Ei, da’ câtă nevoie de bani să ai, totuși…

8 June 2015

Mihaela Baran… Și aici vorbim de concursul Știi și câștigi din Marea Britanie, moderat de o KGB-istă, al cărei singur talent este că e dezaxată și ventrilocă. Așa cred, că nu i se mișcă buzele când vorbește. Nici nu clipește, de zâmbit nici atât. Dintr-un motiv care mie îmi scăpa, e tunsă ca Ioana D’Arc și îmbrăcată ca Duncan Macleod. Concurenții vin și se așază umili, într-un semicerc. Nimeni nu vorbește, nu clipește și nu respiră neîntrebat. Când e întrebat, nu vreți să vă imaginați ce e întrebat. Doamna, care are tatuată pe inimă zvastica, în dorința expresă de a-i face pe concurenți de rușine, îi întreabă tot felul de prostii și tot ea răspunde.

Gen:

– Îți bați nevasta? Dar soacra? Nu, nu-mi spune, știu. Nu le bați, ești un pămpălău notoriu, care nu e capabil de nimic notabil. Mă mir că poți să stai în picioare. Nici nu înjuri, nu? Ce cretin…

Vine rândul unei domnișoare la răspuns. O ia prin surprindere:

– Cântă-mi ceva!

Domnișoara buimacă, la bază contabilă, începe să cânte ca vai de capul ei. N-are voce, n-are ureche muzicală. Cu atât mai bine. O oprește brusc:

– Ai cântat de m-ai umplut de sânge. Taci dracu’, te crezi vreo soprană?

Fata stă să moară, dar cred că are mare nevoie de bani, că lasă capul în pământ și înghite în demisec (cum ar zice Paraziții).

Se întoarce către un profesor, care o privește calm:

– Tu ce te uiți așa? Ia spune mai bine ce predai? Lasă, nu-mi spune, ești varză! Indiferent ce predai, predai prost. M-am lămurit și cu tine.

Profesorul e în continuare calm, cred că știe că femeia a scăpat de la balamuc și o lasă în pace. Ea își iese din minți și șterge cu el pe jos. Omul e în continuare senin, ceea ce mă face să cred că are mare experiență cu nevrozatele.

crazy woman

Încep să se elimine între ei, pe motive halucinante. După cum bine vă imaginați, ca să-i facă dementei o surpriză și de frică să nu-i trimită pe toți la Auschwitz, profesorul e primul eliminat. SS-ista îi întreabă pe cei care hotărăsc cine pleacă din concurs:

”-De ce John?”.

Concurenții răspund de-a-n p*lea:

-N-a pus banii în bancă și a clipit cu stângul mai des decât cu dreptul.

-Nu-mi place zodia în care e…

-Are pantaloni gri și cămașă bleu.

Concurentul eliminat se uită la colegi stupefiat de răspunsuri, nu-și crede urechilor. Natzy bitch e ok cu ce se întâmplă și i se pare că are sens. Se întoarce către concurent ca o zgripțuroaică și începe să vorbească, fără să miște buzele:

– Ai fost veriga slabă. Ești cel mai idiot om pe care l-am întâlnit. Mă-ta e o curvă și tac-tu e un labagiu. Dispari din raza mea vizuală. Și se întoarce către ceilalți concurenți, care, după cum vă imaginați, tremură că niște trestii în bătaia vântului, deși sunt oameni în toată firea. Eu încă suspectez că la adresa din buletin a femeii scrie Salem și CNP-ul ei începe cu trei. Altfel nu se explică. Câtă nevoie de bani să ai? Spre sfârșit, concurenții încep să fie sinceri. La întrebarea: ”De ce Harry?”, răspund:

-În primul rând pentru că nu-i stă părul și în al doilea rând, pentru că e mai bun ca mine și, nah, Miorița, Baltagul… tre’ să spun mai mult?

Într-un final, rămâne unul singur, care câștigă o sumă nu foarte mare, de ordinul câtorva mii de lire. Vrăjitoarea nu iartă nimic. Se întoarce spre el și îi comunică:

-În seara asta, tu ai fost veriga tare. Ai câștigat 2562 de lire, dar la cât de prost ești, probabil că n-o să ajungi cu banii acasă. O să-ți scape din buzunar sau o să adormi ca boul, în autobuz, și o să te tâlhărească niște măicuțe lacome de la mânăstire. Așa că ești veriga tare, pe dracu’ să te ia. Dă-i drumu’ acasă!

Omul pleacă speriat și bulversat, dar mai bogat cu câteva mii de lire. Nebuna rămâne în întuneric și probabil așteaptă să plece toată lumea, ca să deseneze pentagrame pe pereți.

Morala:

”Când ești mort, nu știi că ești mort! E greu doar pentru ceilalți. La fel e și când ești posedat”.

Pe Mihaela o găsiți și aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂  Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Frica de Dumnezeu

Bine ai venit 2021, eu sunt aici!

Nu am știut niciodată câți bani avea în cont fostul meu iubit

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Lorin Coryllus / 8 June 2015 13:06

  CNP-ul ei începe cu 3 :)) M-a dat pe spate asta :))

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro