Ce mai face Catherine Deneuve

10 October 2015

Încă suntem contemporani cu câteva dintre legendele cinematografiei mondiale. Deşi timpul nu iartă pe nimeni, pare totuşi să facă oarece excepţii cu câţiva privilegiaţi ai săi. Mai cu seamă cu cei pentru care „clasa” este mai importantă decât „forma”. Cu cei care continuă să muncească pentru că încă nu a sosit vremea „tributurilor” şi a aducerilor aminte care încununează, de obicei, carierele aflate la final.

Catherine-Deneuve September 7, 2015 Getty

Catherine Deneuve, Getty

Catherine Deneuve, muza lui Yves Saint Laurent din anii 70, când designerul a îmbrăcat-o în filmul „Belle De Jour” – unde joacă rolul unei casnice care, în secret, se prostituează, astăzi, la cei 71 de ani, continuă să eclipseze şi să fie vedeta incontestabilă a oricărei reuniuni.

Catherine Deneuve in ‘Belle De Jour’ in 1967, playing a housewife who secretly worked as a prostitute.

Catherine Deneuve în „Belle De Jour” (1967)

Inclusiv a evenimentelor cinematografiei mondiale, cum este Festivalul de Film de la Cannes de anul acesta, unde va apărea în două filme, inclusiv a manifestărilor culturale din alte domenii sau ţări, cum este recent deschisa expoziţie Joan Miró, la Zurich. Expoziția va avea lucrări mai puţin cunoscute și va fi găzduită de găzduită de Galerie Gmurzynska până la 30 ianuarie 2016. Organizată de către nepotul pictorului, Punyet Miró, el însuşi artist, această expoziție a fost vernisată cu un spectacol inedit, menit să retrezească spiritul radical al Dadaismului şi Suprarealismului în arta contemporană.

Catherine Deneuve and Mathias Rastorfer at the opening of Galerie Gmurzynska’s Joan Miró exhibition

Catherine Deneuve şi Mathias Rastorfer la vernisajul expoziţiei lui Joan Miró

Pe Catherine Deneuve munca este cea care o menţine în formă. În unul dintre filmele sale recente, drama „3 inimi”, joacă alături de fiica sa şi a actorului Marcelo Mastroianni, Chiara Mastroianni. „Nu o văd cum își vede o mamă fiica, ci ca pe o prietenă dragă şi nici nu-i ofer sfaturi în legătură cu actoria” declară Catherine, şi asta şi din cauză că, în prezent, femeile nu arată şi nici nu se comportă precum cele de aceeaşi vârstă, de acum 40 de ani. Astăzi sunt mult mai stăpâne pe situaţie, reuşind să-şi menţină frumuseţea pentru o perioadă mai lungă. O femeie de 50 de ani astăzi este o femeie care mai are multe de spus, faţă de cele de acum o generaţie, considerate bătrâne la aceeaşi vârstă.

În afară de filme, Deneuve s-a dedicat în ultima perioadă şi scrisului, publicând anul trecut o carte autobiografică „A l’ombre de moi-même” (La umbra mea) care însă nu s-a bucurat de succesul scontat, în parte şi pentru că nu conţinea ceea ce poate aşteptau fanii săi – detalii despre relaţiile sale cu Mastroianni, Serge Gainsbourg sau cu fotogaful David Bailey cu care a fost căsătorită timp de 7 ani. În schimb, cartea conţine notiţele actriţei din timpul filmărilor la mai multe pelicule. Deşi nu vrea să pară afectată de acest eşec, totuşi Deneuve a declarat într-un interviu oferit publicaţiei Independent că nu va exista nicio altă scriere autobiografică, preferând să se dedice muncii sale, nepoţilor şi grădinăritului şi nu să privească, deocamdată, în trecut, activitatea sa nefiind, nici pe parte, încheiată.

Pe Cristina o găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

„FEMEI OBIȘNUITE”

Sunt convinsă că oamenii urâți sunt mai fericiți decât cei frumoși

Portretul unei actrițe dezvăluite – La vérité/The Truth

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro