Dacă ești ca mă-ta, aleluia!

7 July 2016

Codruța e o fată fâșneață, care a ales mult până să se mărite. Trei ani au trecut de la marele eveniment, de când e femeie măritată. În fiecare sâmbătă merge acasă, la țară. Urcă un deal, trece trei văi și mai urcă un deal. Iar în valea mare, iată și casa părintească! Mama o așteaptă cu mămăliga pusă, dar și pregătită s-o tragă de limbă. Cum  e bărbatul? Nu cumva calcă strâmb? Dă banii în casă? Codruța răspunde cuminte, cu mare băgare de seamă. Bătrâna e prăpăstioasă. „Gelozia e boală grea!”, zice și tataia, trăgând din țigară. „Dacă ești ca mă-ta, aleluia!”.

femeie furioasa

Luni dimineață, Codruța s-a întors la oraș și, ca de obicei, a prins a face curățenie. Întâi și întâi a luat la aranjat patul. „Nu i-am zis nimic mamei, dar nemernicul ăsta e leneș de moare!”, bolborosește de una singură. Răsucește perna, ia plapuma în răspăr și când acolo, ce să vezi? Două ciudățenii de culoare roșie sar cu obrăznicie din așternut. Sar e un fel de a zice. Se năpustesc! „Aaaaaa! Două agrafe de păr! Două! Nemernicul! Nici trei ani n-au trecut! Mi-au zis mie vecinii cine e dumnealui!”, țipă femeia, gata să-și smulgă părul din cap. Ia corpurile delicte, le bagă în buzunar și dă cu reduta de perete. La divorț cu dumnealui!

Mai spre seară, ajunge și bărbatul acasă. Hm, bagajele făcute. „Plecăm undeva?”, întreabă el, mustăcind cu gura până la urechi. „Pleci, mârlanule! Măcar de ți-ai fi găsit o doamnă, nu o țărancă necioplită, cu agrafe roșii în cap! Măcar de-ai fi șters urmele, tembelule! Mă înșelai, dar nu știam!”, urlă femeia, cu mâinile în șold.

mălina„Ce tot zici acolo, femeie? Alea sunt cârligele de rufe! Nici măcar nu le-ai scos de pe lenjerie. Stătea rufăria acolo, pe frânghie și-o ardea soarele. Nici nu te-ai obosit s-o strângi! Că de călcat, nu mai vorbesc!”.

La ușă apare și tataia cu o sticlă cu lapte. „Am zis eu că ești ca mă-ta! Aleluia”. 

Pe Mălina o găsiţi întreagă aici şi aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Nu te-am uitat nici azi, iubitule

Frumoasa iubește bestia doar în poveste?

A avea sau a nu avea un amant, aceasta este întrebarea! (argumente PRO și CONTRA)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro