Cum am devenit invizibilă

23 March 2018

Într-un anumit moment, greu identificabil a posteriori, și dintr-un anumit motiv, și mai neclar decât momentul, pentru o femeie poate începe marea expansiune. Care nu doar că o scoate din tot felul de jocuri, dar o pune în fața unor ciudățenii ce-i contrazic toate cunoștințele ei despre lume și viață. O las să vă povestească.

F. Botero

Fernando Botero

 1. Oglinda devine dușmănoasă, te împinge tot mai departe ca să te încapă. Ar trebui să-i schimbi locul din hol. E prea îngust. N-ai unde, așa că începi să treci pe lângă, fără să-ți mai arunci nicio privire. Oricum nu ești tu cea din oglindă.

2. Bucătăria s-a micșorat, baia, la fel, scaunele au devenit mai mici și nesigure pe picioarele lor, patul s-a împuținat și trosnește ca pe vremuri fără să-i dai aceleași motive, canapeaua a devenit prea joasă, acum cazi în loc să te așezi, nici fotoliul nu te mai primește în brațe, că bărbatul de mult îți pare că a intrat la apa care-l va și duce curând de-acasă. Ura, ești noua Albă ca Zăpada! Arăți fix ca un vârf de munte înainte de avalanșă.

3. Caloriile nu sunt o încărcătură abstractă ascunsă în alimente, nu! Sunt niște vietăți perfide, ca moliile, doar că nu găuresc hainele, ci le fac pur și simplu mai mici. Dai naibii dulapul unde sălășluiesc și te uiți cu jind la draperii pentru ieșit în oraș ori te gândești să-ți iei cearșafuri de mătase pentru interior. Despre lenjerie intimă nici nu mai poate fi vorba. Nu-i nimic, ai citit că e foarte sănătos să umbli fără chiloți.

4. Ai fost elevă silitoare și chiar ai crezut că “masa și energia sunt direct proporționale și se pot transforma una în alta.” Bullshit! Acum, abia de mai ai energie cât să ajungi până la frigider. Cât despre spațiu și timp și care cum se dilată sau contractă, ceva și mai ciudat se întâmplă. Cu cât ocupi mai mult spațiu, cu atât crește timpul până când te vede/vrea cineva. Ce e asta, știință sau magie neagră, dragă Einstein?

5. Pentru că cea mai mare ciudățenie este cum, de la un anumit gabarit în sus, devii invizibilă. Nu chiar pentru toată lumea, că cine are încă nevoie de papa, de făcut teme, de călcat o cămașă, nu te ratează. Dar altfel, să te mai bucuri și tu de o privire admirativă, vinovată sau chiar nevinovată, nici gând! Te și miri cum de reușesc bărbații să nu intre direct în tine pe stradă. Ca să verifici fenomenul, ai mers chiar foarte departe: le-ai zâmbit, le-ai facut chiar și cu mâna ta grăsuță, cu degețelele ca niște cârnăciori, ai încercat și un clipit des din gene, că nu știai dacă mai era destulă cursă pentru pleoape, și nimic. Nici urâțeii, nici sărăcuții, nici scunzii, nici cei fără păr, fără dinți, nu te-au văzut. Culmea, nici măcar grăsuții! Și brusc ți-a trecut prin minte că poate n-au palate, stau tot în apartamente de bloc, în care nu încap, cu toată dragostea, un hipopotam și o balenă.

Și te-ai trezit.

***

Bună dimineața și bine ai revenit în lumea în care oglinzile nu urăsc, casa, mobila și oamenii nu intră la apă, caloriile sunt în alimente, nu în dulapul cu haine și Einstein nu e liber la interpretări fanteziste. Lumea în care, adevărat, bărbații mai au ușoare defecte de vedere, dar o mică miopie ne este chiar utilă uneori. 🙂 Nu ne mai putem amăgi, ridicând mândre bărbia dublă, că se vor da vremurile după noi, că ni se vor dedica linii speciale de haine și cosmetice la kilogram. Să fii și mândră că ești grasă e prea mult!Citiţi şi

„Ana are mere. Mama Anei este rea. Ana nu este iubită”.

Pornind de la un strugure (vorbe de oameni deștepți)

În bucătăria asta aș pleca în vacanță

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro