Draga de Draga nu mai este

18 November 2020

Draga Olteanu Matei nu mai este, dar a rămas în urmă o arhivă imensă cu rolurile ei interpretate magistral timp de 55 de ani. De ani buni se retrăsese la Piatra Neamț, departe de zgomotul obositor al Bucureștiului și mai ales departe de răutatea lumii… “A fost visul vieții mele să vin la Piatra Neamț…”. După pensionarea sa din Teatrul Naţional (1992), Draga Olteanu a înfiinţat la Piatra Neamţ compania teatrală pentru actori neprofesionişti ”Teatrul Vostru”. A devenit oficial pietreancă la începutul lunii septembrie 2007, când a obţinut buletin de Piatra Neamţ. La 25 octombrie 2007, i-a fost acordat titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Piatra Neamţ.

Jurnalista TVR Irina Păcurariu a scris mult despre actrița care s-a stins azi-noapte în spitalul din Iași, iar ultimul interviu tot ea i l-a luat.

Irina Păcurariu: “Nu-i plăcea să i te adresezi cu Dumneavoastră. Era Draga și atât.

O comoară de inteligență, umor, autoironie și har pe care le pot duce doar cei magistrali. Și ea așa a fost.

“La UNITER,.. se dau acolo fotografiile celor care au dispărut… Nu se gândește nimeni că acei oameni au fost cunoscuți în rolurile pe care le-au avut, nu ca oameni în viața reală, care au imbătrânit. I-am și spus lui Caramitru, nu mă pune pe mine asta de acum, pune-o p-aia care a fost și a jucat… acela e chipul pe care îl știu și l-au iubit oamenii…”, mi-a spus pe 28 iulie, când ne-am întâlnit pentru ultimul ei interviu.

Drum bun la îngeri, Draga, în Raiul de unde îți plăcea să spui c-ai fost trimisă cu toate darurile care ne-au făcut pe noi fericiți!

Acesta este singura fotografie a doamnei Draga Olteanu Matei din studenție. Mi-a dat-o și mi-a spus: “Ia-o, eu nu mai am ce mai face cu ea!”

Dumnezeu să o odihnească!”Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Diana / 18 November 2020 19:23

  Un om modest si ff talentat…

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro