El nu te mai vede și pace!

22 February 2018

Oana MihaiFără să trezim orgolii adormite, e bine să ne reamintim că bărbatul nu se poate concentra decât pe o singură „problemă”. (O spun psihologii, după îndelungi studii… bla, bla). „Problema” e doar o exprimare generică. Ea poate fi un scop, iar scopul poate varia.

Este posibil ca el să fie foarte concentrat asupra unui job nou sau să fi fost lovit de curând de o nouă pasiune: arheologie, speologie, lingvistică. Poate doar este în acea parte a vieții în care simte să călătorească. Poate își renovează casa, își repara mașina sau tocmai inventează ceva important pentru omenire. Oricare ar fi motivul concentrării sale, ideea este că nu va vedea în fața ochilor decât asta. Așa este programat. El este vânătorul care vede doar înainte, un X mare pe ținta sa. Și merge într-acolo orice ar fi. Privirea periferică este anulată – oricum nu excela în asta -, iar consecințele nu le poate cântări, pentru că nu le vede.

cuplu

Bine. Ce faci tu, draga mea, în asemenea caz? O suni pe mama și îi povestești întreaga tragedie: el nu te mai vede și pace! Faci același lucru și cu prietena ta cea mai bună. Apoi, când șocul se mai duce, poți încerca să te perfecționezi în activități noi, până îi trece lui „focul”. Învață să croșetezi, dacă nu știi; să pui murături sau să faci tobă, cârnați, sarmale (tot în cazul în care încă nu ai învățat). Sunt o droaie de activități pe care sigur le-ai ignorat toată viața ta. E timpul să le reevaluezi.

Există și varianta în care te relaxezi. Îți cumperi chiar o excursie mișto în care pleci cu prietena ta mișto să vezi cât de mișto e lumea. Trebuie să înțelegi ceva extrem de banal: dacă un bărbat are un scop precis – nu, chiar nu contează natura lui, crede-mă! -, trebuie să ai în minte imaginea unul băiețel care strânge la piept jucăria preferată. Nimic, dar nimic pe lume nu-l va îndepărta de ea. Nici plânsul tău, nici foametea care ar putea afecta planeta, nici măcar un cutremur de multe grade.

Mai ții minte când el era foarte-foarte, extrem, nemărginit interesat de tine? Cum când? La început. Așa… vezi că îți amintești? Atunci tu erai jucăria preferată. Cam așa se întâmplă și acum. Nu, nu ai altă soluție. Lasă-l să își consume timpul cu „jucăria”. Tu gândește-te doar cât ești dispusă să aștepți. Trenurile pleacă din cinci în cinci minute din gară, avioanele, în aeroport, la fel. De fapt, nici nu e nevoie să pleci undeva. Poți încuia doar niște uși.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Este rar ca bărbații să aleagă lângă ei o femeie profundă

Prințesa sturionilor

Sunt bărbat, nu băiat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro