Crama Bauer a lansat primul vin O.R.A.N.G.E 2014

9 April 2016

Lansat de curând de Crama Bauer la noul wineshop și restaurant Winestone Victoriei 37 de la hotelul Novotel (Bucureşti), vinul O.R.A.N.G.E se adresează cunoscătorilor și amatorilor de vinuri rare.

Pornind de la modalitatea de vinificare arhaică, strugurii albi sunt parţial sau complet desciorchinați şi zdrobiţi, apoi fermentaţi pe coajă. Acest proces este de durată, iar contactul îndelungat cu pieliţa poate duce şi la o intensificare a culorii vinului. Drept urmare, „vin Orange”.

orange2014

Pentru Vinul Bauer O.R.A.N.G.E. au fost selectaţi struguri absolut sănătoşi şi perfect copţi dintr-o veche plantaţie de Sauvignonasse – Via Rozopol. Strugurii au fost desciorchinaţi fără a fi zdrobiţi, iar fermentația a avut loc în cisterne de inox cu drojdii indigene ale cramei Bauer. Pentru recolta 2014, strugurii au rămas timp de 12 săptămâni pe boştină înainte de presare. În continuare, vinul a stat pe drojdie plină fără alt tratament sau tragere, timp de 14 luni, în butoaie folosite de 300 litri, din lemn românesc. Înainte de îmbuteliere, vinul a fost uşor filtrat şi stabilizat cu un tratament moderat cu dioxid de sulf (asemănător cu cel al vinurilor roşii).

Descriere Bauer O.R.A.N.G.E 2014

Soi: Sauvignonasse
Ediţie limitată 1600 sticle
An recolta: 2014
12,3% Vol alcool
2,1 g/l zaharuri

Acest vin are o culoare aurie, strălucitoare, luminoasă şi un nas complex de fructe galbene şi exotice. Buchetul este completat de arome apetisante de coajă de pâine proaspătă, fagure de miere, caramel şi note eterice de condimente brune şi verzi. Este bine echilibrat, cu un corp mediu. Fiind un vin tânăr, necesită aerare minim o oră la temperatura de 10 – 12 grade înainte de a fi consumat. Ca recomadări culinare, poate însoţi fructe de mare, crustacee şi peşte crud, dar şi viţel sau curcan.

O.R.A.N.G.E. 2014 de la Crama Bauer va putea fi cumpărat în premieră în Bucureşti doar la noul magazin de vinuri de la Winestone Victoriei 37, recent deschis la parterul hotelului Novotel.Citiţi şi

Cele mai nesigure alimente pentru consum

Când plec eu în vacanță

Chanel N°5 – avem și pe roșu! (ediție limitată de Crăciun)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro