Cum stați cu parolele?

19 January 2013

În august 2012, un bărbat devenea victima a ceea ce, pentru unii dintre noi, sună ca un dezastru de proporţii cosmice: toate conturile de pe internet i-au fost sparte, pornind de la o singură parolă, a celui de pe Amazon. Hackerii au preluat controlul adresei de e-mail, al informaţiilor de pe telefon şi din laptop şi au şters tot, ca apoi să posteze mesaje rasiste în numele omului. Luna aceasta, cei de la Google vor propune ca actualul mod în care ne „securizăm” informaţia să devină istorie.

Alternativa pe care o propun este un fel de mini-card USB care ar funcţiona ca o amprentă. Atât timp cât este conectat la calculator, îi asigură posesorului său acces la conturi. Ceea ce ar însemna ca pe viitor să putem purta fizic de grijă parolelor pentru care acum ne temem doar virtual. Google a gândit, în acest sens, şi o dublă autentificare pentru adresa de e-mail, prin care utilizatorului îi este trimis un cod pe telefonul personal, pe care să-l folosească apoi pentru a se conecta. Nu știm cât de sigură va fi și metoda aceasta, pentru că în lumea internauţilor nu se face economie la isteţime.Citiţi şi

Offline

“Maria și Machiavelli”, o carte intrigantă și interesantă precum este în spațiul public autoarea ei, Iulia Motoc

Vă spun, cred că a venit primăvara!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro