Cine este femeia din propria oglindă?

11 March 2021

Purtăm adesea haine cenușii, care ne ascund celulita și ne integrează perfect în anonimatul unei imense lumi, folosim rujul roșu care ne acoperă tristeți adânci și zâmbete uitate, facem apel la ochelarii fumurii care ne ascund oceanul înghețat al propriului suflet și mărșăluim astfel pe strada vieții.

Cine suntem noi, femeile care alergăm după mult râvnita fericire?

Dacă fericirea ar fi o destinație, am fi ajuns deja, pentru simplul fapt că jonglăm ca maeștri circari cu sarcinile zilnice, fie ele printre documente și responsabilități de birou, printre cratițe și diverse preparate culinare ori printre scutece și biberoane nenumărate. Dar fericirea nu este un cadou pe care, în inocența și imaturitatea noastră, sperăm să-l primim din partea oamenilor pentru care alegem să ne sacrificăm pe drumul vieții.

Fericirea este un proces, o călătorie conștientă, presupune alegeri autentice și trăirea unei vieți în armonie cu propriul suflet. Fericirea ține de noi, implică responsabilitate, încredere în forțele proprii, sentimentul că merităm ce este mai bun în viață și că suntem capabile să creăm frumosul în propriul univers interior și în lumea înconjurătoare.

Cine este femeia din propria oglindă? Ți-ai pus cu adevărat această întrebare? Este timpul să o faci, să-ți privești ochii și să le înțelegi mesajul, să îndrăznești să asculți muzica inimii și să descoperi ce-ți dorești cu adevărat, să-ți dai voie să scoți la lumină și să vindeci amintiri închise în sufletul mult prea obosit pentru a mai căra o astfel de povară.

Procesul nu este unul ușor, se poate solda cu multe lacrimi, căzături de pe piedestalul vieții sau legături care se cer rupte pentru totdeauna. Poți fi extrem de singură pe calea devenirii, poate fi întuneric și poți întâlni multe umbre care te vor face să tresari, dar luminița de la capătul tunelului se va face vizibilă și pentru tine, iar mai târziu s-ar putea să zărești și un curcubeu de toată frumusețea.

Atunci când imaginea din oglindă plânge, este momentul oportun pentru schimbare. Nu lăsa valurile vieții să te poarte spre destinații incerte, nu aștepta salvarea care să te scoată din oceanul tristeții și al falsei neputințe. Fiecare femeie are o forță creatoare imensă, are un izvor nesecat de iubire, are o putere nebănuită. Caută bogățiile ascunse în interiorul ființei tale, scoate-le la lumină și desenează-ți viața în culorile preferate.

Pictează realitatea cu pensula autenticității și nu-ți va mai fi frică de nimic, trăiește fiecare clipă și nu te va mai îngrozi sfârșitul, alege în armonie cu propriile valori și fericirea va fi camaradul tău pe calea vieții. Dăruiește din toată inima și amintește-ți că scopul vieții este să te bucuri de frumsețile care te înconjoară și de oamenii minunați din viața ta. Dă-ți voie să experimentezi, să evoluezi și să devii cine ești cu adevărat.

Cine este femeia din propria oglindă? Mi-aș dori să poți răspunde: o femeie împlinită!

Guest post by Florina Popa Dumșe

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Idei pentru o zi luminoasă

Cine mai postează un selfie fără să-i fi aplicat un filtru prin care să schimbe înfățișarea?

Am fost obeză

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro