Cum scapi de un fost insistent

19 April 2015

mălinaMai amar,mai piperat. Mai sofisticat sau mai grobian. Cât să te înfrupți din dulce? Devine cleios! Viața e ca un fir de ață, doar așa se spune, dar când iubirea e cu năbădăi, descurcă-te, frate! Ai avut și tu un amor ghebos și iaca a venit vremea și te-ai săturat. Nu mai poți și nu mai vrei. Ți-a ajuns până peste cap. Îi spui omului verde în față cum stă treaba. (Doar amorul este uneori ca un tren luxos care sosește în trombă și pleacă apoi ca un marfar ruginit). El, împricinatul, se uită cu luare-aminte la tine și dispare în ceață. “Pfiiiiu,ce bine!, respiri ușurată și …trai neneacă!

Trece o lună, trec două, trec trei și îți cade cu tronc altă frumusețe de bărbat. O viață nouă. El îți spune că trecutul tău nu contează, tu nu scobești în amintirile lui și stați așa în fericirea voastră depănând și plănuind cum ar fi la cununie, cum v-ar sta la primărie sau aiurea în tramvai. Romantismul de început. Până când prinde telefonul a suna și mesajele dau iama în dormitor. Intră… fostul pe felie! Că te vrea, că te iubește, că ești unică în tot și în toate, și că vine să te vadă.

Mai întâi tu iei o mină afectată și răspunzi cu paiul în… pălărie: “Vezi că ai greșit numărul de telefon, măi, nesimțitule!” Mda. Subțiezi buzele și spui:”Toți tâmpiții au acuma telefoane!” El, frumosul, te privește cu sprâncenele ridicate și îngaimă:”De ce nu mi l-ai dai mie pe prostovan?” Tu, în sine ta:”Ești cu capul?”

Bun.Vremea zboară. Iar o lună și încă una. Fostul o ține pe a lui. Stai cu telefonul pe muțește (taci, telefon, că te trântesc de nu te vezi!). Ba îl scapi… din buzunar, ba se închide din greșeală. “Vai, dragă, dar telefonul tău nu a mai sunat de ieri!” Mda.Cum să începi povestea, pardon, cu psihopatul? Oricum, pare incredibil. Adică ce, ai văzut tu fum fără foc să iasă? Degeaba îți iei vânt și cugeți. Frățioare, n-am zis noi că trecutul nu contează? Dumnezeu ți-e martor că nu alergi după doi iepuri ca să dai cu oiștea în gard. Însă fostul e și mai insistent.

foto catchy

Și apare la serviciu cu un buchet imens de crizanteme și cu un zâmbet care te tâmpește. De parcă ți-ar aduce Everestul și tu ar trebui să îi cazi la picioare în cascade! “Cum verdele miriștii și floarea busuiocului se poate așa ceva?” se întreabă colegii. “Tanti asta chicotea dimineață altcumva, altundeva!” Tu îl scoți pe intrus afară în șuturi. Zbang! La gunoi cu crizantema, împachetata și încârligata! (Băi, florile se oferă fără staniol!) “Nesimțitul ăsta încerca să mă mituiască!”, bolborosești așa. Doar, doar n-or cădea tablourile de pe pereți. Mda.Toți te analizează cu ochii scoși din orbite! Cumva ar spune: Ce pana gâștii o fi așa interesant la asta? Nici prea tânără, nici prea frumoasă!

Măi, oameni buni, numai cine a avut parte de-o astfel de ispravă e în stare să priceapă! Cum poți scăpa de o iubire ca râia? Știe careva? Uite așa ajungi și tu să îți cumperi telefonul cu blacklist… Are și ea, hărțuirea, farmecul ei până nu se transformă în știre de prima pagină… Mda…

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂  Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Fran Lebowitz – Public Speaking

Eu te-am ales

Rușinos. Umilitor. Inutil

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. CD / 7 June 2016 14:35

  Dar cu o nebuna care nu vrea neam sa iasa din viata unui barbat ? Cum faci ? Desi i se spune ca nu a fost nimic din ce si-a imaginat ea .I s-a spus de la inceput … Il urmareste . Ameninta orice femeie pe care o banuieste a fi in gratiile lui. Si pana la momentul respectiv parea o persoana normala. Femeia e cam inculta , dar cu o situatie materiala de invidiat. Ba mai mult, aspira si la niste functii pe plan politic-administrativ. S-a implicat material in afacerile barbatului pe care l-a vanat frenetic , apoi ii reproseaza ca este folosita. Tot ce pretinde este sa fie “iubita” 😀 si sa rasplateasca material . Dar vrea iubita si cu sufletul si cu trupul … 😀 OBLIGAT/FORTAT. Daca este refuzata in ofertele ei de afaceri, intervine cu presiuni prin altii. Ceva de genul “te oblig sa accepti implicarea mea financiara si in acelasi timp ma rasplatesti iubindu-ma ” ! Nici macar teama de un scandal “la nivel mare’ nu o mai opreste ! Angajeaza urmaritori , ameninta cu sinuciderea…mai ceva ca in filme ! Iar un scandal “cu rasunet” , i-ar face un mare rau acestui barbat .

  Reply
 2. Valeria / 19 April 2015 18:06

  din cauza unuia ca maestru ajung femeile misandre :))

  Reply
 3. Cristi R. / 19 April 2015 17:14

  Mestere , esti de meserie si sti mai bine ca noi ce au in tartacuta cei ce nu inteleg cand s-a terminat.

  Nu da vina pe ea ca nu sti ce a fost, iar faptul ca l-a gasit pe altul dupa cateva luni e comportament de om normal fara prea multe probleme la tête(Fr.).

  Doamne fereste de genul asta de insistenta ca normala nu e!

  Nu stiu cat e boala psihica si cat lipsa unei educatii emotionale corespunzatoare dar bine nu e nici de urmarit nici de urmaritor.

  Reply
 4. PG / 19 April 2015 16:27

  E simplu: Barbatii reactioneaza la aspectul lor fizic mai ales astia disperatii care nu te lasa deoarece cred ca nu mai gasesc alta ca tine ( ei cred ca au avunt noroc si stiu ca norocul nu merge mereu). Le zici ce va de genul: bai uratu naibii cum te suporti asa? nu te uiti si tu in oglida in ce hal arati? sau chiar mai dur, poti sa te legi de toate defectele lui fizice si care sunt pt el un mare complex ( gras, chel, nas mare, dinti strambi, etc). Daca insa nu zici nimic si te legi doar de caracterul lui atunci nu mai scapi de el ca nu va intelege. Doar asa il faci sa simta ca nu e la nivelul tau.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro