Cum ajungem să avem mereu părul pe care îl admirăm la alte femei

25 November 2021

„Încrederea în tine e cel mai bun stilist!” O fi adevărat în rest, dar când e vorba de păr nu se verifică decât dacă ursitoarele ți-au menit părul care se aranjează singur. Eu cred în altă vorbă despre părul unei femei: că este coroana pe care nu i-o poate lua nimeni! Și abia cu însemnul regalității în splendidă rânduială ori seducătoare neorânduială poți arăta lumii cum stai cu încrederea în tine: păzea, că trece Femeia căreia „pe umeri pletele-i curg râu”! Dacă vă mai aduceți aminte, versul „mlădie ca un spic de grâu” era după. Înțelegeți, așadar, ce vede un bărbat, nu doar un poet, la primul scan? Bun, dacă am stabilit prioritățile și am ridicat părul la rang de bijuterie, putem să ne pierdem oricând și cumpătul fără să auzim ironia c-am avea a bad hair day. 🙂

Julia Roberts, ©Tom Munro  pentru Allure, octombrie 2015

Gillian Anderson, ©Richard Phibbs pentru Harper’s Bazaar UK, decembrie 2020

Meryl Streep, ©Brigitte Lacombe, New York, 1988

Jodie Foster, ©Inez & Vinoodh, 2005

Charlotte Rampling, ©Bettina Rheims, Paris, 1985

Marisa Berenson, ©Bert Stern pentru Vogue, 1967

Marisa Berenson, ©Robert Mapplethorpe, 1983

 

Dar cum ajunge o femeie să aibă mereu părul pe care îl admiră în reclame sau în filme? Știe prea bine că în spate e o armată de oameni care se ocupă de fiecare fir de păr aproape… și să meargă la salon de două ori pe săptămână tot ca din filme e. Și atunci? Atunci, face așa:

 1. merge la un salon sigur pentru o tunsoare impecabilă și întreținerea ei sau pentru o schimbare majoră de culoare – ambele te pot trimite instant cu câțiva ani buni în urmă.
 2. în rest, se gospodărește acasă. Cu produse potrivite, de calitate, nu se zgârcește, și cu ritualuri respectate riguros: își spală părul la două-trei zile cu un șampon adaptat structurii sale, îl descântă cu ceva balsamuri, uleiuri, măști, între vopsiri, nu-l torturează cu varii îndreptătoare sau ondulatoare, îl piaptănă cu peria potrivită. Că e și el viu, uneori foarte fragil și deloc pregătit de la natură să ne suporte toate toanele.

Și cum prin meseria noastră aflăm înaintea altor femei despre noile apariții în toate domeniile care au legătură cu starea de bine, după ce v-am povestit despre placa Dyson Coralle, azi vă vom vorbi despre uscătorul de păr Dyson Spersonic. Care tocmai ce a primit o nouă piesă ce poate fi anexată și efectul este wow! De ce? Pentru că are la bază alt efect spectaculos – efectul Coandă! Te miră? Păi, să nu! Pentru că la Dyson inginerii experimentează, inovează, găsesc modalități de a aplica alte descoperiri în slujba aceleiași idei: să ofere în sprijinul frumuseții femeilor dispozitive performante, unice, revoluționare, lipsite de pericolele obișnuite când e vorba de aer cald pentru uscare și/sau stilizare.

Așa se usucă părul cu piesa cea nouă atașată magnetic (mi-a plăcut la nebunie sistemul ăsta) și rămâne drept și cuminte, disciplinat cu blândețe și tehnologie înaltă.  

Experiența Catchy

Am folosit Dyson Supersonic de trei ori într-o săptămână. (Și de drag, trebuie să spun.) Părul nu se electrizează, firele rebele sunt ascunse, trimise în interior de accesoriul special cu formă ciudată, la 1-3 treceri pe șuviță, depinde de grosimea ei, își păstrează volumul obținut printr-o uscare „în răspăr” cu un jet de aer cât de cald vrei (ai trei trepte de temperatură, dar și opțiunea cu aer rece, pentru fixare). Uscătorul e ușor de manevrat, e elegant, clar diferit de tot ce există pe piață în acest moment. Într-una dintre cele trei dăți am folosit dispozitivul pentru păr ondulat natural (difuzorul) și am fost foarte mulțumită. Dacă aveți păr cu tendință de uscare, vi-l protejați cu un strop de produs pentru protecție termică. Și folosiți o treaptă de temperatură mai joasă. Efectul este același. Wow!

Eu zic că mi-a ieșit onorabil. 7 minute pe ceas! 🙂

După o asemenea experiență, altfel te uiți o la femeile pe care le admiri… Acum are sens „dacă ele pot, pot și eu”, nu? Pentru că femeile pe care le admirăm pentru cât de bine se arată lumii la vârste la care unele dintre noi ne luăm gândul de la prea multe, nu sunt neapărat mai bogate și își permit, ci doar mai consecvente și mai disciplinate.

Nu tunsoarea, nu vopseaua, nu ajutoarele inteligente costă mult, nu timpul lipsește cu adevărat, ci disciplina… care vine din încrederea oferită de rezultate, din dependența pe care o dau imaginea din oglindă și admirația din ochii celorlalți, mărturisită sau nu. QED!

Și acum, vă dorim să aveți a great hair day every day!

Cu Dyson Supersonic se poate! Îl găsiți aici. 🙂Citiţi şi

Despre relaţia mamă-fiică de ziua amândurora – cine de la cine mai învață azi

Adio fire rebele! S-a lansat accesoriul bazat pe Efectul Coandă pentru uscătorul de păr Dyson Supersonic

Există plăci pentru păr și există placa Dyson Coralle

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Adriana / 26 November 2021 10:50

  Este bine de stiut, multumesc mult pentru recomandari 😉

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro