Ce (fac pentru) pielea mea!

17 October 2010

Chiar dacă pielea e cel mai întins şi cel mai familiar organ, nu ştim destul sau nu facem nici măcar cât ştim pentru a-i menţine sănătatea. Nu spun că produsele destinate îngrijirii pielii – igienă + sănătate, de la săpunuri comune până la cosmetice usturător de scumpe, stau nevândute pe rafturi, deşi după statisticile europene, am consuma tare puţin. Însă mă întreb dacă le alegem realist, fără speranţe absurde în mesajele unor reclame iluzorii, şi dacă le folosim corect şi constant pentru a obţine şi mentine efectele promise şi dorite.

Cum ar trebui să ne spălăm

Că ne referim la faţă sau la corp, este vorba de o rutină simplă: o dată pe zi, spun specialiştii. În cazul în care tenul a fost încărcat de produsele de machiaj sau de praf, e suficient să-l clătiţi înainte de culcare doar cu apă călduţă. Dacă recurgeţi prea des la produsele de curăţare, adică de 2 sau chiar 3 ori pe zi, s-ar putea să faceţi mai mult rău decât dacă lăsaţi tenul nedemachiat până a doua zi.

Duşul sau baia în cadă nu trebuie să fie fierbinţi şi nici să dureze mult, pentru a evita deshidratarea. Ce săpun este indicat? Săpunurile “fără săpun”, o combinaţie de apă şi uleiuri, care curăţă pielea fără să o usuce sau să o lase fără stratul protector foarte fin de uleiuri naturale. Sau săpunurile care conţin un procent de cremă hidratantă în compoziţie. O altă alternativă sunt produsele speciale “body cleanser” care pot fi găsite în magazinele destinate îngrijirii corporale corecte.

Prevenirea deshidratării

După baie, pielea e cel mai expusă la deshidratare. Uscaţi-vă imediat, nu lăsaţi apa să se evapore de la sine, pentru ca aceasta “scoate” şi apa din epidermă. Cel mai bun timp pentru hidratarea pielii este imediat după baie. În funcţie de tipul de piele, pe care e bine să-l diagnosticheze un specialist, aplicaţi o loţiune sau o cremă. Niciodată în exces, pentru că pielea va ramâne strălucitoare şi nu va respira. Dacă chiar aveţi o piele foarte uscată, mai bine repetaţi operaţiunea înainte de culcare.Citiţi şi

Trei afecțiuni ale pielii mai puțin cunoscute

M-am hotărât să devin independentă… energetic

Emmanuelle Béart – Nu e ușor să îmbătrânești

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. I.Popescu / 21 October 2010 11:08

    Eu pun cateva picaturi de ulei de masline in apa de baie si-mi simt pielea hidratata si catifelata fara a mai fi nevoie sa ma ung dupa aceea.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro