Cum sa scapi de celulită în trei pași simpli

17 February 2016

Lumea întreagă e pregătită să lupte alături de tine împotriva celulitei. Sau cel puțin asta e prima impresie pe care o ai când intri în orice magazin de cosmetice în care, de la intrare, produsele care te întâmpină sunt cele anticelulitice. Să n-ai, Doamne ferește, răgaz să uiți. Să nu poți să poftești mai întâi la un parfum, la un ruj. De parcă nu le meriți pe celalalte dacă nu ai trecut cu brio testul împotriva celulitei.

Adevărul e că le meriți pe toate și că, pentru răsfățul tău, n-ar trebui niciodată să îți pară rău că te-ai recompensat cu un ruj sau cu un tratament anticelulitic. Știu, l-am menționat și eu de la început. Dar numai fiindcă îl pun pe picior de egalitate cu acel bine pe care ni-l datorăm. Fiindcă știu că avem un talent deosebit în a ne lăsa pe ultimul loc. Familia vine pe primul. Noi ținem minte ziua de naștere a soțului sau a iubitului. Noi punem bani deoparte pentru cadourile celor dragi. Noi ne sacrificăm pentru copii și pentru familie. Și, mai târziu, descoperim cu uimire în oglindă că am uitat cine suntem.

O să găsim toate scuzele din lume ca să credem că ceea ce ne dorim pentru noi e cel mai greu și complicat, necesită cel mai mult timp sau costuri uriașe. O să inventăm cele mai bune motive ca să ne lăsăm tocmai pe noi pe ultimul loc.

Nud-femeie

Un tratament anticelulitic, la Goskin, va funcționa cu o condiție: să punem aceeași pasiune și iubire în ceea ce facem pentru noi, așa cum punem în ceea ce facem pentru ceilalți. De la mâncarea pe care o pregătim seara, până la felul în care ne luăm la revedere de la ei dimineața.

Să ne uităm, așadar, în oglindă, cu un zâmbet uriaș pe buze. Să ne găsim acele cinci minute dimineața pentru puțin blush și două rimelări. Și, cel mai important, să credem că le merităm și că dacă luăm din cele 24 de ore dintr-o zi niște timp și pentru noi asta nu ne face mame mai puțin bune, soții mai puțin grijulii sau femei cu mai puține sentimente.

Cum să scapi, deci, de celulită? Începe prin a te iubi mai mult. Fă-ți o listă cu ceea ce îți dorești pentru tine. Și dacă să scapi de grăsimea de pe burtă sau de pe coapse e în plan, trece și asta pe listă fără să te simți vinovată, mai puțin frumoasă sau fără niciun pic de încredere.

Fă-ți timp și pentru câteva exerciții fizice. Zece-cincisprezece minute pe zi. Nu-mi spune că „efectiv” nu le ai. Fiindcă știu și eu foarte bine cum suntem „efectiv” maestre în a îndesa 36 de ore în 10, dar pentru noi nu mai există nici trei minute.

Uleiuri anticelulitice, creme, exerciții, tratamente. Universul produselor cosmetice ne oferă cam tot ce ne putem dori. Mai toate funcționează dacă ne oferim și noi puțin ajutor nouă înșine. Cu încredere, cu iubirea pe care ne-o datorăm, cu acea mișcare zilnică și cu o dietă sănătoasă, nu cu un regim draconic.

Iar toate acestea trebuie să vină din iubire, din bucuria de a te fi născut femeie și din convingerea sinceră că meriți ce e mai bun. Așa scapi, îți promit, și de celulită.Citiţi şi

Soțul meu are o fostă nevastă

Adele, primul interviu după cinci ani: iată adevărul despre mine!

Oamenii și cubul Rubik

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. o femeie / 28 February 2016 17:04

  sau pun un vin rosu in pahar, ma relaxez intr-o cada cu spuma, si ma vad ca nu le vad.. Celulita e doar estetica, eu am grija sa fiu sanatoasa si sa ma simt bine: cu un pahar de vin.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro