Nu cred în bărbații însurați

21 October 2014

RotarAm cîteva prietene singure, divorţate şi mişto. O bucată babană din viaţă, eu însămi am făcut parte din această categorie. După ce treci de 30 de ani, şansele să găseşti bărbaţi superbi, inteligenţi, manieraţi, rezolvaţi psihic, gladiatori în pat şi liberi sunt zero. Zero. Toţi bărbaţii mişto sunt luaţi. Ăia care rămîn, de cele mai multe ori, au o problemă. Ori încă locuiesc cu mama, ori i-a lăsat de curînd nevasta/iubita şi suferă aprig şi cu muci după ea, ori sunt nişte pierde vară cu care mai bine nu te încurci. Şi mai sunt tipii foarte puţin însuraţi, ale căror neveste sunt nişte scorpii, cu care nu se mai culcă din paleoliticul superior, care trăiesc coşmaruri în loc de vieţi, să îţi vină să le plîngi de milă şi să-i strîngi la pieptul tău generos (şi gol, de preferinţă pentru ei).

Toate prietenele mele singure, divorţate şi mişto atrag stoluri de bărbaţi enervant de puţin însuraţi şi fooooarte nefericiţi în căznicie. Care nu au de gînd să divorţeze, dar au de gînd să mai iubească cel puţin o dată, mai ales că trec prin cumplita criză de patruzeci, care se ştie că este o boală necruţătoare, care a făcut nenumărate victime. Printre femei. Eu însămi am fost o astfel de victimă, nu mă dau neatinsă de molimă.

Aceşti domni deosebit de puţin căsătoriţi nu îşi doresc atît să se îndrăgostească ei, ci mai degrabă să se îndrăgostească cineva de ei. De preferinţă o femeie frumoasă, inteligentă şi sensibilă, care să le umfle egoul ca pe un balon cu aer cald. Imediat după, însă, îi apucă regretele, află soţia, (nu neapărat în ordinea asta), ea bate de două ori din picior şi ei se întorc spăşiţi la apartamentul conjugal, dar nu oricum, ci cu mulţumirea că au mai trăit o dată. În vreme ce „iubita” rămîne în ger, întrebîndu-se unde a greşit atunci cînd i-a crezut jurămintele fierbinţi şi lamentările că nevastă-sa e monstrul din Loch Ness iar viaţa lui o capcană ca-n Cubul. Şi de ce toată lumea o priveşte ca pe o curvă care a vrut să strice căminul liniştit, patriarhal, al domnului, cînd ea nu a făcut decît să iubească un tip sincer şi deprimat, cu care soţia nu s-a mai culcat de cînd era el mic. Şi, nu în ultimul rînd, de ce soţia e însărcinată în luna a cincea.

ciorapi cu dungă

Eu nu cred în bărbaţi însuraţi, cu copii, nefericiţi şi sinceri, care te iubesc nespus dar nu îşi pot părăsi nevasta. Dacă sunt sinceri, să se ducă la scara lor de bloc, să îşi rezolve situaţia şi să te caute după şi dacă vor fi liberi. Iar dacă familia este atît de importantă pentru ei, să rămînă în braţele soţiei sau să plătească escorte, ca să folosesc un eufemism, care să îi mintă cît sunt de mişto. Sau să meargă să alerge la semimaratoane, maratoane şi Iron Man, să facă ceva cu toată energia aia neconsumată. Ah, stai, asta fac deja!

Citiți și răspunsul unui bărbat “Bună, Petronela!”

Pe Petronela o găsiți cu totul aici.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

URÂTUL, o reflecție asupra aparențelor, în premieră la Teatrul EXCELSIOR

Felul în care ne purtăm ucide frumusețea

Cum alegi parfumul potrivit pentru un bărbat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. axelle / 3 January 2021 11:45

  Vai, cat am ras la expunerea lui @Stefan!Baiatu,apreciez sinceritatea dar esti expirat demult cu abordarea ta.Esti plictisitor rau de tot pentru un barbat in 2021:)))))

  0
  0
  Reply
 2. Voicu / 2 January 2021 16:55

  @stefan, nu stiu cine esti si oricine ai fi, n-are nici o importanta. Cel mai probabil esti un bugetar sau unul care lucreaza pe la vreo multinationala si crede ca tot ce zboara se mananca… si bunul-simt si interactiunile intre indivizi… Exista lucruri frumoase si elevate in viata insa daca tu ai ca hobby agatatul, e bine sa fii lasat in lumea ta, unde esti fericit.

  0
  0
  Reply
 3. Iftode / 2 January 2021 7:02

  @Stefan, sunt sigur la cum te descrii, ca daca o femeie ar indrazni sa te iubeasca, s-ar alege praful de ea.Tu te simti bine cu ordinarele care fac sex de la primele intalniri, nu intelegi sentimentele delicate ale rarisimelor persoane frumoase sufleteste.
  In principiu e gresit ce faci mintind ca nu esti casatorit, dar practic, femeiustile cu care ai de-a face, sunt pe masura ta. Si NU, nu esti adaptat, nu stiu in ce sat ori orasel traiesti, dar in realitate nu isi doreste vreuna care face sex aiurea, sa fie luata de nevasta.
  Te flatezi crezand te-ar lua de sot c**vele sau si-ar dori mai mult decat sex de la tine si asta spune multe despre respectul tau fata de tine sau repet, chiar traiesti printre reduse mintal, in vreun colt al tarii, si atunci se explica tot ce spui.

  2
  0
  Reply
 4. Mada / 1 January 2021 21:29

  Suport barbatii fini, fanica, insa imaginatia unui rat-gros nu cuprinde acceptiunea.

  2
  0
  Reply
 5. Stefan / 1 January 2021 20:40

  @Mada: Ai spus bine când ai ales cuvântul “unele”. Doar ca “altele” sunt destule. Eu nu am zis cu nici un cuvânt ca as fi calare pe situatie(asta ar însemna să am orice femeie care îmi iese în cale, performanta de care sunt departe). În schimb am reușit sa ma adaptez la comportamentele și concepțiile peste care dau…Probabil ca faci parte din categoria femeilor care nu suporta bărbații și nu sunt de acord cu modul lor de viata și de a vedea interacțiunile. Cred ca trebuie sa fie foarte rău să trebuiască să trăiești cu asemenea frustrări…
  @Voicu: Cu siguranță te caracterizezi pe tine când spui “gunoi” și “rebut”. Sau dacă nu, atunci las-o ușor ca habar nu ai despre persoana cu care vorbesti

  0
  1
  Reply
 6. Mada / 1 January 2021 17:12

  Ba stefane, unele avem un simt de a depista porcii cum nu-ti imaginezi. De aia ne simtim asa bine singure sau cu barbati frumosi, fini si educati. Epavele ca tine cred ca sunt calare pe situatie acompaniati de proaste, dar sa nu se trezeasca in fata adevarului, de nulitati, ca n-ai putea suporta.

  3
  0
  Reply
 7. Voicu / 1 January 2021 11:12

  stefan esti un gunoi care ar fi bine sa crape in chinuri, pt a fi lumea scutita de un rebut. Ai vreun pic de minte in capul ala? De ce trebuie sa sufere alte femei pt ca scroafa de acasa nu-ti indeplineste nevoile?

  2
  1
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro