Cum stă treaba cu bărbații? Nasol, doamnelor!

5 July 2015

Ramona SandrinaEste adevărat că nu sunt bărbat și nu am de unde să știu ce este în mintea unui bărbat, dar sunt femeie și pot să îmi cunosct limitele, așteptările, pot înțelege diferența clară sau fină dintre bunul simț și lipsa acestuia; dintre iubire și nepăsare; dintre educație și lipsa ei; dintre respectul de sine și negarea acestuia!

Nu sunt o femeie foarte pretențioasă. Tot ce îmi doresc de la un bărbat este să aibă bun simț, să mă respecte dacă nu mă poate iubi, să mă iubească dacă și-a asumat acest sentiment, sau să plece dacă nu mai simte. Nu sunt genul de femeie care să intre în depresie când o relație nu este ceea ce s-a așteptat a fi și nici nu fac capăt de lume când constat că nu am fost iubită sau respectată. Învăț din toate și încerc să nu repet greșelile, erorile de sistem sufletesc când acestea apar. Deși, uneori toți suntem oameni, toți greșim și toți repetăm uneori greșelile. Nici asta nu e un capăt de lume. Capăt de lume ar fi să nu accepți că poți greși!

Citește și Fiți pretențioase, doamnelor!

Un Domn adevărat, este acel bărbat care înțelege că nu doar ambalajul contează, ci esența interioară, șarmul, educația, bunul simț și în special, onoarea! Ambalajul, în aceste zile îl poate procura oricine. Sau aproape oricine, dar degeaba ești îmbrăcat la patru ace, dacă în momentul în care deschizi gura te transformi ca și cel din reclama de la snickers, într-un alien fără scrupule sau mai grosso modo spus, devii ceea ce ești: țăran!

Un Domn adevărat este acela care înțelege că respectul reciproc în orice situație este acela care face adevărata diferență între persoane. Că de la respect sau mai bine spus de la lipsa lui, pornesc toate discuțiile într-o relație, într-o societate și tot de aici încep carențele unei iubiri. Nu poți iubi ceea ce nu poți respecta! Este o primă regulă! Esențială chiar!

Olivier Christinat

©Olivier Christinat

Un Domn adevărat nu este acela care arată cu degetul fostele iubiri, care le discută public sau cu femeia cu care se află în relație ci, este acela care înțelege să extragă din tot esența, să o împacheteze într-o batistă doar a lui, pe care să o țină mereu la piept fără să deranjeze cu asta pe nimeni. Un Domn adevărat înțelege că locul trecutului este în trecut și nu își va aduce niciodată fostele iubiri cu el în prezent. Le va purta în el fără să rănească și să transforme ceea ce are într-o poveste îmbâcsită de amintiri despre: câte femei a iubit el, câte a avut la pat, cum le-a avut, unde le-a avut, cât de bine a fost cu ele și ce a făcut cu ele și cu tine nu! Și mai ales, nu se va întoarce mereu în trecut scormonindu-l neîncetat prin răsfoirea albumelor de fotografii, prin citirea scrisorilor, a mailurilor, a paginilor de facebook etc.

Un Domn adevărat nu va întoarce niciodată capul după o altă femeie când el este de mână sau la braț cu cineva!

Un Domn adevărat admiră frumusețea altor femei, dar niciodată nu o va face pe cea de lângă el să se simtă neimportantă sau lipsită de frumusețe! Complimentele lui vor fi de bun simț și bun gust și niciodată nu vor face referire la vreo parte a corpului ci doar la conduită sau aspectul exterior! Un Domn adevărat nu își va permite niciodată să spună despre o altă femeie că este “bună”, atâta timp, cât el are o femeie frumoasă alături! Este în primul rând o lipsă de respect propriu această afirmație.

Un Domn adevărat când iubește știe că acest sentiment îl va ajuta în formarea sa ca om, ca bărbat și categoric nu îl va înjosi, nu îl va face mai puțin bărbat sau o ființă slabă fără caracter! El știe că manifestarea iubirii face parte din acest întreg proces de legare și păstrare a unei relații și nu este o dovadă a ei pentru cei din jur! Galanteria și dragostea manifestate nu sunt dovezi sunt pur și simplu stări educate sau pure de exteriorizare!

Un Domn adevărat care iubește este acela care nu va uita niciodată să îți zâmbească, să te alinte din când în când, să te surprindă, să îți spună la mulți ani, să îți aducă o floare, să îți tragă scaunul când te așezi undeva, să îți deschidă portiera. El știe că tu poți face toate acestea, dar le face deoarece te respectă, te iubește și nu i se pare a fi deșuet.

Când un astfel de bărbat va apărea în viața voastră, simțiți-vă privilegiate și binecuvântate, deoarece în această societate, Gentlemenii sunt o specie pe cale de dispariție și știți ce e culmea? Nu e vina lor Doamnelor! E vina noastră! Nu mai știm să fim Doamne Adevărate și nu mai știm să ne Respectăm și să cerem Respect!

La general vorbind, cum stă treaba? Nasol, doamnelor! Ne mulțumim cu bărbați care au impresia că ne fac un serviciu doar pentru că împart cu noi un spațiu locativ și au un job, cu bărbați care se îmbracă frumos doar pentru a fi admirați de altele, nu de noi, cu bărbați care ne uită ziua de naștere, cea de căsătorie, cu bărbați pe care îi adunăm de prin paturile altor femei, cu bărbați care au mai multe complimente pentru prietenele lor și ale noastre decât pentru noi, cu bărbați care se laudă cu orice altă relație decât cu cea cu noi și exemplele pot continua pe pagini întregi de articole despre: amanterii, amante, amanți, divorțuri, despărțiri, lacrimi, autoflagelări etc Că asta și ajung astfel de relații: articole sau cărți din care alții trag concluzii sau învață mai devreme ce să facă în propria lor relație sau viață. (Sau, nu! ☺ )

Dar, cum spuneam, nu e vina lor că noi nu mai știm ce ne dorim, ce merităm și ne negăm orice respect de sine permițând unui potențial Domn să devină un Dobitoc prin acceptare!

Citiţi şi

Acum ce faci, stai și citești asta? Foarte rău…

Dezdrăgostirea

 Citiţi şi

Ce înseamnă Dragobetele pentru cei care s-au născut cu Valentine’s Day

Câinii și celelalte greșeli

Love bombing sau dragostea în stilul Lăpușneanu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Mircea Ordean / 6 July 2016 12:32

  Sună minunat cele din articol (deși nu v-aș dori să lecturați sinonimele despre Femei, din visele unui domn).

  E.
  Dacă cineva șede a pune asemenea dulcețuri pe hîrtie, pot bănui că n-a dat de așa berbant în viață.
  Pot intui și că nu-și pune problema – acea doamnă – cum de nu respiră asemenea exemplare masculine sub Soare.

  0
  0
  Reply
 2. Laur Pitesteanu / 5 July 2016 21:59

  Articol scris corect, cu punct si virgula.
  O perfecta analiza a doamnelor, pentru ca un barbat este un domn in raport cu o doamna si daca domni nu mai exista este pentru ca nu sunt destule doamne.
  Doamnele n-au fost niciodata o clasa dominanta intre femei.
  Putine dintre cele care isi asumau titlul se si ridicau la acea valoare si…simpla lecturare a unui articol care vine manusa pe asteptarile femeii nu o transforma pe aceasta intr-o doamna.
  Sa fii o doamna cere multa intelepciune iar aceasta vine cu varsta…

  Sa nu fiti suparate ca nu sunt domni pe lumea asta…n-au existat doamne care sa-i creasca.

  Sarut-mainile !!
  L.Pitesteanu

  0
  0
  Reply
 3. Andreea / 13 December 2015 14:11

  Din pacate, ne multumim cu ala, care nu stie sa aduca un buchet de flori sau fuge, cand e ziua noastra de nastere.

  0
  0
  Reply
 4. madalina / 13 December 2015 11:38

  Treaba sta cam asa: lumea s-a schimbat, noi ne-am schimbat! Si noi si ei! Oferta e alta si de o parte si de cealalta. Important pt oricare dintre noi, e sa stim ce vrem! Vrem un domn, nu cedam in fata unui meltean. Vor o doamna, nu se incurca cu vreo pitzi. Astea sunt lucruri ce se vad de la o posta, nu poti spune ca ai facut o greseala, mai ales cand e si dupa vreo 2-3 ani de relatie! Vai, dar s-a schimbat! Nu domne, nu s-a schimbat! Meltean a fost de la inceput! Toate astea…la un loc, nu-s decat de educatia de acasa…nu stiu cat sunteti de constienti… caracterul tau, al lui….au fost modelate in familie. Restul…..sunt doar frustrari… Nu-s nici toti barbatii mitocani, nici toate femeile curve! Si barbati adevarati exista, la fel si doamne! Important e sa stii ce cauti! Doar asa….poti sa gasesti!

  0
  0
  Reply
 5. UnBarbat / 17 July 2015 1:09

  Din titlul tau imi dau seama ca din start denigrezi toti barbatii. Cineva care e intr-o relatie fericita nu ar face asta. Asa ca inainte sa judeci partea opusa uita-te in interior si intreaba-te ce oferi ca sa atragi un adevarat Domn. Pana la urma relatiile sunt ca un parteneriat, nu poti sa ceri prea multe daca nu dai si inapoi.

  0
  0
  Reply
 6. Allisa / 17 July 2015 0:43

  Vai ce articol de poptamas :D…

  0
  0
  Reply
 7. Andy / 6 July 2015 19:41

  http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2015/jun/22/bridget-christie-feminists-sex-men-book-extract

  ‘Feminists never have sex and hate men opening doors for them, even into other dimensions’

  0
  0
  Reply
 8. gheorghe popescu / 5 July 2015 21:29

  vad ca pretinzi ca ai cunoscut toti barbatii din lumea asta. asta nu te face cam cu**a asa un pic? tinand cont ca ai generalizat o masa de oameni am tot dreptul sa fiu jignit cu atat mai mult cu cat mie nu mi-ai supt p*** niciodata.tu nu ai descris mai sus cum ar trebuii sa fie un domn adevarat ci ai descris cum ai vrea tu sa fie, unele puncte sunt de-a dreptul ridicole si fara rost. nu sunt eu perfectiunea de pe pamant dar de cativa ani de zile ma aflu intr-o relatie cu o fata careia i-am oferit tot ce am putut si careia si azi ii zic ca mi-as da viata pentru ea daca ar trebuie…iar cei mai buni prieteni ai mei…la fel ca si mine si-ar da viata pentru sotiile lor si nici nu se gandesc sa puna mana pe alta femeie, deci nu mai pretinde ca i-ai cunoscut pe toti. te-ai prins cum sta treaba? cand esti om ca lumea…esti inconjurat de oameni ca lumea, cand esti o tar*a penala…esti inconjurata de oameni penali. stii….? cine se aseamana se aduna, deci nu mai pretinde ca ne-ai cunoscut pe toti 😉 nu suntem pe cale de disparitie, pur si simplu te ocolim pe tine.

  0
  0
  Reply
  • Belle dImagination / 6 July 2015 0:29

   Un domn adevărat îi va spune şi prostituatei de ale cărei servicii se foloseşte tot ”doamnă” după ce i-a ieşit din pat.
   Cât despre eticheta de curvă pe care i-o daţi unei femei pe care nu o cunoaşteţi, le-aţi cunoscut pe toate femeile ca să ştiţi care-i doamnă şi care nu?

   0
   0
   Reply
   • cri-cri / 16 July 2015 19:11

    un domn adevarat va cere si bon fiscal de la cea careia i-a prestat serviciile…si va oferi feedback corespunzator :))

    0
    0
  • Ramona / 6 July 2015 7:49

   Nea Gheorghe, nu te simti, nene, jignit ca n-ai de ce ! Tu esti omul perfect ! Pacat ca nu s-a nascut inca c**va care sa te aprecieze la adevarata ta valoare si d-aia refulezi la articole total inofensive pe site-uri populate preponderent de femei. Sau poate ti-ai gasit prea devreme peticul si te-a strans cu funia la gura atat de tare, incat acum bubui si tu pe unde apuci.
   Autoarea n-a sustinut ca a cunoscut toti barbatii (deci nu e chiar atat de c**va), ba mai mult a scris ca “nu am de unde sa stiu ce e in mintea unui barbat”.
   Generalizarea facuta care ii “ataca la icre” doar pe cei care se simt este la adresa femeilor care permit si perpetueaza prin comportament pasiv unele purtari nevolnice ale barbatului. Si aici cred ca femeia este principala vinovata de comportamentul barbatului de langa ea, fie ca nu-si da singura valoare, fie ca ii e teama sa nu ramana singura, fie ca n-are cu ce se intretine, fie ca iubeste muntele de gheata.
   Femeia, curva sau nu, a fost si este motorul vietii, chiar al progresului pe pamant. Nu va mai impaunati atat, domnilor, ca daca n-ar fi existat femeia, ati fi fost in continuare vanatori-culegatori si ati fi stat tot in pesteri. Femeia mobilizeaza si da tonul, ea alege dintre cei care au ceva de oferit sau cui sa-i ofere ce are ea mai bun. Problema apare in mod curent azi pentru ca unele femei au devenit prea vocale si destul de greu de tinut in frau pentru un barbat mediocru, iar ei simt asta ca un atac la propria lor masculinitate. Societatea patriarhala i-a invatat ca femeia trebuie sa taca si sa accepte orice. Mai grav este ca, nerespectand pe altii, nu se respecta nici pe sine.
   Ambalajele goale exista pe ambele baricade.

   0
   0
   Reply
   • Diodor / 8 July 2015 15:13

    Pana una alta cultura,civilizatiile antice si cea moderna,postmoderna etc.a fost creatia barbatilor,truda,sudoarea,lupta lor.E aberant panseul”daca n-ar fi fost femeia…”.Voi va plangeti,pretindeti,va revoltati,bateti campii etc.nu noi.Cu exceptia unor trogloditi,barbatii nu confunda iubirea cu sexul spre deosebire de majoritatea femeilor,in special”intelectualele”.Fiecare face,obtine ce poate,adica ceea ce merita in definitiv.Viata e un mare cazino unde majoritatea are impresia ca este indreptatit sa castige.

    0
    0
 9. Dida / 5 July 2015 19:46

  Mda…foarte adevarat…de aia am rămas eu solo…din pacate.
  Lumea ma judeca pentru asta.

  0
  0
  Reply
 10. Andrei / 5 July 2015 18:04

  Genul asta de articole…sunt precum postările pe facebook…în care el sau ea…doreste sa-i arate celuilalt ca a pierdut ceva.
  Și treaba sta asa…nu prea pierdem nimic…nici noi…nici voi…decât timpul și iroseala fiecaruia.
  Putini sunt cei care au descoperit cu adevărat dragostea…sau respectul pentru o femeie (și invers) aceste doua lucruri fiind total diferite prin natura și esență lor.
  De ce încercați mereu prin astfel de articole sa luați ca model,…modelul ideal…modelul pe care voi femeile îl creați în imaginația voastră?
  apropierea puternica…sau dragostea acolo unde este cazul ne fac sa vedem doar partea frumoasa a lucrurilor…și odată cu slăbiciunea sentimentelor…începi sa vezi lucrurile pe care nu vroiai sa știi ca exista.
  Respectul…Pai ala vine cu educația de acasa…și nu prea are legătură cu sentimentul…
  Respecți o femeie pentru calitățile ei după ce o cunosti…și ai sentimente pentru ea doar dacă o iubesti.
  Este chiar simplu…de ce încercați voi mereu sa complicați lucrurile…sau sa para complicate când ele chiar nu sunt.
  Tine de noi ceea ce alegem și evident nu ne putem face o impresie decât dacă ne cunoaștem.
  Max are dreptate…și tu ai dreptate…fiecare are dreptate în felul lui. Am învățat ca suntem diferiti…și avem puncte de vedere diferite.
  Dar lăsând asta…articolul este unul ireal…un gând frumos al unei persoane care nu a ales ce trebuie…sau care a stat cam mult plutind pana si-a dat seama care este realitatea în care trăiește.
  Chiar am observat…100% aceste articole vin din partea celor care simt nevoia sa se descarce…și dau sfaturi despre cum ar trebui sa fie…
  Dar oare…noi înșine cum ar trebui sa fim în ochii partenerului?
  Cam complicat nu? Este ușor sa acuzi pe cel de lângă tine sau sa arăți cu degetul…dar este grav dacă nu ai puterea sa meditezi asupra ta și sa-ti dai seama dacă ai gresit…sau nu evident…pentru ca tu poți fi acela sau aceea care a tras încercând sa ducă la un alți nivel relatia…dar fără rezultat.
  Dar pana și atunci e simplu…nu ești mulțumită sau multumit…pleci și încerci ceva care crezi ca poate fi mai bun….dar nu-i asa ? De cele mai multe ori totul pornește prost de la alegerea partnerului..sau partenerei.
  Vedeți voi…lucrurile par complicate…dar în esență lor sunt simple…lipsește doar curajul și știință de ă încerca ceva ce te-ar putea atrage.
  Dar nu putem schimba oamenii…și nici ideile lor…în schimb putem alege…asta dacă avem curaj.

  0
  0
  Reply
  • Diodor / 8 July 2015 14:51

   Poti alege cand rafturile sunt pline,nu goale.Pentru femeile frumoase,inteligente si cu simtul realitatii rafturile sunt pline.Idem pt.barbatii din aceeasi categorie.Celorlalti le raman visurile,frustrarile si aruncarea ,imputarea lor partenerului.Multe femei printre alte mirifice”calitati”o au si pe cea a supraestimarii propriei valori.Madam Tatoiu este mama lor.

   0
   0
   Reply
   • cri-cri / 16 July 2015 19:15

    chiar crezi?? eu zic ca alea la care rafturile sunt tot timpul pline au dificultatzi in a alege…o femeie urita in opinia mea are parte de mai mult sex decit una frumoasa care e numai fitze si figuri, si care se uita la barbatzi numa de la roger federere in sus…ghinionul ei e ca majoritatea alora sunt cam ghei …asta ca sa nu zic9 ca nu exista echitate pe lumea asta

    0
    0
 11. Petrut / 5 July 2015 12:24

  frumos articol si foarte realist! sunt barbat si cunosc perfect adevaratele valori, date prin educatia primita, dar sustin ca in ffoarte mare parte femeile sunt de vina… …ele se apropie mai repede de ceilalti, nuicidecum de babatii gentilomi.

  0
  0
  Reply
 12. Max / 5 July 2015 10:53

  „Doamnelor! E vina noastră! Nu mai știm să fim Doamne Adevărate și nu mai știm să ne Respectăm și să cerem Respect!” Foarte frumos spus și cu priză la doamne.

  Totuși, pentru ca articolul să fie minunat și perfect rotund, aș mai adăuga un singur sfat, de fapt, aș completa îndemnul tău Ramona Sandrina, cel citat mai sus, cu „… și să oferim respect”, pentru că așa se întâmplă când un astfel de bărbat apare în viața voastră – vă simțiți „privilegiate și binecuvântate”. Nu-i destul, dragelor! De cele mai multe ori, când te simți privilegiată și binecuvântată, chiar dacă te respecți și ceri respect, nu știi să fii fericită, recunoscătoare și să oferi, la rândul tău, respect celui care te-a făcut fericită. Dobândești sindromul prințesei căreia I se cuvine totul și nu datorează nimănui nimic

  Un domn adevărat este acela care, dacă nu este respectat de către femeia pe care a făcut-o fericită, se îndepărtează de ea. Părerea mea.

  0
  0
  Reply
  • Ramona-Sandrina / 5 July 2015 12:18

   Foarte frumos argumentat și punctat, Max! Ai dreptate. Vreau doar să mai spun că dacă vorbim de un Domn adevărat, trebuie să vorbim și de o Doamnă adevărată. O Doamnă va ști întotdeauna să aprecieze și să fie fericită lângă un astfel de bărbat. Uneori chiar și lângă un bărbat care nu e domn adevărat, iar asta, deoarece astfel de femei de regulă se mulțumesc cu puțin și încearcă să întregească rotundul așa cum poate și știe. Câteodată reușește, câteodată nu deoarece nu e așa…toți suntem înainte de toate oameni…nu bărbați, nu femei…

   O zi minunată îți doresc!

   0
   0
   Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro