Ce nu știai despre LEGO

26 October 2015

LEGO este un joc cunoscut şi de cei mici, dar şi de cei mari. Piesă cu piesă, jocul s-a transformat într-o adevărată industrie, apărând continuu o mulţime de variante atrăgătoare pentru toate vârstele și pasiunile micilor sau mai marilor “constructori”: LEGO City, LEGO Ninjago, LEGO Star Wars, LEGO Movie, LEGO Jurassic World.

lego

Și, cu siguranță, în ciuda popularității jocului, mai sunt lucruri pe care încă nu le știi despre LEGO. Iată-le:

1. Design-ul LEGO nu s-a mai modificat din 1958

Da, ai citit bine. De mai bine de 57 ani, LEGO nu a mai schimbat design-ul pieselor, iar explicaţia este una simplă: era în avantajul producătorilor ca cei mici să nu mai arunce seturi întregi de LEGO atunci când pierd o piesă.

2. “Cărămizile” LEGO pot fi unite în milioane de feluri diferite

Șase piese de LEGO de mărime medie pot fi combinate în 915.103.765 de feluri diferite. Doar două, în 24 de feluri şi doar trei, în 1.060. Astfel că distracţia nu are limite cu piesele LEGO.

3. LEGO este cel mai mare fabricant de roţi din lume, chiar dacă ele sunt în miniatură

LEGO deține un record simpatic: compania produce anual 306 milioane de miniaturi de roţi!

4. Numărul figurinelor LEGO depăşeşte numărul locuitorilor planetei

LEGO a scos, până în prezent, peste șapte miliarde de figurine de jucărie, prin urmare, dacă ele ar fi un popor, ar fi mai numeros decât întreaga populație a globului, și preconizează ca până în 2019 să ajungă la nouă miliarde.

5. Rebuturi de 0,0018%

Până în prezent, numai 18 piese LEGO din totalul de un million al edițiilor de colecție au fost fabricate cu defecte şi nu au reuşit să ajungă în seturile colecţionarilor din toată lumea. Iar asta se datorează tehnologiei moderne pe care cei de la companie o adaptează periodic.

6. În perioada sărbătorilor, vânzările explodează

Potrivit ultimelor studii, de Crăciun, atât cei mari, cât şi cei mici, primesc sau își cumpără un set LEGO. În 2014, se vindeau 28 de seturi LEGO pe secundă!

7. Aproape un milion de oameni se intitulează “artişti LEGO”

Anual, sute de expoziţii găzduiesc operele celor care îşi folosesc creativitatea pentru a construi forme dintre cele mai diverse.

8. LEGO nu s-a numit așa la început

Prima denumire a fost „Cărămizi care se unesc automat”. Inventatorul LEGO, danezul Ole Kirch Christiansen, a fost de meserie tâmplar. Concediat de angajatorul său, a inventat jocul pe care îl știe o lume întreagă sub numele de LEGO.

9. Ce înseamnă LEGO 

Inventatorul industriei a combinat primele două litere ale cuvântului danez Leg, care înseamnă a te juca, cu primele două litere ale cuvântului Godt, care înseamnă bine.

Să vă jucați bine, atunci! 🙂



Citiţi şi

Ce făcuseră mamele noastre de nu ne lăsaseră nicio avere?

Tu cum te-ai așezat pe drumul către a deveni „cineva”?

Ce am învățat din cinci săptămâni de lucru la distanță în timp ce am călătorit prin sudul Europei, care ar putea fi util și altora

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro