Despre ieșirea din comuna primitivă, deocamdată nimic

4 February 2024

E an cu multe rânduri de alegeri, așa că e timpul pentru tradiționalul bâlci vlah.

Se alege inclusiv președintele, după ce funcția a fost umplută de formă de un oarecare din Sibiu cu vocabular de zece cuvinte și statura politică a unui pitic de grădină fără cap. Un oarecare cu soția, desigur.

Își va alege natala moțul pe care îl va pune peste nimic pentru următorii cinci ani. Cine să fie? Cine să fie? Nu se poate spune că oferta lipsește, chiar dacă e greu de stabilit care e răul cel mai mare.

România mimează democrația cum mimează Cicciolina extazul femeiesc în filmele porno de epocă.

De facto, România e într-o securistocrație consolidată. Există oferta pe stânga, conține urme bio de rural, greieri în călcâie și noroi sub unghii. Prezintă fețe de oameni din popor, ajutoare de instalatori deturnați de la destinul de cărăuș de șarpe de desfundat WC-uri.

Există ofertă și pe centru dreapta modern, și pe extrema dreaptă, și pe dreapta clasică. E adevărat, aceasta din urmă făcută mai în laborator, în pădure la Băneasa, dar nu se poate spune că nu există. Dacă s-ar aduna gradele, ar câștiga dreapta la scor. Dar nu se adună. Oricum – și cu dreapta, și cu stânga, tot valahie, tot malahie istorică.

Întrebarea rămâne: pe cine vor prefera cetățenii români? Au ajuns în sfârșit la nivelul de inteligență necesar încât să-și aleagă Prostănacul (refuzat în 2009)? Mister.


©LovePik

Sau se merge înainte cu tov. gen. dr. plag.? Așa cum altădată, pe vremea pușcăriabilului fugar Oprescu, vlahii au elevat cel mai mare cârnat din lume, ar fi drăguț ca acum să sufle-n Ciucă până îl fac cel mai umflat politician general doctor din galaxie.

Trompetele extreme au și ele bazinul lor vast, fiindcă multă prostie a mai îngăduit Domnul în grădina Maicii.

Sau poate îl vor prefera pe Marcel de la Buzău, individ fără meserie cunoscută la bază, covrigar de tranziție, care a demonstrat că, dacă se străduiește un pic, orice antreprenor din panificație poate, la o adică, să falimenteze o țară.

Un lucru rămâne cert: după ce trece anul ăsta de vrăjeală gen Vraja Mării ’92, vor simți cetățenii din țara natală cum arată o apocalipsă bugetară de toată frumusețea.

Dar n-are nimic, o să meargă și așa, vibratoarele vor dudui îndărătul economiei naționale și o să o scoată ei la capăt.

Deocamdată e de apreciat pragmatismul dregătorilor care, an de an, își propun să ieșim din iarnă. Despre ieșirea din comuna primitivă, deocamdată nimic.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Fericirea este ca un cont bancar: retragi din el ceea ce depui

De ce ești într-o „situație”, nu într-o relație?

Ce urmează pentru România?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro