce mai dezamăgiți de viață și de statutul lor social.

Dar mai aveți o șansă. Această șansă este să va dați seama că singură vă condiționați fericirea și atunci să abandonați toate aceste griji și îngrijorări.

Cine a spus că trebuie să fiți căsătorită? Cine a spus că trebuie să aveți un bărbat neapărat acum lângă dumneavoastră? Cine a spus că trebuie să fie așa, și așa, și așa? Abandonați tot ceea ce ați știut și ați crezut a fi adevărat despre viață și începeți să trăiți cu adevărat. Nu mai judecați oamenii prin prisma a ce ar putea ei să facă pentru voi și încercați să-i înțelegeți mai bine.

Spuneți că nevestele acelor bărbați sunt niște scorpii. V-ați pus în locul lor? Dumneavoastră, dacă ați pune mâna pe un bărbat inteligent, manierat, gladiator în pat, nu credeți că v-ați transforma în acea scorpie pe care o blamați?

Ba da, sigur că da.”

Un alt comentariu la articolul Petronelei Rotar. Ne-a plăcut, l-am publicat. 🙂Citiţi şi

Un nou început

La 49 credeam încă că viaţa se termină când faci 50. Greşit!

Inteligența corporală și prosperitatea

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Cami / 13 July 2016 13:50

  Numai noi insine putem sa ne dam seama daca asteptarile noastre sunt in regula sau exagerate, iar asta difera la fiecare persoana in parte. Pentru cineva o pretentie se poate justifica, iar pentru altcineva aceeasi pretentie poate fi prea mare. De exemplu daca vreau un barbat sa nu fie gelos, pentru ca vreau o relatie sanatoasa, e perfect ok, daca eu in schimb sunt un munte de gelozie, vreau deja prea multe.

  Pretentiile sunt si ele bune, cata vreme sunt in concordanta cu ceea ce putem noi oferi, fiindca daca partenerul nu indeplineste anumite standarde minime (care, repet, difera pentru fiecare persoana), oricum va exista nepotrivire si relatia nu va dura, va fi doar o amagire.

  Eu am fost selectiva, cateodata m-am intrebat, daca nu-s prea selectiva, fiindca am fost prea mult timp singura. Insa acum nu regret nimic, fiindca am gasit partenerul pe care il asteptam si am realizat ca pretentiile mele erau justificate. Si stati linistiti ca nu-l cert si nu-l bat la cap, ne intelegem foarte bine.

  0
  0
  Reply
 2. Cristi R. / 12 March 2015 15:23

  “Fericirea nu este altceva decât împlinirea unor așteptări. Cu cât așteptările sunt mai ridicate, cu atât veți avea acces mai greu la fericire.
  Expunerea la aspirații și “standarde înalte” duce inevitabil la mai puțină fericire.
  Într-o societate care este concentrată pe ideal, perfecțiune, nu este greu să-ți dai seamă că oamenii vor continua să fie din ce în ce mai dezamăgiți de viață și de statutul lor social.”

  Ati pus punctul pe i.

  Subscriu in totalitate parerii dumneavoastra.

  0
  0
  Reply
 3. Mistral Gagnant / 11 March 2015 22:24

  Hmm.. problema nu este ca nevestele acelor barbati sunt niste scoprii. Le intelegem, desigur, ele isi apara prada.
  Problema este atunci cand, barbatul acestor neveste, imi scrie in toiul noptii un mesaj in care imi spune ca ma iubeste. 🙂

  0
  0
  Reply
 4. Gabriela Popescu / 23 February 2015 22:38

  Super super!
  Ps. Este si pentru barbati valabila afirmatia “dar mai aveti o sansa”. De fapt, acest articol este un indemn pentru noi toti la a cobori cu picioarele pe pamant, a ne vedea asa cum suntem astazi, in seara aceasta si a intelege ca plasmuirile dupa model de revista/vise din adolescenta/filme/carti sunt utopii si trebuie tratate ca atare. Cu mult umor! Ca poate asa ne vine curajul pentru..realitate:)

  0
  0
  Reply
 5. Ella / 22 February 2015 16:32

  Inteligenta nu se masoara intotdeauna prin bunastare…..si cand spun asta ma gandesc la cativa prieteni, profesori universitari. Eu cred ca in viata, ca si in economie, oferta se adapteaza cererii, asa ca ambele sexe sunt vinovate in egala masura.

  0
  0
  Reply
 6. picatura / 24 October 2014 8:27

  daca luam EQ-ul si IQ-ul mediu e perfect. e al naibii de perfect comment-ul devenit articol.
  mediocritatea jubileaza!

  si? restul? mai curand comment-ul acela cu “suntem la egalitate/ la fel” mi s-a parut pertinent

  da….barbatul roman e neintarcat, incult si needucat! idem si femeia romana. si se merita al naibii unul pe altul!!!
  problema esentiala e despre cum dai naibii de aceia care sunt ca tine si nu ca restul. si cum te feresti de multimea parca infinita a celor mai sus iterati.

  0
  0
  Reply
 7. Ana-Maria / 23 October 2014 23:06

  Si totusi, a nu se cadea in extrema cealalta.. sa te multumescti cu putin, sa accepti putin, chiar resturile de la masa celor care tintesc sus, lupta si reusesc.

  0
  0
  Reply
 8. Constantin Manoliu / 23 October 2014 10:30

  Cea mai pertinenta opinie la ” razboiul virtual” insipirat de cele 2 articole.
  O singura nelamurie am. Ce defineste aceasta expresie ” inteligența se traduce prin bunăstare” in Romania de azi. Ce fel de bunastare? Intelectuala si sufleteasca sau materiala? Prima oricum nu da nimeni doi bani pe ea iar a doua nu prea se poate realiza fara “smechereala” > Ori asta nu mai e inteligenta. Iar amindoua impreuna in Romania de azi e o utopie.

  0
  0
  Reply
  • emilia / 23 February 2015 3:05

   Cand nu te plafonezi si lupti cu adevarat, chiar si in Romania, vine si bunastarea materiala. Replica asta este pt cei care se plang, si aleg sa fie victime, nu invingatori.

   0
   0
   Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro