De ce tac bărbaţii

27 May 2015

Dragoș StancuUnii dintre noi tac. Pentru că timpul lor nu mai este unul al băieţilor. Pentru că au mai mult de construit şi, pentru că a vorbi îţi consumă timp. Pentru că sunt suficienţi băieţi care să ne inunde spaţiul cu vorbe, vaiete sau hăhăieli, după caz. Te laşi sedusă de vorbele unui băiat sau abandonată în braţele unui bărbat, tăcut?

Pentru că au voce. Veţi afla în lume multe despre bărbaţi a căror voce a distrus cetăţi, la fel cum veţi găsi voci şi vorbe de femei care au distrus bărbaţi. Pentru că, dacă ai atâta putere, merită să o foloseşti atât şi atunci când e cazul. Te poţi certa cu un bărbat, îi poţi reproşa orice. Cât de bărbat îl consideri când ripostează?

Pentru că au suflet. Şi ştiu că şi tu ai suflet şi minte. Şi, dacă au simţit de multe ori vorbe înveninate, aruncate în “dar ştiu cât doare”, ştiu cât să tacă să nu te doară. Şi, pentru că, în adâncul sufletului său sunt tenebre pe care nu le vrei la lumină, pentru că ar putea şterge lumi şi civilizaţii. Cât de bărbat eşti când distrugi?

Pentru că ştiu ce e durerea. Sau ar trebui să ştie ce e durerea, foamea, setea, nesomnul, tristeţea.

uomo-vero

Pentru că ei văd în ploaie o binecuvântare şi, în soare, lumina. Şi ştiu că, dacă ar plânge, te-ai speria, te-ai simţi vulnerabilă şi ai suferi. Cât de bărbat e cel ce te face să suferi?

Pentru că ştiu să se bucure. Să admire ce eşti, să iubească ce îi oferi. Să te trateze ca pe cea mai mare comoară. Uneori, obsesiv şi egoist, numai a lor. Bucuria sufletului şi a minţii nu se vorbeşte, o simţi.

Ai avut curajul să priveşti în ochii unui bărbat tăcut? Pentru că ştiu să tacă. Pentru că sunt atâţia care ştiu să vorbească, să se ascundă laş în spatele unor cuvinte goale, să îţi arate suflete deşarte, ambalate în iubiri de diamante false, pentru că aleargă să îi protejezi matern la prima încercare a vieţii şi pentru că nu au cunoscut niciodată bucuria. Crede-mă, un bărbat tace.Citiţi şi

Viața

Cine ți-a spus că trebuie să te dezbraci ca să faci dragoste?

După 22 de ani

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Someone / 29 May 2015 1:00

    Frumos! Da, am privit in ochii unui barbat tacut…si am vazut iubirea pe care cuvintele nu o pot exprima!

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro