Dior J’adore Infinissime – un înveliș al încrederii

9 January 2021

J’adore de la Dior s-a născut vedetă. A avut toate şansele să fie aşa: lansat de Casa Dior (creator Calice Becker, care a inventat o floare care nu există); numele extrem de atractiv “J’adore” (câţi bărbaţi vor fi cumpărat în grabă, disperaţi, în aeroport, o sticlă de J’adore…); designul strălucitor al sticlei; o campanie publicitară enormă; combinaţia irezistibilă de fructe şi flori, încă nu foarte folosită la momentul lansării, în 1999. 

Sticla amforă cu legendarul colier Massai, puțin desfăcut, așa cum stă pe gâtul lung și subțire al unei femei frumoase.

De atunci, J’adore a trecut toate testele şi este, poate, cel mai bine vândut parfum din istoria parfumurilor Dior (în linie cu parfumuri-mit ca Miss Dior, Diorissimo, Poison sau Eau Sauvage).

Din septembrie 2020, familiei J’adore ( formată din câteva versiuni derivate din formula de bază, numite flankers*) i s-a alăturat apa de parfum J’adore Infinissime. Care își propune să facă notele florale ce formează inima parfumului (iasomie – trandafir – ylang) mai expansivă. Cum? Iată ce spune creatorul:

“Apa de parfum J’adore infinissime are un farmec unic și voluptuos care vine de la tuberoza de Grasse. Adăugând-o în formula J’adore, am creat o întâlnire romantică; ca și cum J’adore o seduce pe surprinzătoarea tuberoză, o îmbrățișează, o reinventează, îi dă lumină. Devine imediat marca unei puternice și încrezătoare feminități.”  François Demachy, Parfumeur-Créateur Dior

Legendara și puternica tuberoză de Grasse era dispărută din regiune din anii ’50. Dar Casa Dior a sprijinit recultivarea ei și a ales să folosească pentru obținerea absolutului de tuberoză procedeul enfleurage – extracția uleiurilor esențiale și parfumurilor din flori cu ajutorul grăsimilor vegetale (un procedeu vechi de la jumătatea secolului 19 și care nu se mai practică nicăieri în lume). Petalele sunt împrăștiate pe rame de lemn acoperite cu grăsimi vegetale care absorb lent parfumul. Ramele se întorc la fiecare 24 de ore și se acoperă din nou cu flori proaspete până când se obține prețioasa esență. Această incredibil de meticuloasă tehnică asigură un produs de o înaltă calitate olfactivă.

Priviți-o pe Charlize Theron, imaginea glorioasă a noului J’adore Infinissime – parfumul a fost mereu pentru mine un înveliș al încrederii. Ce frumos, nu? 🙂

Dar cum miroase această soră senzuală a însoritei ape de parfum J’adore, care e piramida olfactivă?

Vârf: bergamotă și portocală roșie zemoasă

Mijloc: trandafir centifolia, iasomie sambac, yalng-ylang și tuberoză de Grasse

Exuberant și carnal, notele de trandafir centifolia se amestecă cu notele de iasomie Sambac fațetate cu portocală, acompaniate de o notă suavă și luminoasă de ylang-ylang. În final, tuberoza de Grasse, supremul simbol al feminității, corectează dramatic compoziția cu plinătatea ei unică și surprinzătoarea pudră persistentă.

Bază: santal

“Un miros cremos și lăptos de lemn de santal învăluie buchetul cu o fațetă lemnoasă. Intens și prețioas, acest lemn unic face un dans nou și misterios cu intriganta notă de tuberoză.”

Recomandarea DIOR: spreiați parfumul în punctele unde simțiți pulsul.

Parfumul, lansat în septembrie 2020, este disponibil în flacoane de 50 și 100 ml.

*În parfumerie, flanker se referă la un parfum nou creat care împarte câteva atribute cu un parfum deja existent. Aceste atribute pot fi numele, ambalajul sau notele parfumului – mamă. Citiţi şi

Parfumuri și couture: colecția Toile de Jouy de la Maison Dior

Le Lion de CHANEL – amândoi într-o singură fantezie, dar merge și fără el

BestSecret este în sfârșit în România: peste 3000 de mărci cu reduceri de până la – 80%

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro