Cum se sărută o asemenea “instalație”?

17 June 2014

Adorabil, Andrei Pleșu, în comentariile domniei sale despre modificările grotești ale buzelor. Cu o singură precizare: nu cu botox se face îmbunătățirea ori sluțirea, ci cu acid hialuronic. Deh, bărbat, de unde să știe. 🙂

“Altă stupoare vizuală: văd tot mai des, mai ales în emisiuni de divertisment nocturn, o mulţime de fete cu buze exorbitante, baroce, turgescente, prelucrate cosmetic în aşa fel încît să pară doi crenvurşti aplicaţi samavolnic pe vechea gură a purtătoarei. Adesea, îmi dau seama că duduile cu pricina sînt, la bază, frumuşele. Botox-ul a dat însă totul peste cap. Chipul se reorganizează în jurul unui exces, în jurul unei excrescenţe invadatoare. Aspectul tumoral al noilor buze e gîndit, probabil, să ducă sex-appeal-ul pînă la urlet. În realitate, eu unul rămîn perplex şi inapt de orice divagaţie erotică: contemplu siderat o vietate din lumea ciudăţeniilor de la moşii de pe vremuri. (Îmi aduc şi acum aminte de Drăgaica de la Buzău, unde vizitatorii erau invitaţi să intre într-un mic circ improvizat, în care urmau să vadă „Feemeia, feeeemeia, Efeeea, Pompeeea, care se culcă c-un jaguaaar!“.)

buze hialuronic

Nu reuşesc să desluşesc „ideologia“ ascunsă în spatele acestei decizii anatomice. E vorba oare de un accent pus pe o inavuabilă „funcţionalitate“? E un fel de a atrage atenţia privitorului că persoana pe care o vede constă, strict, în buze, sîni şi popou? Problema este că, în mod evident, buzele supradimensionate sînt invalidante: posesoarele lor au dificultăţi să vorbească articulat, să zîmbească, să mănînce! Par corcite cu o altă fiinţă, care le parazitează, agresiv, chipul. Oricum, e limpede că folcloricul canon al „guriţei“ (cu ale sale „buze dulci“) e depăşit. Se preferă „guroiul“, ventuza cosmică, ochiul vulcanic al unui balaur. Nu poţi să nu te întrebi, candid, cum se sărută o asemenea „instalaţie“? De unde să începi? Nu rişti să te îneci, să te prăvăleşti în abisul interlabial? Sau să te sufoci, cu nasul prins în faldurile unui angrenaj imprevizibil? Fapt e că doamnele despre care vorbesc par fericite. Reuşesc să rîdă mai tot timpul, expandînd lateral, cu oarecare îndemînare, depozitul de carne dintre maxilare, afişează o feciorelnică mîndrie în legătură cu adaosul creator pe care l-au impus portretului dat de Dumnezeu şi au mare succes în emisiunile de gang ale cîtorva moderatori fără prejudecăţi, sau în dormitorul lui Leo din Strehaia. În ce mă priveşte, bombăn senil, mă simt defazat şi recapitulez, visător, buzele mult mai elocvente pentru gustul meu ale cîtorva vedete de pe vremuri… Pînă şi bunicile mi se par mai sexy.”Citiţi şi

Sânziana

Librăria unde vânzarea de carte se transformă în fapte bune: alimente pentru sute de bunici singuri

Vaccin pe șestache


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Lușian / 17 April 2019 23:26

  mișto text, mînca-ți-aș buzele inspirat grăitoare de katerincă fină de -ntelectual. Bravo Barosane !

  0
  0
  Reply
 2. mihaela / 31 May 2016 17:09

  In sfarsit ceva pertinent si savuros de adevarat, cade desigur in grotesc , datorita situatiei descrise tot mai des intalnite, caci domnisoarele cu pricina “frumuselele” au plonjat cu gratie din sublimul tineretii lor direct in grotescul ce le-a intins usor plasa din acidul hialuronic, falsificand si robotizand ultima farama de naturalete divina de care cu cea mai mare usurinta si-au batut joc, continuati, babele abia asteapta sa va rada in buze…pardon, nas !

  0
  0
  Reply
 3. Ioan / 24 April 2015 16:29

  aia e! ….ca nu se saruta! dar dl Plesu i-a lasat pe altii sa adauge povesti despre index…..ca si eu, numai asa pot intelege rolul crenvurstilor carora le lipseste mustarul…cred ca daca s-a punctat, nu trebuie prea multa atentie ca pe urma se raspindeste doar pt popularitate…adica rating!

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro