Cei care țin în viață România muribundă

18 September 2018

MihaliÎn aceste zile grele pentru ţară, sunt alături de foştii mei colegi din MAE, diplomaţi profesionişti şi cinstiţi, care îndură umilinţe cu neputinţă de mărturisit, care fac eforturi supraomeneşti să salveze ceva din onoarea şi demnitatea României, care se zbat în tăcere şi fără nicio recunoştinţă pentru a prezenta în capitalele lumii o altă imagine a României decât aceea pe care ne-o transmit Dragnea, Dăncilă, Vîlcov, Daea şi toţi ceilalţi neaveniţi.

Oamenii aceştia, o mână de oameni, nu mai mulţi de câteva sute, de la Bruxelles şi Paris la Tokyo, de la Washington şi Madrid la Nairobi, dar şi unii din Centrala MAE, ţin în viaţă o Românie muribundă, o Românie care, prin guvernanţii ei, se străduieşte să arate hidos şi lipsită de respect în relaţia cu partenerii tradiţionali, să distrugă prin gafe inimaginabile ceea ce a fost construit cu multă migală în mulţi ani de muncă.

Alteta Sa Regala Charles, Print de Wales, aflat in vizita in Romania, s-a intalnit cu premierul Viorica Dancila, la Palatul Victoria, vineri 30 mai 2018.  ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Alteta Sa Regala Charles, Print de Wales, aflat in vizita in Romania, s-a intalnit cu premierul Viorica Dancila, la Palatul Victoria, vineri 30 mai 2018. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Aceşti diplomaţi, prin talentul lor personal şi prin dăruirea lor indefectibilă, salvează atât cât se poate salva în condiţiile în care România nu mai are o agendă, o strategie de politică externă coerentă în relaţia cu Uniunea Europeană sau cu Alianţa nord-atlantică, precum şi în relaţia cu alte regiunii ale lumii, precum Orientul Mijlociu, Magrebul sau Africa subsahariană, regiuni în care România a desfăşurat vreme de decenii o acţiune diplomatică solidă şi coerentă.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Zborul dumneavoastră a fost anulat

Învățați-vă fiicele că despărțirile nu sunt eșecuri

Știți de ce vom ține mine toate astea? Pentru că se cheamă curaj

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro