Deprimată? Încearcă nişte ciuperci halucinogene

9 June 2016

Un mic experiment clinic a arătat că ciupercile halucinogene pot trata depresiile. Deşi ilegale în UK, cercetătorii britanici au obţinut aprobările necesare pentru a testa efectele acestor ciuperci asupra unui grup de 12 pacienţi diagnosticaţi cu depresie gravă. Fiecare dintre ei au încercat înainte de acest experiment cel puţin două tipuri de tratament, dar fără efect.

ciuperci halucinogene

Toţi cei 12 participanţi au primit psilocibina, substanţa psihoactivă din ciupercile halucinogene, dar şi consiliere atât înaintea, în timpul, cât şi după săptămâna de tratament. Rezultatele au fost… surprinzătoare.

Opt dintre pacienţi au raportat simptome reduse doar după o saptămână de tratament. Cinci dintre ei, la trei luni după experiment, au raportat că nu mai prezintă simptome majore de depresie.

Desigur, experimentul a fost realizat la scară mică şi nici nu a existat un grup de control care să primească tratament placebo, dar scopul studiului a fost acela de a estima potenţialul psilocibinei pentru o viitoare cercetare la scară largă. Combinat cu rezultatele altui studiu care a arătat că ciupercile magice reduc şi anxietatea socială, se pare că ne aflăm în faţa unei descoperiri importante pentru tratarea bolilor mintale.Citiţi şi

Cum afectează dragostea sănătatea inimii

De ce studenții americani citesc și ai noștri nu

Peste jumătate dintre adulți se simt deprimați de Crăciun. Cercetătorii recomandă auto-recompensa

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro