Deparazitarea câinilor: Ghid complet pentru sănătatea patrupedului tău

3 October 2023

Paraziții interni și externi pot afecta sănătatea câinilor, cauzând diverse boli și afecțiuni. Deparazitarea regulată este esențială pentru a menține sănătatea și bunăstarea animalului tău de companie. Din acest articol vei afla informații importante legate de deparazitarea câinilor și cum poți să îți protejezi cel mai bun prieten de amenințările interne și externe. Află care sunt cele mai bune produse pe care le poți folosi și care sunt sfaturile oferite de specialiștii SafePet!

Tipuri de paraziți și metode de deparazitare

Deparazitarea regulată a câinelui tău este vitală pentru a preveni infecțiile cu paraziți, cum ar fi viermii intestinali, puricii și căpușele. Acești paraziți pot cauza probleme serioase de sănătate, de la disconfort și scăderea în greutate până la boli grave și potențial fatale.

Există două tipuri principale de paraziți care pot afecta câinii: interni și externi.

Deparazitarea internă se referă la eliminarea paraziților care trăiesc în interiorul corpului câinelui, cum ar fi viermii intestinali, ascarizii sau teniile. Pentru a te asigura că faci cele mai potrivite alegeri, vizitează magazinul online SafePet, unde poți găsi o varietate de produse de deparazitare internă, pentru toate taliile și vârstele. De exemplu, comprimatele deparazitare Drontal sunt potrivite pentru a combate următoarele tipuri de paraziți interni: viermi rotunzi, ascaride, viermi cu cârlig, viermele bici, giardia, tenii.

Sursa foto: safepet.ro

La SafePet poți găsi Drontal atât în varianta XL, cât și în cea potrivită pentru cățeii junior. Este important să respecți doza recomandată, în funcție de vârsta și greutatea patrupedului.

Deparazitarea externă combate paraziții care trăiesc pe pielea câinelui, cum ar fi puricii și căpușele. Există numeroase soluții pe care le poți folosi în acest sens, de la șampoane și spray-uri, la picături și zgărzi antiparazitare. Accesează SafePet și alege varianta care se potrivește cel mai bine prietenului tău blănos, ținând cont și de recomandările veterinarului.

În ambele cazuri, atât pentru deparazitarea internă, cât și pentru cea externă, este important să alegi un produs de deparazitare potrivit pentru vârsta, greutatea și starea de sănătate a câinelui tău. Consultă veterinarul și verifică oferta variată de la SafePet pentru a face cea mai bună alegere.

Frecvența cu care deparazitezi câinele

Deparazitarea internă trebuie să înceapă încă din primele săptămâni de viață ale puiului de câine. Cățeii sunt adesea deparazitați pentru prima dată la vârsta de 2-3 săptămâni și ulterior, la interval de câteva săptămâni, conform indicațiilor medicului veterinar. După ce ating maturitatea, majoritatea câinilor ar trebui deparazitați o dată la fiecare 3-6 luni, în funcție de produsul pe care îl folosești.

Deparazitarea externă se face după cea internă, cu produsele potrivite vârstei și taliei câinelui.

Dacă patrupedul prezintă semne de infestare cu paraziți interni sau externi, este necesar să acționezi pentru combaterea infestării. În cazul în care observi simptome precum scăderea în greutate, diaree, prurit sau blană lipsită de strălucire, ar trebui să iei în calcul posibilitatea unei infestări parazitare. Este recomandat să consulți un veterinar pentru diagnostic și tratament adecvat.

Pe lângă deparazitarea regulată, asigură-te că menții un mediu curat pentru câinele tău în casă. Când îl scoți la plimbare, evită zonele cu iarbă înaltă sau cu umiditate crescută și fii vigilent cu privire la prezența căpușelor sau puricilor.

Trebuie să reții că deparazitarea este o componentă esențială a îngrijirii sănătății câinelui tău. Informându-te și alegând produse de deparazitare de bună calitate, îi poți asigura o dezvoltare armonioasă prietenului tău blănos. Nu uita să consulți gama de produse oferite de SafePet pentru a beneficia de soluții de calitate și sfaturi utile în această direcție.Citiţi şi

Câinele meu are trei ani și se numește Max

Cruella, diavolița care se-mbracă în Prada

Câinii și celelalte greșeli

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro