Cu cât trece timpul, spui tot mai greu “te iubesc”

20 September 2015

O să-i spună un lucru. Că nu știe cum mai rezistă. Că toată nebunia asta i-a îmbătrânit mintea și nu mai e o tânără. Că nu poate fi absurdă să ceară lucruri mărețe, dar că, din păcate, este. Visează. Se pierde-n idei iluzorii despre cum ar exista un prinț sau o prințesă pentru fiecare dintre ei, despre cum naturalețea ar trebui să fie încă de la început, cum dragostea nu se forțează, ci e prezentă din prima clipă și că frica nu poate conduce dacă sunt sentimente. Dar ce sentimente?

Dacă e să fi învățat ceva, a spune „te iubesc” nu e ușor. Un om inteligent, un om cu trecut bogat în experiențe, nu va face asta în trei-patru luni. Iubești în timp, însă de la început. În doi, niciodată unul pentru amândoi. Cu cât trece vremea asta, cu atât e mai greu să spui adevăratul „te iubesc”, pentru că, probabil îl simți. Nu mai ești impulsiv, nu mai ești copil naiv și neînfricat, ci pui totul în joc, din nerăbdare și iubire. Lașitatea vine odată cu frica și cu dorința de a fugi. Cum am spus, nu mai ești copil, inima se vindecă mai greu, la fel ca pielea care nu ți se mai regenerează repede.

broken-heart

Nu vei ști niciodată ce ai greșit, căci maturitatea se spulberă în același timp în care ți se frânge inima și nu vei putea purta conversații lămuritoare. Ți-ai dori să alegi o decizie, dar știi că ambele sunt greșite. Una-i rațională și dureroasă pentru anima, alta-i emoțională și batjocoritoare pentru animus.

Până la urmă, cine ești? Îți place să te minți, să speri, să visezi? Visul e realitatea dorințelor tale sau realitatea din apropiere îți creează dorințele? Și dacă visul e fals, vei pierde prezentul pentru idei iluzorii. Cine te mai iartă atunci? Nu, nu se poate trăi cu greșeli în viață, oricât am fi de ipocriți, nu le uităm și ne marchează, supraviețuim cu ele. La sfârșitul zilelor, va conta inima aceea ruptă și cusută de prea multe ori, creierul va fi deja inundat cu sânge.

Guestpost by Ștefania MiniaCitiţi şi

Iubind-o, cu cratimă… :)

A avea sau a nu avea un amant, aceasta este întrebarea! (argumente PRO și CONTRA)

Consumul regulat de cafea și modificările funcționale asupra creierului

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro