Criză de locuințe? Casă de vânzare, 1 liră!

7 March 2013

Peste 2000 de englezi s-au arătat dornici să achiziționeze una din cele 20 de case vacante scoase la vânzare de Consiliul Municipal Liverpool la prețul de …1 liră bucata. Inițiativa Consiliului, dată publicității pe 20 februarie, se înscrie într-un proiect mai larg de reabilitare a unui număr de 179 de locuințe din zona metropolitană.

Tot ceea ce trebuie să facă noii proprietari este să renoveze casele achiziționate și să locuiască în ele pentru o perioadă de cel puțin 5 ani.

Edilii speră ca prin planul lor să determine creșterea calității locuințelor și să ducă la reabilitarea cartierelor vizate, încurajând familiile tinere să „prindă rădăcini” și să impulsioneze formarea de noi comunități.

„În ultimă instanță, e vorba de a stimula renovările de locuințe printr-o investiție în viitorul comunităților noastre, și de a face tot ce putem pentru a oferi locuințe de calitate la prețuri accesibile celor care au cel mai mult nevoie de ele”, spune Anne O’Byrne, membră a consiliului pe probleme de spații locative, citată de ediția online a BBC.

Ultima zi pentru înscrierea pe lista de doritori a fost 6 martie, după ce primăria a decis o prelungire a termenului limită, ca urmare a abundenței de cereri – peste 2000 într-o săptămână.

Alte locuințe vacante vor fi transferate către proprietari privați și un furnizor de locuințe sociale, acesta din urmă angajându-se să le renoveze și apoi să le repună în vânzare la 75% din prețul pieței.

Inițiativa primăriei Liverpool vine pe fondul creșterii listelor de așteptare pentru locuințe sociale în Marea Britanie. Ideea este sprijinită de cabinetul primului ministru, care a încurajat vânzarea de către primării a caselor vacante cu valoare mare, sumele obținute urmând a fi investite în suplimentarea sistemului de locuințe sociale.

Se pare, iată, că nici cei către care obișnuim să privim cu admirație nu stau pe roze când vine vorba de criza de locuințe. Experimentul 1 casă-1 liră poate fi una din modalitățile de a ieși dintr-o situație spinoasă. Eu zic că merită urmărit.Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro