Cum să curățați un prăjitor de pâine în interior și exterior

11 October 2022

Când ați curățat ultima dată prăjitorul de pâine? Sunt șanse mari să nu aveți nicio idee. Curățarea acestui mic aparat electrocasnic este cu greu o prioritate de top în viețile noastre ocupate. Cu toate acestea, dacă îl aveți de ani de zile, este esențial să vă asigurați că e mereu în ordine. Cu cât mai mult timp și mai multă energie veți petrece pe acest termen scurt, cu atât lucrurile vor fi mai bune pe termen lung. Așadar, cum începeți?

Acest ghid se va uita la pașii simpli pe care îi puteți face pentru a vă asigura că prăjitorul dvs. de pâine este ca nou. De asemenea, acești pași funcționează și pentru a curăța un grătar electric Tefal.

Pasul 1: Scoateți prăjitorul de pâine din priză

Curățarea acestui aparat atunci când este conectat la priză este o rețetă pentru dezastru. Înainte de a vedea mai îndeaproape cum să curățăm în profunzime un prăjitor de pâine, asigurați-vă că aveții grijă de acest pas. Veți folosi niște apă și săpun. În cazul în care prăjitorul de pâine este conectat la priză, ar putea fi periculos. Acest lucru este valabil chiar dacă se întâmplă să fie oprit. Nu vreți să vă asumați niciun risc în ceea ce privește siguranța.

Pasul 2: Scăpați de firimituri

Este posibil ca prăjitorul de pâine să fie plin de firimituri și de bucăți de murdărie. Nu este nicio rușine în acest sens. Al doilea lucru pe care ar trebui să îl faceți atunci când deconectați prăjitorul de pâine este să scăpații de aceste firimituri.

Una dintre modalitățile prin care puteți face acest lucru este să înclinați aparatul cu capul în jos și să lăsați firimiturile să cadă unde pot. După ce ați făcut acest lucru, puteți folosi o mică perie pentru a scăpa de surplus. Alternativ, este posibil să doriți să răsturnați prăjitorul de pâine peste coșul de gunoi. Acest lucru înseamnă că nu va fi nicio mizerie.

Pasul 3: Curățați interiorul prăjitorului de pâine

În continuare, ne vom ocupa de modul de curățare a interiorului unui prăjitor de pâine. Umpleți chiuveta cu apă și un săpun delicat. Este posibil să doriți să folosiți lichid de spălat vase pentru această parte a sarcinii. Ar trebui să vă asigurați că apa este călduță pentru cele mai bune rezultate.

După ce ați făcut acest lucru, verificați ce părți ale prăjitorului de pâine pot fi îndepărtate. În unele cazuri, veți descoperi că există grile și plăci pe care le puteți scoate complet din prăjitor.

Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți cu acest pas, ar trebui să consultați manualul de utilizare. Acesta este întotdeauna important și este excelent pentru referință. Ghidul vă va permite să știți ce părți ale cuptorului dvs. prăjitor de pâine pot fi îndepărtate – dacă este cazul! După ce ați îndepărtat aceste părți mai mici, le puteți pune direct în amestecul de apă cu săpun.

Scoateți fiecare parte internă din apă și așezați-le pe o cârpă curată. Va trebui să vă asigurați că toate piesele sunt 100% uscate înainte de a le pune înapoi în cuptorul prăjitor de pâine. Pentru a face acest lucru corect, ar trebui să luați o cârpă curată și uscată și să le ștergeți.

Pasul 4: Folosiți bicarbonat de sodiu și apă

Acum că ați curățat interiorul prăjitorului de pâine, următorul pas este să scăpați de orice urmă de arsură. Acest pas funcționează, de asemenea, dacă aveți sosuri lipite de partea laterală a prăjitorului de pâine care devin greu de curățat. Oricare ar fi cazul, ar trebui să începeți prin a face o pastă groasă din bicarbonat de sodiu și puțină apă. Amestecați bine soluția. Puteți aplica această soluție magică de curățare direct pe urmele care s-au adunat pe toaster.

Ar trebui să lăsați soluția să acționeze timp de câteva minute. În acest timp, găsiți o periuță de dinți pe care nu o mai folosiți sau o cârpă de curățat. Frecați soluția de pe cuptorul prăjitor de pâine. Pe măsură ce faceți acest lucru, ar trebui să constatați că urmele încep să dispară. S-ar putea să trebuiască să folosiți puțin efort pentru a vă asigura că faceți cea mai mare parte a lucrului aici. Treceți la treabă și frecați!

Pasul 5: Curățați exteriorul prăjitorului de pâine

După ce ați parcurs toți ceilalți pași, este timpul să curățații exteriorul unui prăjitor de pâine. Dacă prăjitorul dvs. de pâine este fabricat din oțel inoxidabil, s-ar putea să fie nevoie să faceți rost de un detergent special pentru metale pentru acesta.

Cu toate acestea, dacă aveți un prăjitor de pâine fabricat din plastic sau din alte materiale, puteți să luați niște săpun și să vă apucați de treabă. Pur și simplu folosiți o cârpă curată pentru a scoate o parte din soluția de curățare și frecați-o direct pe partea exterioară a prăjitorului de pâine. Puteți folosi o mișcare circulară atunci când faceți acest lucru. Apoi, ar trebui să o lăsați să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute.

Luați o cârpă umedă și îndepărtați soluția. Această modalitate rapidă și ușoară de a curăța în profunzime un prăjitor de pâine în câteva minute. Atunci când îndepărtați produsul de curățare cu cârpa, ar trebui să observați că și urmele și zgârieturile încep să dispară imediat.Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro