Amantelor din lumea-ntreagă

30 October 2013

Ce-i drept, suntem cam multe pe cap de bou furajat. Așa că devine oarecum normal să fim bune și pline de compasiune în împărțirea bunului. Te-ai pricopsit cu un domn pe al cărui cap sunt alocate mai multe femei decât spune creștinismul că ar fi normal? Uite aici un set de axiome, proverbe și zicători după care să te ghidezi.

Axioma 1: Nu o va părăsi niciodată pe cealaltă pentru tine.

Zice lumea că: Bine este să nici nu-ți dorești, pentru că, dacă o face, în mod cert va proceda la fel și cu tine cu prima ocazie când se înființează o doamnă cu o calitate în plus.

Proverbul dedicat este “Nu da vrabia din mână pe cioara de pe gard”. Pentru că tu nu știi, dar după ce o va părăsi și va veni la tine, o să îți pui atâtea întrebări și o să ai atâtea neliniști, încât chiar cioară ți se va părea cel care ieri ciripea frumos la fereastra ta.

Axioma 2: Nu, cealaltă nu este o urâtă plină de bube și coșuri, nu e proastă de se încalță cu căciula și în niciun caz nu e mai nepricepută ca tine în pat. Plus că sigur nu se ceartă toată ziua, așa cum îți spune el plin de autocompătimire, la drum de seară, când te pune să faci lampa mai mică, să-ți arate duhul lui Alladin.

Zice lumea că: Așa cum îți oferă ție la căutare Google-ul rezultate similare cu ce ai căutat anterior, crede-mă pe cuvânt că și el caută femei care să aibă aceleași calități și să întrunească aceleași condiții. Nu cred că te-ai bucura să știi că aia e o ciufută, pentru că invariabil asta te va arunca și pe tine în aceeași categorie.

Proverbul dedicat este: “Cine se aseamănă se adună”. Dacă o scoți pe tipă la o cafea, s-ar putea să renunți la el. Și să rămâi cu ea, ca prietenă. El v-a ales, pe el îl aveți în comun. Prin același mecanism simplu și de efect, probabil mai aveți și alte lucruri în comun. Nu face totuși greșeala să o inviți la o cafea. Dragostea e dragoste și s-ar putea să se lase cu Cat Fight. Iar tu, draga mea, ești o doamnă, nu o pisică tomberoneză, gata să-și dispute orice motan nou în cartier.

Axioma 3: Nu îți face planuri pentru doi, în care să îl incluzi pe el. Dacă vrei să ajungi la iluminarea absolută, un bun pas înainte ar fi să îți faci planuri doar pentru tine, la care să îi poți adăuga, în caz de nevoie, și pe alții.

Zice lumea că: E chiar trist să-ți bați joc de timpul și de pasiunile tale, făcând planuri care vor fi spulberate de companionul tău cu o scuză pe cât de stupidă, pe atât de neadevărată. Ca să recapitulăm: nu doar că îți faci speranțe deșarte și te bucuri, nu doar că dă cu tine de pământ ideea că s-a ales praful de plan, dar mai pierzi şi timp, important pentru tine. Planifică, dar pentru tine. Dacă nu participă, cu atât mai rău pentru el, habar nu are ce ratează.

Proverbul dedicat: “Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”. Este evident că el nu îţi va împărtăşi planul cincinal al excursiilor cu soţia/iubita. Deci nu ai de unde să ştii ce planuri de viitor are omul. Viitorul lui e cu partenera lui. Partenera lui nu eşti tu. Ci cealaltă. Fereşte-te de dezamăgiri inutile şi trăieşte exact clipa în care este cu tine. Fără planuri elaborate (acu’, na, ai voie s-o pui de-o pizza când se anunţă în vizită, dar doar cu 15 minute înainte şi doar dacă eşti sigură că îţi place pizza aia, în caz că nu mai apare).

Axioma 4: Bărbaţii care înşală mint. Poate nu şi pe tine (dacă eşti extrem de norocoasă şi pe el îl cheamă Ken), dar pe cealaltă în mod cert, deci nu este totuşi exclus să mintă în ambele ipostaze.

Zice lumea că: Acordă-i încredere cât reclamei la fond de ten. Da, aia în care eşti minţită că rezistă o zi întreagă, nu se ia pe haine şi e aşa de bun „pentru că meriţi”. Dacă meriţi ceva, meriţi un bărbat disponibil la o viaţă împreună, nu la un Local Kombat între cearşafuri, şi asta doar când e comod pentru el şi are soţia puţină treabă la coafor.

Un fel de proverb dedicat: Dacă ar îngheţa apele de câte ori mint bărbaţii, am trăi un Ice Age perpetuu şi în sfârşit am avea fiecare câte-o veveriţă de-aia cu ghindă, care ne place atât de mult.

Axioma 5: Povestea voastră nu e o poveste, e o relaţie clandestină. Şi aşa va rămâne, probabil, pentru că are motivele lui pentru care nu te alege pe tine. Nu îţi face iluzii că aşa cum e cu tine nu mai e cu nimeni. Mai mult ca sigur că exact prin metodele prin care te-a cucerit pe tine a făcut-o şi cu posesoarea de drept! Deci nu, la voi nu e “altfel”, e fix la fel. Mai mult ca sigur, doar că tu nu îţi dai seama că meriţi mai mult.

Zice lumea: Nu e cazul să faci comparaţii, nu te simţi specială. Nu eşti. Eşti doar una în plus. Dacă nu erai tu, în mod cert era alta. Pe om îl mânca, tu l-ai scărpinat. Dragostea la prima vedere există. Dar Woody Allen zice că e bine ca întotdeauna să arunci o a doua privire. În orice caz, dacă mai rezişti psihic după “relaţia” clandestină şi poţi să construieşti ceva sănătos împreună cu el, felicitări. Personal, nu bag mâna în foc pentru reuşita unei relaţii normale începute aşa.

Proverbul dedicat: „Lupu-şi schimbă patul, dar năravul ba„. Bărbaţii nu au nici atâta imaginaţie cât să inventeze două poveşti total diferite şi nici dublă personalitate pe care să o utilizeze în funcţie de cine le populează proximitatea. Aşa că să nu îţi închipui că dacă atunci când e cu tine e deştept, atent, romantic şi bun la pat, odată ajuns acasă dintr-odată devine un tiran absolut care-şi trimite nevasta la cratiţă în timp ce el se aşază comod şi satisfăcut (de tine) pe canapea, cu o bere, la meciul Serbia–Belarus. A! Şi nu face greşeala să îţi închipui că nu se mai culcă cu iubita/soţia. Studiile ştiinţifice au demonstrat că încă o face.

Axioma 6: Dacă nu ai fost în situaţia tratată pe larg mai sus, nu judeca. Prietenii ştiu de ce. E foarte subţire firul pe care trebuie să-l sari ca să ajungi în tabăra adversă. Trist e că există situaţii în care, de fapt, te consideri parte vătămată. Şi eşti oricum, pentru că amândouă sunteţi. Tu, mai puţin, pentru că ştii, dar tu nu-i datorezi nimic celeilalte femei. Nu i-ai jurat nimic, nu i-ai promis nimic. Deci nu te arde singură pe rug. Iar dacă încă nu ai făcut greşeală de a fi cu un bărbat deja “angajat”, nu îndrăzni să zici propoziţia care începe cu “Eu, niciodată”. Se pare că pe univers îl enervează teribil începutul de propoziţie de mai sus. Cred că îi atinge o coardă sensibilă, de simte nevoia imediat să reacţioneze.

Şi în final: Deschide ochii şi verifică statutul bărbatului pe care ai pus ochii. Şi dacă e „luat”, nu se aplică principiul „mai bine fug şi mă împiedic”, ci „Run, Forrest, ruuuun!”

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Reversul Creației

Doar o femeie mai frumoasă și mai deșteaptă ca mine mă poate înlocui cu adevărat

Suntem extrem de iraționali și ușor manipulabili. De ce se întâmplă aceasta?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Ivona / 29 January 2018 21:41

  @miki
  CopIII vostri in primul rand nu ar trebui sa invete nimic de pe aici deoarece nu au de ce sa citeasca site-uri de amante frustrate care isi inchipuie ca au descoperit dragostea adevarata in detrimentul sotiilor pe bune. Acest articol e de-a dreptul delicios si cine are ochi sa-l citeasca si minte sa-l inteleaga, bravo!. Iar cine nu, isi merita soarta
  P S ma bucur ca autoarea articolului e de aceeasi parere cu mine: domnii care isi mint amantele ca nenorocitele de sotii nu se mai culca cu ei, sau ei nu se mai culca cu sotiile de cand au intalnit “adevarata dragoste ” nu mai fac sex cu sotiile decat …cel putin la fel de frecvent ca inainte de a avea o amanta…daca nu mai des. Dovada stau doamnele care au ramas insarcinate in timp ce sotii lor le jura amantelor ca nu mai stiu cum arata p..da nevestii

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro