De ce e România altfel (episodul 2022)

8 January 2022

Aproape a început războiul la una dintre granițele României. Nu, mersi, nu ne interesează. Nouă ne arde de Nole Djokovici. Ia, toată lumea, părerea obligatorie despre cazul zilei. Păi, se poate?

S-au scumpit gazele, s-a scumpit întreținerea, s-a scumpit mâncarea, arde Asia Centrală, îl mănâncă pe Putin să trimită armata în dreapta, în stânga, în sus, în jos, la dracu’ să-l pieptene. N-avem noi treabă, pe noi ne preocupă filmul artistic “Don’t look up!”. Asta e problema noastră acum.

Suntem conduși de securiști de tip nou, de proști făcuți grămadă, de semi-analfabeți care nu leagă două vorbe nici după dictare. Ei, și ce dacă? Bucuroși le-om duce toate. Nouă ne place să ne uităm în gura turnătorului Mache călare pe cisternă, ne place să-l vedem cum face spooning cu altă popă-n căruță. E neputința noastră milenară. Așa sunt vlahii – nu-ți place, cară-te! Dar grăbește-te, s-ar putea să nu mai apuci. 

Nu vezi picior de om în stradă să protesteze pentru ceva. Avem negaționiști ai Holocaustului în Parlament, extremiști de toate felurile pe toate gardurile. Nu te preocupa, România, ești frumoasă azi. Uită-te la revelion la Dan Negru. 

N-avem drumuri pe care să mergem, juma’ de țară se deșartă animalier pe câmp, prin boscheți, în fundul curții, s-a renunțat de mult la educație și a fost înlocuită de o șaradă, dacă ajungi în spital să zici mersi dacă scapi nears de viu. Nu e nimic în țara românească să nu fie atins de metastaza imposturii. Dezumanizarea e desăvârșită. N-avem noi treabă, nene. Lasă-ne să citim memoriile lui Irinel Columbeanu & Nuțu Cămătaru. Suntem mulți, băi, n-auzi? 

Nu mai avem presă, nu mai avem nici măcar hârtie pe care să tipărim ziarele, suntem plini însă de doctori în științe, de doctori în fals, de gângavi drapați în diplome, râde Leana Ceaușeasca în mormânt. România e în faliment moral, bucureștenii fac țurțuri la subțiori, se spală la lighean, n-au mai văzut apă caldă din 2015. Nimic. Nu ne pasă. Poți să îți faci bocanci din obrajii noștri. Mor oameni cu miile, cu sutele, cu zecile în fiecare zi – n-are nimic, noi căscăm gura la Șoșoacă. Ia, ia, ce mai urlă Șoșoaca azi? 

Niciodată retardul istoric sever al carpato-danubiano-ponticilor n-a arătat mai grotesc, mai cumplit, mai trist decât acum. La mulți ani, 2022! Venim și noi din urmă, pas cu pas, din Evul Mediu timpuriu (dar cu mofturi de aleșii Sfântului Sisoe). Așa că o să mai dureze un pic. 

N-are, mă, nimic, bine că se ocupă președintele vlahilor să combată efectele schimbărilor climatice. Iohannis, această Greta cu crosă de golf, salvatorul planetei pământ, bravo.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy!🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Educație pentru succes

Banalitatea războiului

Angelina Jolie – vizită surpriză în Ucraina

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Oana / 10 January 2022 9:16

  Hai, hai, ca nici cu tine nu mi-e rusine! Urla mediocritatea in articolele tale, desi se vede ca te zbati… dar pt ce, cand nu intelegi nici tu mai nimic?!

  Reply
 2. Nicoleta / 9 January 2022 17:52

  Mi-a placut articolul, foarte bun!

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro