Dragă copilă

25 April 2019

În orice punct al poveștii tale, ai libertatea de a rescrie firul narativ al evenimentelor pe care le trăiești. De ce uiți asta de fiecare dată și te complaci în situația în care te afli? De ce nu cauți să aparții unui loc, să simți că-ți pulsează viața în vene și că totul se întâmplă așa cum visezi?

Dragă copilă – căci orice vârstă ai avea, în inima ta de femeie trăiește copilul curios și aventurier, căruia nu îi era frică de nimic și care lua lucrurile așa cum sunt – deschide-ți ochii și aripile ascunse sub piele! Deschide-ți inima și redă-ți libertatea de a fi și de a simți! Imaginează-ți că te afli într-un balon cu aer cald și, pe măsură ce te ridici și ți se conturează orizontul, începi să arunci greutățile care îți apasă pe suflet.

În greutățile alea se află traumele, durerile, rănile trecutului. Imaginează-ți că, printr-o singură tăiere a unei sfori de care e legat un sac de nisip, tai de fapt legăturile neuronale care te duc înapoi într-un timp care nu mai e al tău. Care nu mai există în prezent. Încearcă să te concentrezi pe prezent, să fii recunoscătoare pentru ceea ce ai, pentru că ai supraviețuit, că ai crescut și că trăiești o altă poveste acum.

În greutățile alea se află și omul pe care-l iubești, dar care te limitează și nu-ți oferă perspective pentru viitor, poate chiar nici bătăi de inimă în plus. Taie răul care-ți încarcă gândurile și eliberează-te de sub blestemul iubirii neîmpărtășite. Reia-ți viața.

Citiţi şi Cum ar fi dacă ne-am cunoaşte viitorul?

De asemenea, în greutățile alea se mai află și jobul nesatisfăcător, care nu te împlinește și nu te reprezintă. Renunță la această muncă a lui Sisif. Ia o pauză, ascultă-te și vezi ce ți-ar plăcea cu adevărat să faci. Apoi fă niște cursuri de formare, proiecte, networking și începe cu pași mici să-ți clădești un mâine senin.

Dragă copilă, ai în tine toate resursele să te reinventezi în fiecare zi. Ai puterea de a-ți rescrie destinul la orice pas. Trebuie doar să fii atentă la tine, să ai grijă de gândurile tale, să-ți redefinești monologul interior și să pășești cu încredere. Fiecare zi e o răscruce de vânturi. Doar de tine depinde ce traseu alegi. Cel bătătorit, confortabil și sigur, sau cel care, deși plin de obstacole și de incertitudini, se poate finaliza cu destinația la care ai visat întotdeauna.

Guest post by Cristian Deniza

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Cântecul de lebădă al lui Navalnîi?

STEERrilitatea lumii ce vine

Prea mult e uneori prea mult

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro