Cea mai frumoasă

Anca Constantin

3 April 2014

Anca ConstantinMă strânge timpul mai ceva ca o cămeşă aspră, de forţă, dar o fărâmă tot i-am furat, să vă spun una de nu-mi dă pace – am găsit cea mai frumoasă femeie. Era aici, sub ochii mei. Nici vorbă de vreo Venus cu pixeli perfect aşezaţi taman acolo unde era nevoie. A fost să fie scânteie o fotografie văzută în treacăt azi dimineaţă – fără lumini dichisite, doar ceva umbre de dimineaţă prea devreme, de soare prea tare, un semiprofil de femeie, simplu zâmbind, fără să ştie că e privită, cu cearcăne de nesomn cu vise, cu părul prins fără toane într-o coadă de cal nici năvalnic, nici cuminte, cu privirea luminând, mângâind cu linişte bucuria prinsă viu în braţele ei, pe locul inimii.

Mi-a prins ochii, apoi m-a ridicat cu totul pământului. Mi-am dat seama că o cunoşteam, că o mai văzusem, că o văd mereu. Că o vedem toţi şi poate nu-i spunem la fiecare clipă că e frumoasă. Cea mai. Nici nu ne-ar crede pentru că dorul ei de acum e altul.

Pentru că făpturilor cum e ea, frumuseţea nu li se măsoară în oglindă, ci în iubire.

Aşa cum toate măsurile lumii îi devin pe rând străine. Nu-i poţi măsura căldura mâinilor când ele sunt de fapt aripi şi cuib, nu-i poţi cuprinde adâncimea ochilor când ei sunt chiar cerul cuiva, nu-i poţi strânge frumuseţea într-un tipar de statuie-zeiţă când ea tocmai a spart cu inima goală cea mai crudă piatră şi i-a înflorit lumină.

mama și copilul

Privind-o am ştiut că tot restul e trecere şi întunericul îşi pierde culoarea. Mi-am amintit că a fost primul chip văzut, singura icoană.

Nu m-am întrebat niciodată dacă e frumoasă pentru că o iubeam. Nu i-am răstălmăcit niciodată cuvintele pentru că o ştiam şi mă ştiam dinăuntrul ei. Nu m-am pierdut nicidată de pasul ei pentru că oricând mă clatin mă poartă pe braţele ei.

Femeia cea mai frumoasă e tot timpul aici, în ochii noştri.

E mamă. E Mama. Eşti tu.Citiţi şi

Virginica

Te-am înșelat pentru că te iubeam de mi se uscau oasele

Mi se scoală numai când mă gândesc că există femei pe planetă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,177 views

Your tuppence

 1. dan / 4 April 2014 9:24

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro