Copil născut cu HIV, vindecat!

4 March 2013

Săptămâna începe cu o veste care dă speranţă: un grup de medici din Statele Unite a anunţat că sunt şanse mari ca temutul virus să fi fost anihilat din corpul unui copil în vârstă de doi ani şi jumătate. Ar fi al doilea caz din istorie în care un pacient cu HIV este vindecat şi primul în care un copil născut din mamă purtătoare intră în remisie prelungită. 

Doctoriţa care a îngrijit copilul şi pe mama lui, seropozitivă, a decis să îi administreze acestuia un tratament mai agresiv decât în mod obişnuit, încă dinainte ca diagnosticul să fie confirmat, adică la 30 de ore de la naştere. Şi asta deoarece a considerat că, fără a mai fi nevoie de o confirmare oficială, copilul se înscrie în grupa de risc major. Hannah Gray, medicul care s-a ocupat de caz, spune că este posibil ca virusul să fi fost eliminat astfel înainte să îşi creeze aşa-numita „ascunzătoare” în organismul gazdei, prin care îşi asigură o rezervă prin care îşi reia activitatea după întreruperea tratamentului. În cazul copilului, tratamentul a fost întrerupt în urmă cu un an. Cu toate că o serie de teste amănunţite au identificat urme slabe ale Virusului Imunodeficienţei Umane în corpul copilului, valorile sunt cu mult mai mici decât în mod normal în cazuri similare, ceea ce înseamnă că micuţul se află în remisie prelungită, adică poate fi declarat „vindecat funcţional”.

Timothy Ray Brown, un bărbat din San Francisco, a fost, până acum, singurul caz care s-a vindecat de HIV, în urma unui transplant de măduvă de la un donator imun la virus. Aproape 300.000 de copii se nasc cu HIV în fiecare an, din mame purtătoare. În 2011 s-au împlinit 30 de ani de la diagnosticarea primului pacient şi, până în momentul de faţă, HIV/SIDA este considerată o maladie incurabilă.Citiţi şi

Asociația Culturală Control N & Zbang Film prezintă Interior/Exterior – un spectacol al zidurilor pe care le-am ridicat în noi

„Iubita, să dai un semn când rămâi singură…”

Căci viața continuă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro