De azi! Nu mai amân o zi!

8 March 2016

Dani Dumitrescu.catchyM-am hotărât să fac curățenie de primăvară în fiecare colțișor din casa sufletului meu.

Voi pune muzică în surdină și mă voi apuca de treabă, cu hărnicie.

Voi deretica în fiecare odaie a trecutului apropiat sau îndepărtat, cu meticulozitate, până când sufletul îmi va fi curat ca roua dimineții.

Nefericirile, descurajările, suferințele, disperările le voi strânge și le voi depozita în debaraua indiferenței.

Voi spăla cu lacrimi trădările, reproșurile, jignirile pănă nu va mai rămâne niciun dram de frustrare. Le voi înlocui – treptat – cu îmbrățișări, tandrețe, săruturi și vorbe duiose.

Știu că îmi va fi greu să renunț la anumite amintiri, dar pentru că-mi încarcă sufletul cu stări negative, vreau să le scot de sub preșul trecutului și să le arunc în hăul nepăsării.

Apoi, voi șterge praful de pe amintirile dragi, le voi da o nouă strălucire și le voi așeza pe etajera prezentului, la loc de cinste, unde am de gând să pun de fiecare dată de acum încolo experiențe plăcute și zâmbete de fericire.

fericire

Cu spor, voi sorta dorințele împlinite de cele neîmplinite, pe care am de gând să le transform în realitate. Regretele am de gând să le arunc la coșul uitării, ca să fac loc visurilor realizabile.

Voi aspira toate dezamăgirile, asfel încât să nu mai rămână scamă de supărare. Pentru petele de amărăciune, voi folosi soluție de voioșie și zâmbete.

Am  să vopsesc griul disperării, înlocuindu-l cu albul purității sentimentelor.

Ca să intre raze de bucurie și zefir de optimism, voi deschide larg ferestrele sufletului.

Pe fiecare raft al vârstei mele voi pune flori de primăvară timpurie, până când fiecare părticică a sufletului îmi va fi invadată de mireasma proaspătă a speranței.

De azi, mă voi bucura de o primăvară frumoasă și mă voi strădui ca în fiecare anotimp să fac ordine și curățenie, asfel încât să las loc amintirilor frumoase să se așeze în fiecare moment al vieții în casa sufletului meu.Citiţi şi

Nu cred așa ceva!

Pentru că de atâtea ori m-am dus la muncă cu sufletul frânt

Scrisoare către el

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Claudia / 9 March 2016 2:23

    Nu prea sunt eu maniaca de curatenie,dar cred ca chiar m-ai convins!Parca pentru prima data chiar am chef sa-mi suflec manecile pana la coate, sa-mi prind parul si sa ma apuc cu spor de treaba!Sa fie curat si sa miroasa frumos.Nu prea stiu daca o sa pot pastra curat prea multa vreme…Nu prea sunt ordonata!Dar pana la urma nu-I grav,o s-o iau de la capat de câte ori o sa fie nevoie!

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro