Doamna May

14 May 2017

Doamna May este o femeie ordonată şi harnică, dar mai are şi alte calităţi. Azi e sâmbătă şi, prin urmare, îşi pregăteşte frumos materialele, ustensilele, utilajele – spuneţi voi cum doriţi – de curăţat casa. Şi scoate şi pune pe un pat muntele de rufe de călcat, adică să se înţeleagă că azi, da, azi este şi zi de călcat.

Mai întâi să-şi pună un cd, ocazie cu care dă peste nişte flori ofilite, aşa că nu stă mult pe gânduri şi curăță aceste flori, dar şi florile din toată casa precum şi vazele respective. Revine la cd-uri şi observă că nu sunt în ordine, aşa că se aşază şi le ordonează cu răbdare.

Doamna May îşi aminteşte că are de răspuns la un email şi deci merge la computer, dar cum fb-ul este deschis, aruncă o privire, două, maximum trei şi la el, apoi răspunde la email. La un moment dat, parcă se simte un uşor miros de ceva stricat din spate, din bucătărie… are dreptate să se gândească la un cartof şi la o ceapă stricate.

Gospodina

Doamna May are şi o înclinare oarecare spre gătit, aşa că se uită în congelator, da, sunt nişte ardei graşi congelaţi, mazăre, păstârnac şi altele, aşa că se aşază frumos şi curață zarzavaturi de-o ciorbă. Parcă ar merge şi o tocană şi mai vede ea ce din diferite resturi de prin frigider – o pizza, de exemplu.

Abia ce aşază totul sau aproape totul prin oale şi tigăi, doamna May este strigată pe nume de o vecină – toată lumea aşa o ştie, doamna May – că să o întrebe dacă ştie cumva numărul de telefon al altui vecin. Da, îl are scris undeva, să-i dea doar cinci minute să-l caute.

Căutând şi iar căutând, dă peste nişte versuri scrise într-un moment de inspiraţie şi se emoţionează. Parcă nu sună bine un cuvânt, aşa că ia pixul şi scrie câte ceva pe hârtie, numai ea ştie. Apoi găseşte destule bilețele de aruncat şi pune mâna şi le aruncă. Găseşte numărul de telefon şi-l duce vecinei, ocazie cu care stă de vorbă şi se informează despre una, despre alta.

Doamna May îşi aminteşte brusc că are nişte rufe de spălat – uneori spală şi la mână – şi se îndreaptă rapid spre baie, spală şi înşiră aceste rufe. O privire scurtă în oglindă îi arată totuşi că oglinda nu este curată, aşa că o curăță. Mai vede nişte rujuri de demult şi alte lucruri vechi, așa că le aruncă.

În sfârşit, doamna May se poate apuca de aspirat, spălat pe jos, şters praful şi de călcat. Şi-ar aprinde o ţigară, dar s-a lăsat de fumat. Păcat! Aşa că mai trece o dată pe la computer să vadă noutăţile pe fb, pe twitter şi poate începe fără probleme ce şi-a propus să facă.

Guest post by Gabi Mihaela Tîrtan

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Ne-am privit în ochi, cu respirația oprită…

După cinci minute am început să fierb

Reversul Creației

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro