Eclipsa inelară de soare în Gemeni, 10 iunie 2021 – puterea cuvântului bun, puterea cuvântului rău

10 June 2021

O Eclipsă de Soare are loc în momentul de Lună Nouă (noi începuturi, dar cu o intensitate puternică) atunci când Soarele și Luna ocupă același grad zodiacal în apropierea unui Nod Lunar (soarta). Sunt energii noi sortite și asociate cu noi începuturi, uneori aceste începuturi pot fi radicale, este ca și cum începi să scrii un nou capitol în viața ta, alegi o nouă direcție, o nouă viață.

În cazul Eclipsei inelare de Soare, Luna este la o distanță mare de Soare, iar diametrul aparent al Lunii este mai mic decât cel al Soarelui și nu poate bloca întreagă lumina, din Soare se mai vede doar marginea lui sub formă unui inel de lumina (inelul de foc) ce înconjoară luna întunecată.

Eclipsa inelară de Soare din 10 mai 2021 are loc în faza de Luna Nouă pe gradul 19:47 Gemeni (Soarele în Gemeni este în conjuncție cu Luna în Gemeni ) în apropierea Nodului Nord lunar pe gradul 11 Gemeni. Nodul Nord este denumit „nod ascendent” și este reprezentativ pentru viitorul nostru – unde mergem, ce trebuie să învățăm și oportunitatea noastră de a ne schimba și de a ne îmbrățișa destinul. Acesta este adesea un loc înfricoșător pe care cel mai adesea preferăm să nu-l explorăm. Indiferent de disconfortul nostru, totuși, aici se află aurul.

Ceea ce știm, ce învățăm, cum gândim, cuvintele pe care le folosim, toate acestea întră în domeniul gemenilor. Cu o curiozitate înnăscută și cu o abordare pozitivă a vieții și a altor oameni, Gemenii îmbrățișează ideile și experiențele noi. În umbra semnului Gemeni pot sta adesea bârfă, fixarea pe detalii neînsemnate, griji inutile, dualitatea, denaturarea adevărului, risipirea energiei în prea multe direcții. Eclipsa de Soare în Gemeni marchează perioada anului care ne cere să ne înnoim modul de gândire și de comunicare. Totul ține de comunicare, mișcare, comunitatea în care trăim. Astfel, această eclipsa poate avea  efect asupra oricărui tip de comunicare, transport, trimiterea și primirea de e-mail-uri, profesori, învățământ, reviste și cărți, comerț, orice tip de activitate care implică mișcare și comunicare.

Citiți Eclipsa de Soare din 10 iunie și zodiile

Deoarece o eclipsa de soare este de fapt o luna nouă mai puternică,  accentul va fi pus pe idei noi și pe pornirea unor lucruri noi. Poate aduce momente oportune pentru un nou proiect, o slujbă sau o afacere nouă, o căsătorie, o călătorie importantă. Semințele acestui moment astral important sunt plantate acuma prin gândurile noastre și ar fi bine să fim atenți la ceea ce plantăm acuma prin gând, cuvânt. Odată plantată o sămânță, ar trebui să nu o mai dezgropăm pentru a vedea dacă crește, riscăm să oprim creșterea plantei nou-născute. În mod similar, cu orice fel de proiect, important este să plantăm ceea ce ne dorim și să așteptăm cu răbdare rezultatele bune. Această eclipsă aduce o mare oportunitate pentru orice proiect intelectual, călătorii, activități de socializare, evenimente cu rudele noastre, cursuri noi, extinderea vocabularului nostru, achiziționarea de echipamente telefonice.

Cu Eclipsa de Soare în Gemeni în apropierea Nodului Nord în Gemeni (oportunități de creștere) ni se cere să dăm un ton nou comunicării. Ni se oferă acuma șansă de a face schimbări benefice în gândirea noastră, să înțelegem puterea gândului bun care clădește și să înțelegem că orice gând rău distruge. Acuma, putem deveni conștienți de gândurile care ne trec prin minte și de cuvintele care le spunem. Trucul este să ne concentrăm pe ceea ce vrem și nu pe ceea ce nu vrem.. De ce? Deoarece Universul nu înțelege cuvântul „nu”, deci ceea ce accentuăm prin gând și cuvânt se va manifesta în viața noastră.

Descoperim că trăim momente foarte speciale. Poate fi că o magie, deoarece ceea ce credem este ceea ce se manifestă și de multe ori se manifestă foarte repede. Este timpul să folosim gândirea constructivă pentru a ne  direcționa cursul propriului destin. Prin credință și prin gândirea pozitivă putem transformă obstacolele în oportunități. Să ne încredem în Dumnezeu și El ne va purta de grijă și ne va proteja. Nu putem schimba ceea ce s-a întâmplat, dar când Îi încredințăm lui Dumnezeu situația, El o va folosi pentru a face ceva bun în viața noastră.

În loc să căutăm fericirea în exterior, trebuie să o găsim în noi înșine schimbându-ne modul de gândire și de înțelegere a universului. În cele din urmă, schimbarea și noutatea (Nodul Nord), sunt în mintea și mâinile noastre (Gemeni) noastre. Nu există bariere externe care ne pot împiedică să facem o schimbare. Este timpul să înțelegem că gândurile noastre determina acțiunile noastre. Dacă gândim că nu avem suficient, aceste gânduri vor deveni realitate. Alternativa este să îmbrățișăm principiul abundenței, ceea ce înseamnă că orice este posibil dacă credem că este adevărat. Deci, să nu ne mai facem griji, să renunțăm la toate gândurile negative, să ne relaxăm, să avem încredere în intuiția noastră –vocea sfântă din noi, să predăm totul forțelor universului care ne controlează (cum ar fi soarta) pentru că trăim într-un univers perfect în care nu există șansă sau ghinion, ci mai degrabă o forță inteligentă care ne ghidează spre rezultate pozitive. Eclipsa de Soare de mână cu Nodul Nord în Gemeni ne dă tuturor o șansă de a reexamina modul în care gândim și cum vorbim astfel încât să putem crea în mod conștient realitatea pe care ne-o dorim.

Dar cum nimic important nu vine la noi prea ușor, această Eclipsă de mâna cu Mercur retrograd (scapă de gândirea veche!) și în pătrate astrologice cu Neptun în Pești nu prea ne ajută să vedem în ce barcă trebuie să ne urcăm și asta din cauza unei ceți dense. Confuzia plutește peste tot și nu întâmplător există atâtea variabile acum, caracteristic semnelor mutabile Gemeni și Pești. Există o mulțime de minciuni și înșelăciuni acum. Modul în care încercăm să jucăm în acest scenariu confuz nu ține neapărat doar de noi, ci și de soartă. Important este să nu intrăm în panică, să încercăm să deslușim mesajele care vin la noi.

Neptun ne provoacă și ne spune că cel mai important nu este să fim asemenea unei păsări care zboară peste tot (semnul Gemeni) ci, să învățăm să avem încredere în vocea noastră interioară intuitivă-vocea sfântă din noi. Energia lui Neptun ne poate determina să ne pierdem în lumea iluziilor sau să fim copleșiți de griji și îndoială. Dar expresia superioară a prezenței lui Neptun este credința și iertarea de sine.

Cu Eclipsa de Soare bruiată de Neptun în Pești, multe lucruri pe care le purtăm, cum ar fi durerile din trecut, sentimentele de victimizare, frici, gânduri toxice, vor fi reactivate. Suntem ajutați să ne eliberăm de aceste poveri mentale și sufletești. Răni mai vechi care necesită vindecare și iertare, în special cele cauzate de relațiile noastre, sunt accentuate în această perioadă fiind cea mai bună perioada să iertăm, să ne iertăm, să cerem iertare. Când vorbim de iertare, nu este vorba de absolvirea cuiva – pur și simplu eliberăm necesitatea de a adăposti orice resentimente, eliberăm ceva ce nu ne aparține. Trebuie să învățăm că iertarea eliberează sufletul, înlătura frica, de aceea este o armă atât de puternică.

Așa putem scăpa de bagaje, atitudini, gânduri, credințe, oameni, locuri de muncă, relații, obiceiuri proaste, sarcini care stau în calea noastră și nu ne  slujesc scopului superior care este activat în timpul acestei eclipse. În același timp, avem șansa să învățăm că trebuie să folosim cuvintele noastre doar în trei scopuri: pentru a vindecă, pentru a binecuvânta sau pentru a prospera.

Isaia spune: “Cuvântul meu nu se întoarce la mine fără efect, fără să fi executat voința mea și fără să fi îndeplinit scopurile mele’.

Eclipsele se repetă pe același grad zodiacal la fiecare 19 ani, dacă una dintre planetele din harta natală este “energizată ‘ de către această eclipsa de soare, puteți merge în trecut pentru a vedea ce schimbări profunde au fost în viața voastră.  Pentru unii influență eclipsei poate fi subtilă în timp ce pentru alții poate fi destul de intensă indicând noi începuturi, schimbări radicale, știri neașteptate, surprize de tot felul.

Această Eclipsă de Soare în Gemeni are o influență deosebită asupra semnelor mutabile – Gemeni, Săgetători, Pești, Fecioare, în special pentru cei născuți în jurul datei de 10 iunie, 10 septembrie, 10 decembrie, 10 martie. 

Și nu uitați, Dumnezeu ne vrea simpli, iar Nodul Nord în Gemeni (soarta) ne spune că simplitatea este locul de întâlnire cu Dumnezeu. Așadar, lucrurile simple devin cele mai grele în această perioadă, dar marea lecție a acestui moment este despre simplitate, o cheie a liniștii, o dietă a sufletului, o refacere a legăturii cu Dumnezeu. Trebuie să trecem dincolo de crusta înșelătoare a lucrurilor și să ne bucurăm de bogățiile nebănuite ale simplității. Isus este iubit și admirat pentru simplitatea Sa, deoarece El prezintă adevărul divin în cuvinte simple, dar care ne ating sufletul. Slava lui Isus a stat în simplitatea Sa.

Tocmai de aceea Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul spunea mereu: “simplificati-vă viața și stresul va dispărea!”.

Să fiți binecuvântați!

Mulțumim, Adriana Tudosă!Citiţi şi

26 aprilie – Super Lună Roz (lună plină în Scorpion)

Distanțare socială în vreme de molimă

Alte pagini din cartea tinereții

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro