Domnilor, v-au căzut, v-au ruginit, le-aţi pierdut?

27 July 2014

Oana MihaiNu se mai aude pasul hotărât, apăsat, în sunet asurzitor de arme; nu se mai aude ecoul “sub scut sau pe scut”…

Unde e prinţul, regele, cuceritorul? Cel care vrea, poate, îşi ia, cere, luptă până la capăt ?

V-aţi rătăcit în bârloguri prăfuite? Aţi uitat cum se prinde o femeie de mijloc şi se urca în şa, în fuga spre propriul castel ?

Ce faceţi acum? Aţi descoperit manichiura, cosmeticele, bârfa… Vreţi să vi se danseze din buric, să vi se cânte la vioară, să vi se închine ode…?

Aţi uitat prin hătişurile memoriei, cumva? Ea îşi mai dorește să fie… dorită.

Îmi povestea cu umor un prieten cum îşi curta viitoarea soţie, cum pusese ochii pe ea şi ţinea neaparat să fie a lui. Ca, între timp, să constate că… domnişoara nu era întâmplător acolo unde o cunoscuse, că îl vazuse prima şi “îi pusese gând rău”. El, naivul, se crezuse vânător, când era de fapt, vânat.

în șea

Dar ceilalţi? Când v-aţi asumat conştient rolul vânatului? Aţi obosit în ere de alergat? V-au trudit braţele cărând câmpuri de lalele sub balcoane? Vi s-au lipit buzele când aţi rostit ultimele cuvinte dulci? Şi nu cumva vă dor ochii de privit roată la ele, bietele, cum vă fac curte si vă zidesc palate… din propriile vise?

Domniţele vor împleti cosiţe lungi până în pământ închise în turnul propriei feminităţi… Cine să le descătuşeze?

Domnilor… v-au căzut, v-au ruginit, le-aţi pierdut? Armurile, coifurile, paloşele?Citiţi şi

Fiicei mele, Perseida (V)

Urările lui Jacques Brel, 1 ianuarie 1968

Dinte pentru dinte

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Nae / 26 November 2014 11:56

  E usor sa privesti si sa judeci doar dintr-o tabara 🙂

  Astept si eu doamnele/domnisoarele care nu asociaza gesturile de care vorbesti tu cu banul. Nu sunt dispus sa ma comport ca un “print/cavaler” cu femei care au un singur standard de a clasifica barbatii. Imi pare rau majoritatea sunteti o pierdere de timp si energie pentru ce? ca la sfarsit noi sa fim dezamagiti?

  Cat timp va lasati cumparate, de asa barbati aveti parte in viata.

  Reply
 2. Gioni / 28 July 2014 23:52

  Oare nu-i un pic mai complicat? Oare nu e si o problema pe partea cealalta a “cumpenii apelor”? De vulpe, sau de vânator? Când eram mic (licean, la Loga, asta-i situatia si nimeni nu-i perfect) m-am batut în buda la atelier cu un tip care era si ramâne unul din cei mai uni prieteni ai mei pentru (asa aveam eu impresia) zâmbetul unei fete. Prosti am fost. Noroc cu proful care a oprit meciul în al doilea round. O vreme am purtat mândru o vânataie pe obraz. Între timp am ajuns la concluzia ca e un superb simbol al prostiei omenesti, în special de sex masculin. Ai zis ceva de “palos”? Suriu, cosor, brisca… decât sa-mi petrec viata într-o perpetua competitie cu “al cui cal e mai mare” prefer sa fluier în câte-o biserica parasita, pe o faleza de granit sau pe un vârf de deal din Tara Hategului. Ca daca vreau sa fluier, fluier.
  https://www.youtube.com/watch?v=uVzV6xd6S-Y

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro