Ce s-a întâmplat în noaptea de 19 spre 20 martie la vama Nădlac 2

21 March 2020

Poliția de Frontieră Arad a anunțat că aproximativ 4.800 de persoane cu 2.700 de mijloace de transport au intrat în România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, în ultimele 24 de ore. (20 martie)

Dr. Vlad Roșca: “Linia întâi vama Nadlac. O facem pentru voi! Voi stați acasă pentru noi și rugați-vă pentru noi toți! Doamne, ajută!”

Medicul Vlad Roșca a povestit pe pagina sa de facebook ce s-a întâmplat în noaptea de 19-20 martie la Vama Nădalc 2.

“Seara a început cu o liniște deplină, la frontiera Nădlac 2 erau doar lumini roșii-albastre. Era liniștea dinaintea furtunii! Inițial credeam că am scăpat de infern și zâmbeam satisfăcuți. Parcă ne spuneam în minte: “noaptea aceasta va fi liniște.”

Pe la 3 și ceva, târziu în noapte, din depărtare se văd sute de faruri. Parcă un oraș luminos se apropia de noi. În câteva minute erau aliniați pe patru coloane! Erau kilometri de faruri. Știam de unde începe, dar nu unde se termină.

A început haosul!

Echipa poliției de frontieră, jandarmeria, echipajele de poliție pregătite de escortă și noi, toți medicii împreună cu asistenții, ne-am mobilizat cum trebuie. Fluxul conținu și volumul mare de lucru era de așteptat.

După câteva minute însă am realizat că nu lupți aici doar cu epidemia de Covid-19, ci cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țară.

O lipsa de respect față de noi și față de întreagă Românie. Aroganță, superficialitate, lipsa de educație și de rușine, toate au fost prezente. Nu a contat nimic! Izolarea, carantina, riscul de a fi bolnavi și de a îmbolnăvi oameni, toate erau un preț mic în comparație cu dorința de a intra în țară.

Pentru ei nu au contat românii, ci doar România văzută ca ultima oportunitate și șansă. Infracționalitatea va crește semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constata asta. Epidemia aceasta va deveni din problemă principală doar o problema asociată celor ce vor urma.

După o noapte de triaj, de frig, de stres, am pornit spre case cu gândul sinistru la ceea ce va să vină: ei nu au mai fost pe aici de ceva vreme, ei nu înțeleg că România nu mai e doar un loc, ci noi suntem România, cei ce tragem pentru țara asta.

P.S. Nu vorbim de diaspora, nu vorbim de românii din străinătate care sunt exemplu de caracter și omenie, ei nu au fost, ei nu vin, ei respectă și noi îi respectăm! Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituția și cerșitul, despre asta vorbim și știți bine!”Citiţi şi

Noaptea ca proștii

Fin del Mundo (3)

Yuval Noah Harari: Lecții după un an de Covid

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro