Egalitatea între sexe, un mit!

31 August 2018

claudia-baneaDe sute de ani ne amăgim că între bărbați și femei există egalitate. Încă una dintre marile minciuni ale umanității. Toate create pentru a ne ușura viața. Și toate inventate de femei :)). Ce egalitate să existe în condițiile în care suntem foarte diferiți din toate punctele de vedere? Gândim diferit, simțim diferit, avem atitudini diferite, dar, mai ales, așteptări. Femeile simt nevoia să posede, iar bărbații să aibă libertate. Singurul motiv palpabil pentru care ne aflăm împreună pe pământ, este procrearea. Nu cred, sub nicio formă, că femeia există doar pentru a tolera, a face compromisuri, a tăcea și a accepta, pentru a fi totul bine între ea și el. Tu, ca femeie, mamă, percepi o relație într-un fel. Tu conștientizezi că nu trebuie să faci un lucru care v-ar putea face rău. Tu simți că nu trebuie să îl faci. Și nu îl faci, oricât de mare ar fi tentația. La un moment dat, îți dai seama că nu a fost deloc greu și nu regreți. Pentru că așa percepi tu iubirea.

Există și altfel de femei, dar nu despre ele vorbesc acum. El, în schimb, bărbatul, nu conștientizează. El nu pierde nimic, niciodată. El doar câștigă. Iubirea pentru UNII dintre ei înseamnă respect. Iar respectul, de cele mai multe ori, înseamnă a oferi. Material. Total greșit, total în antiteză cu ceea ce își dorește femeia (femeia sănătoasă la cap 😉). Mulți bărbați sunt obișnuiți să ofere „atenții” și nu atenție. Nu poți vorbi despre iubire în condițiile în care, deși ești cu o femeie, simți nevoia să mai fii și cu altele. Nu poți vorbi despre iubire când tu alegi să îți petreci timpul oricum, cu oricine și oriunde, în defavoarea femeii pe care o „iubești” și cu care ai o relație.

trio o femeie doi barbati

Sunt mulți bărbați care își plâng de milă că nu găsesc femei care să-i respecte și să-i iubească. Dar nici karma nu stă degeaba. Când au femei care îi iubesc, pentru care sunt totul, ei își bat joc. Când aceste femei sunt sincere, fidele și își doresc atenție și dragoste din partea lor, ei aleg să bată în retragere, impun limite, înșală, însă, în același timp, doresc ca ele să fie înțelegătoare și să nu se schimbe cu nimic în relație. Lucru imposibil, de altfel, căci, vorba aia românească, nu se poate și cu p*la în c*r și cu sufletul în rai. Nu se poate să primești totul și tu să oferi jumătate de măsura sau chiar nimic. Așadar, riposta bărbaților atunci când soarta le oferă femei ușoare, materialiste și care uneori îi folosesc doar ca pe niște simple obiecte sexuale, este inutilă. În general, bărbații se bat cu pumnul în piept că își doresc femei deștepte, cu personalitate, doar că și-ar dori ca personalitatea să și-o exprime oriunde în altă parte, departe de ei. La urma urmei, tot femeia umilă și docilă este pe placul lor. Cu cât e mai proastă, cu atât e mai ascultătoare. Și asta e perfect.

Scria cineva acum câteva zile că bărbații au devenit mult mai nesimțiți în ultima vreme, pentru că femeile lor le-au permis. Au permis multe, e adevărat. În condițiile în care sunt dependente de un bărbat, da, femeile, permit multe. Și au tot fost femeile, dependente de bărbați, de sute de ani. Ei știu cum să pună problema, știu cum să te atragă, știu că s-au născut cu „valoare”. Așa au fost crescuți și educați. Și profită. Dacă femeia nu s-ar lăsa manipulată și dacă ar vorbi despre temerile ei fără a se gândi că își pierde bărbatul și siguranța materială, dacă și-ar asuma acest risc, ar primi, poate, mai mult respect. Însă oricum e rău. E rău și când ești sinceră și spui tot ce ai pe suflet, e rău când spui adevărul în față, pentru că doare, e rău și când taci, pentru că îți mutilezi sufletul. Tu, ca femeie, ai nu unul, nu zece, ci o mie de praguri de trecut pentru a ajunge la el, la sufletul lui. Dar niciodată nu ajungi la ultimul. Niciodată. (Departe de a mă consideră o feministă sau o misandră, acest articol nu este unul părtinitor.)

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

STEERrilitatea lumii ce vine

Prea mult e uneori prea mult

Dar dacă este mai mic de înălțime? Dar dacă este divorțat? Dacă e urât, sau prost, sau faianțar?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. axelle / 31 August 2018 18:09

  Aici nu te contrazic,le zici bine.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro