Din tanga-n tanga

28 November 2013

Monica-BerceanuOricâtă psihologie am şti, nu cred că înţelegem niciodată în totalitate amantlâcurile. Posibil să le trăim, dar tot neînţelese rămân. Neveste fiind, ne e greu să înţelegem cum de ne jură iubire şi vin dintre picioarele altor muieri. Mai tinere, mai mature ori pur şi simplu mai altfel. Mai proaspete, pe alocuri, să zicem.

Mă împovărează durerile ambelor femei. Nu vreau să ştiu ce e în sufletul unei neveste cuminţi, care creşte copilul domnului ce vine acasă numai cu buzunarul plin, dar cu sufletul gol. Lăsat pe undeva, prin chiloţii vreunei dudui mai altfel decât ea, mai aranjată ori mai nearanjată şi bună de altele, care nu cer aranjamente. Bărbaţii ăştia au mereu vorbele potrivite la ei, pentru ambele femei din viaţa lor; pardon, pentru celelalte, căci dacă ai o amantă, ai automat mai multe! E boală, n-ai ce-i face! Mereu explicaţiile potrivite, timpul bine aşezat în cutie, răspunsurile exacte, GPS-ul sexului bine pus la punct. Direct la ţintă!

Am cunoscut odată două amante ale aceluiaşi bărbat. Săracele, vorbeau despre el cu lacrimile şi cu durerile atârnând de pleoapele aproape închise de-atâta nesomn. Obosiseră, bietele, de atâta neşansă ce credeau că le-a dat Dumnezeu. Cea mai matură îi spunea celeilalte: „Noi am fost pe aceeaşi scară, diferă treptele! Tu ai vrut casă, familie, copii, el te-a dus cu vorba că le vei avea. Eu n-am vrut nimic altceva decât amantlâc. Amanţii nu îşi cer socoteală.“ Mai tânăra o privea îngrozită…

Oricât de șocante ar părea amantlâcurile, cred că nevestele reușesc să treacă șocul și să le “înţeleagă”, de vreme ce se bălăcesc în ele și le aruncă în față celorlalte femei: „Tot la mine se întoarce, tot mie îmi aduce banii acasă! Nu va renunţa niciodată la mine pentru tine!“. Nu știu de unde vine atitudinea asta de siguranţă şi chiar de mândrie când tu ai acasă unul ce umblă deloc neștiut din tanga în tanga, iar istoria a arătat de prea multe ori că într-o bună zi nu se mai întoarce. După cum nu știu nici de ce amantele se complac în aceeași combinație și ripostează, uneori, cu aceeași ne neînțeles mândrie: „S-o crezi tu, eu îi ofer ceea ce tu nu ai știut ori vrut ca să-l ții lângă tine”. Zău?

O explicație simplă ar fi că amantlâcurile există de când lumea și pământul fiindcă tot femeile, din postura de nevastă ori de amantă, le permit! De ce-ar trebui nevestele să stea, de exemplu, “pentru copii”? Tatăl, dacă e tată, va ajuta, cel puțin financiar la creşterea copilului. Oare nu e frica de singurătatea în unu și o preferă pe cea în doi, atât de greu de dus? Iar pentru bani cu atât mai puțin ar trebui să stea. Are vreun bărbat atâția încât să le pună la adăpost de alienare, de sentimentul îngrozitor al degradării? Cât despre amante, ele sunt parcă și mai greu de înțeles de ce stau ele cu bărbaţii altor femei, de ce acceptă de fapt să trăiască lângă jumătăți de bărbați, în general, în marea majoritate a cazurilor doar temporar fugiți de-acasă.

Am cunoscut odată un bărbat care avea vreo cinci amante, de n-o fi exagerat, dar nu părea. Pe fiecare le minţea în felul în care îşi dorea fiecare să audă. Când l-am întrebat cum poate, mi-a răspuns: „Ai să înţelegi şi tu că poate exista iubire pentru mai multe femei o dată!” Nu, mulțumesc! Am cunoscut amante frumoase, tinere şi deştepte, care aşteptau cu zilele, dar mai ales cu nopțile, bărbaţii altor femei cu braţele deschise, iubindu-i cu jale. Neveste tinere şi frumoase, la braţ cu bărbaţi pe care-i văzusem tot la braţ cu amantele mai frumoase sau… nu. M-am pus într-o noapte pe numărat familii pe care le cunosc şi care pozează în perfecte şi m-am îngrozit! Amante care se visează doamne ale celui ce îşi minte nevasta şi neveste care se visează unicat în viaţa celui ce vine uneori mirosind a alta… Ce coșmar, doamnelor, ce coșmar!Citiţi şi

„Alege-mă!” – Endings, Beginnings

Pentru cele care judecă amantele

Iubire, minciuni și magie…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Paul Ciprian / 18 January 2017 22:25

  Nu vrei sa stii ce e in sufletul unui barbat cuminte, a carui nevasta vine ”dintre” cracii unuia…de vreun an. poate doi sau chiar trei…cine stie. Repet: barbat cuminte, Pare greu de crezut, daca privim lucrurile prin ochii sexului frumos. Fac parte din categoria celor cuminti si ghici ce: ma mandresc cu asta. Si la ce ajuta? La nimic.
  Din pacate insa, societatea ii va blama pe cei ca mine: nemernici, insensibili,

  0
  0
  Reply
 2. ella / 25 January 2016 21:00

  Se vorbeste aici despre sexualitate, se confunda usor cu iubirea, aceleasi complicatii inutile si obositoare, depinde de respectul pe care fiecare si-l acorda propriei persoane, implicit celeilalte, odata iubirea estompata gasim cu superficialitate motive sa fugim intre cracii alteia, o facem din frust, din egoism, din nerabdare, din plictiseala, toata lumea poate, mai greu cu respectul si iubirea fata de camin, fata de partenerul ce ni l-am ales, ne calcam in picioare propria fiinta terfelind alegerea ce am facut-o candva, lumea glamuroasa asa traieste, curatenia sentimentelor le mazgalim cu prea mare usurinta, si barbati si femei, ca intr-un cerc vicios, nu mai legam intimitatea si trairea sexuala de suflet si atunci, nu mai conteaza, le legam de ambalajul exterior, de lipsa de timp, de stres, devenim chiar rai si incapatinati sa avem dreptate, matrimonialele ofertante sunt nesfarsite, pt ambele sexe, asa incat devalorizarea si mai ales autodevalorizarea e la indemana oricui, si ne grabim sa ne razbunam sau sa ne demonstram ca si noi putem ce poate celalalt, as indrazni sa-i felicit pe cei ce nu inseala, pe cei ce reusesc sa lupte pt ceea ce au si sa aprecieze ceea ce au ales, de restul trairilor de genul celor descrise toti suntem “capabili”, pacat ceea ce in zilele noastre reusim sa facem din vietile noastre!!!

  0
  0
  Reply
 3. Morino / 25 January 2016 17:43

  Barbatii inseala cu ochii, femeile cu sufletul. Nu va spun un lucru nou. Ce i drept, exista si exceptii! Niciodata, dar niciodata, nu e doar un singur vinovat. Doar ca nu constientizeaza!

  0
  0
  Reply
 4. O alta / 24 January 2016 20:44

  Întotdeauna m-au amuzat copios certurile femeilor privind bărbații din viata lor, si, modul cum gasesc ele sa se răzbune ele intre ele. Peisajul e sublim de încântător. 🙂 E chiar imposibil să nu te amuzi, privind nonșalant la ele. 😉

  0
  0
  Reply
 5. Andreea / 24 January 2016 19:56

  Ofertele nu se refuza! Pentru Andi V.

  0
  0
  Reply
 6. Andi V. / 29 November 2015 0:52

  Eu am cunoscut o femeie care avea 3-4 amanti, dupa cum o prindea timpul. La fiecare 2 luni recicla unul – ii dadea papucii si-l inlocuia cu altul, mai generos, mai aratos, mai nu-stiu-cum. Era casatorita. Incepuse s-o faca atunci cand sotul o inselase – sotul celeilalte o invitase la “razbunare” pentru ca, se stie, 2 ticalosenii = 1 lucru drept. I-a placut si a continuat. Sotul o suna – eram la o masa cu ea si prietenele ei – si ea se rastea “Ti-am spus ca nu vin la masa, ce ma f.. la cap?! Ajung cand ajung.”
  Am cunoscut o alta femeie care mi-a spus ca are sot si amant dar ca-i sunt simpatic si, daca ma comport cum trebuie, si-ar schimba amantul pentru mine. I-am spus ca ma simt flatat pentru dubioasa distinctie pe care mi-o oferea dar ca nu-s interesat.
  Laxitatea morala nu este apanajul unui anume sex.

  0
  0
  Reply
  • Faiantaru' / 29 November 2015 5:31

   @ Andi V.
   Retorica lor partiala e pe deplin explicabila. Ele sunt perfect constiente ca tot ce obtin se datoreaza sexualitatii, nici ca-i sa-ntalnesti pe vreuna vreodata sa-si faca deserviciul predicand virtutea ( 🙂 🙂 🙂 ), ba dimpotriva, nu le vei auzi decat incurajand sau aparand feroce libertinajul, devin insa subit principiale cand incep sa piarda de pe urma ei, caci deh, n-ai ce-i face, doar le-au fost “bune educatoare” succesoarelor si oricum, ce pot unele mai pot si altele. Conjugat desigur si cu cvasi-absenteismul lor total din istorie care le-a format reflexul de a transfera, in continuare, toata responsabilitatea barbatului.
   M-a surprins placut aducerea in discutie a laxitatii morale, insa ma-ntreb daca d-voastra chiar credeti ca mintea lor tanara se-ndreapta spre descoperirea virtutii, ca se formeaza in crezul loialitatii, sau mai degraba cauta sa descopere (proband zilnic aceleasi 2-3 perechi de tanga cate 3-4 ore in fata oglinzii) avantajele seductiei ? Nu cred ca mai are rost sa discutam de prima (de loialitate sau de orice altceva), cand evident, cea de-a doua o exclude instant pe prima. Si mai cred ca ne putem lua astfel de la o sumedenie adio.

   P.S.
   Domnule, dar ce-a vrut sa insinueze cu “daca va comportati asa cum trebuie”, ca n-o turnati sotului, ca nu va laudati in targ ?

   0
   0
   Reply
   • ben / 25 January 2016 19:45

    Generalizarea asta cu tenta misogina e de prost gust. Ignoranta. Asta ti-o spune tot un barbat.

    0
    0
 7. Max / 28 November 2015 12:55

  Deci, doamnă, incaodata, că n-am înțeles, ce e “în sufletul unei neveste cuminți” al cărei bărbat vine “cu sufletul gol” lăsat prin chiloții altei dudui? Cum vine cu sufletul dacă l-a lăsat în chiloți? Dacă vine cu sufletul, înseamnă că nu l-a lăsat, a venit cu el, nu? A, că e gol sufletul?… Păi, poate că era deja gol când a plecat de acasă, de cuminte ce era nevasta, că, la amantă nu te duci cu preaplin de suflet ca să ti-l lași în chiloții ei și, totuși, să-l aduci înapoi la nevasta cea cuminte, gol. Ce varză de text! mă scuzați, trebuie sa-l sanctionez, pentru că autoarea încearcă, cu stângăcie, să acrediteze adulterul (amantlacul) exclusiv în vina bărbaților.

  0
  0
  Reply
 8. Skepsis / 28 November 2015 8:29

  “Barbatii e porci!” …asta pare a fi deviza?…Unele din amantele alea au si ele soti. Poate unii dintre acei soti sunt fideli, iubitori, responsabili. Problema este ca de obicei barbatii se lauda cu aventurile pe cand femeile pastreaza secretul adulterului – astfe in societate se percepe ca barbatii sunt nemernici in relatii. Un studiu din Marea Britanie de acum cativa ani a stabilit ca femeile isi inseala mai mult sotii decat acestia din urma, si acest fapt il fac de obicei cu amantii. Deci…”barbatii e tot porci!” ???…

  0
  0
  Reply
 9. Vali / 28 November 2015 8:18

  Nu tot timpul sunt de vina,doar femeile.
  Dar si barbti cu amante nule sta capul pe umar ci mai repede in scrot
  sau penis.
  Ps: femeia uita sa mai fie femeie ori din prostie ori din depresie.
  Dar si porcii au soricii!!!!

  0
  0
  Reply
  • Ramona / 14 September 2016 17:30

   Dar barbatul nu uita sa mai fie barbat si gentleman? Desigur este vb si de comoditate, complacere amestecata cu putina ignoranta din parte femeilor , dar daca dupa o perioda de cativa ani consortul nu vede nici macar cand ne tundem si vopsim ,nu mai zic nimic despre complimente ca alea sunt aproape inexistente ,oare nu ne bagam si noi piciorele in toate si devenim mai lenese in aceasta privinta? Iar sa nu uitati dragi consorti ca o femeie dupa ce a acumulat cateva kilograme in plus din dif. motive… Sarcina,stres ,loc de munca prea solicitant si mancatul pe fuga… Etc… Si dupa ce I au aparut ridurile alea adanci ca se vad de la colt si sa nu uitam de firele de par alb care parca cu incapatanare se inmultesc pe zi ce trece , acea femeie duce o lupta care nu prea multi barbati stiu… De la imbracamintea care nu mai sta nici cum pana la ceea ce pun in farfurie… Devine o povara prea mare ptr noi sa fim in tendintele si normele care le dicteaza societatea si nu in ultimul rand barbatul care ne e consort…acesta povara ne ucide incet si sigur si cele mai multe pierdem lupta ( toata lumea la un moment dat, la o anumita varsta pierde asa zisa lupta impusa de societatea… Tinerete fara de batranete nu exista!!). Deci hai sa nu dam vina pe femei in totalitate ca sunt lenese, grase si urate

   0
   0
   Reply
 10. Dana / 21 September 2014 9:38

  Alternativa la poveste : nevasta renunta la casatoria de convenienta si intenteaza divort. Din fericire, e foarte usor, caci dpdv financiar ea este “barbatul casei”. Sa fie sanatos cu amanta/amantele, vorba lui Coco Chanel, “mama m-a invatat ca e frumos sa donezi jucariile vechi copiilor mai saraci”…

  0
  0
  Reply
 11. july / 12 June 2014 18:40

  Cred descrierea ca aceasta este lui Casanova . Exista pentru fiecare ,,vreme” astfel de colectionari de suflete .

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro